Artvinli duyarlıdır

ARTVİN Vakfı Başkanı Nuri Kemal Demirel ile Genel Sekreter Aydın Karasüleymanoğlu, Artvinevi ile ilgili Dikmen’de yapılan ‘Artvinevi’ konusunda açıklayıcı bir mektup gönderdiler.

Haberin Devamı

Mektup şöyle:
“Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile Çankaya Belediyesi eski Başkanı Prof.Dr.Muzaffer Eryılmaz’ın katkılarıyla Çankaya Dikmen’de İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile arsa tahsis edilmiştir. ‘Artvin Evi’ kültür yuvası Artvinlilerin 50 yıllık düşü olup, bulunduğu semte de kamu niteliğinde hizmetler sunacaktır. Ankara’da yaşayan 80 bin Artvinlinin temsilcisi konumundaki diğer vakıf ve dernekler de bu oluşumun içindedir. Artvinli işadamlarının özverisiyle Çankaya Belediyesi ve vakfımızın ortak projesi olan bu evin çatısı bağlanmak üzere olup kısa süre sonra hizmete sokulacaktır.
1 Ekim 2009 günü köşenizde yayınlanan vakfımız inşaatıyla ilgili anlamsız ve suçlayıcı ifadelerin, yanlış anlamalara neden olmaması için bu açıklamayı zorunlu görmekteyiz. Ankara sayfalarında kentsel konuların işlenmesini olağan saymakla birlikte kişisel çıkarlara dayanan, kamuoyunu yanıltan, Ankara’da yaşayan 80 bin Artvinliyi sahte beyanlarıyla suçlayan Elçin Bayyurt’a gerekli tepkiler yeri geldikçe gösterilecektir. İmar planını hiçe sayıp, balkondaki manzarası kaybolacak diye bizleri rant peşinde koşmakla suçlayan bu şahıs, asıl kendisi rant peşinde koşmaktadır. Manzarakolik bu şahıs imar yasasına karşı çıkmakta, sosyal konut alanı olarak vakfımıza tahsis edilen bu yere aklınca inşaat yaptırmayı engellemeye çalışmaktadır.
Bunun gibi manzaracı kişiler, kalemi eline alınca 3 kat yerine 6 kat, 6 kat yerine 9 kat diyerek kamuoyunu yanıltmaktan bile utanmazlar. Burası muz cumhuriyeti mi ki, herkes her istediğini yapabilsin?
Kütüphanesi, bilgisayar odası, sanatsal ve kültürel kurs mekanları, konferans, sergi ve spor salonları olan bu kültür yuvasına dil uzatanları bizler de, semt halkı da affetmeyecektir. Kültür işlerinde rant olmayacağını, 15 yıllık vakfımızın hiçbir kaynağı olmamasına karşın yüzlerce öğrenciye burs vererek, ülke eğitimine katkı yaptığına tanık olanlar bilir.
Hatça Ana sitesi balkonundan çektiği Artvin Evi inşaat görüntüsünün yanındaki inşaatın tanıtım levhası, Bayrak ve flamalarıda çekmiş olsa Artvin Kültür Derneği değil Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı Artvin Evi yazılarını da resmedebilirdi.
Elçin Bayyurt karşıdaki Belediye Pazar yeri işgal edilmemiş kreş düşünülmemiş (Senaryo üretme) geçici olarak Belediye ile yapılan  yasal taahhütname ile şantiye olarak kullanmaktayız. Ağaçlandırmak ve çimlendirmek  Artvin’lilerin çevreye olan duyarlılıklarındandır. Kendi yerimizde yemek yemek, toplantı yapmak en demokratik ve de yurttaşlık hakkımızdır.  
Bu yerin tahsisi 50 yıl önce diğer illerle birlikte Artvin’e de yurt yapımı için tahsis edilen arsaya belediyenin semt pazarı yapması üzerine verilmiştir.
Bu bir ayrıcalık değil hakkımızın telafisidir. 80.000 kişilik camiayı insafsızca suçlayanlar bunu iyi bilsin. Bir daha da bilgi sahibi olmadıkları konularda fikir beyan etmesinler.”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Akıllı bir adam her şeyin farkına varır, budala bir adam ise her hususta fikrini söyler.”
(Heinrich Heine)

Haberin Devamı

Başkentte elektrik terörü

DİKMEN Akpınar Mahallesi’nden 3 ay önce ev alıp 2,5 ay önce taşındım. Gaz, elektrik ve su aboneliklerini daire sıfır olduğu için yeni açtırdım. Başkent Elektrik’ten 6 gün önce taşındıığı eve ilk fatura 400 kusur TL fatura geldi. Üç kez telefon ile derdimi anlatamayınca önce Maltepe’deki sonra Sıhhiye’deki yerlerıne dilekçe ıle başvurdum. Faturanın son günü gelince telefon açtım. Yatırmazsanız elektriğiniz kesilecek tehdidi ile karşılaşınca mecburen yatırdım. 3. kez Sıhhiye’dekı bürolarına gidip benden önce kullanım olup olmadığı yönünde araştırma içi optik okuma ve paranın iadesı yönündedilekçe verdık. Optik okuma sonucu benden önce kullanım olduğu ortaya çıktı. Yani ben masum idim sadece 6 günlük faturayı ödemem gerekti ama Başkent Elektrik paramı geri ödemedi. Gerekçelerı şu: Siz evi alırken sayacı okumalı idiniz. Günümüzde hangi sıfır daire alan vatandaş sayacına
bakar ki... Üç kez tapu fotokopileri ve dilekçe vs. verdim. Telefon açtığımda bu dilekçemin ortadan kaybolduğunu, sistemde gözükmediğini söyledıler. Başkent Elektrik binanın müteahhinin benden önce bu elektriği kullandığını bildiği halde ilk abone olan benden ‘parayı öde elektriğini kapatırım’, diyerek tehdit yolu ile tahsil etmiş ve ödememiştir. Siz siz olun sıfır da olsa daire alırken sayaç var ise okuyunuz. Yoksa benim gibi kullanmadığınız elektriğin parasını sizden alır ve geri ödeme için süründürür ve de ödemezler.
Mehmet DEĞİRMENCİ (Abone no: 11712210)

Haberin Devamı

KISA...KISA...

BAŞBAKAN, ’her üniversite bitiren iş bulacak diye birşey yok’ demiş.
Doğru, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan çocuğu olmak da lazım. Bu sayede 16 yaşında mısır ithalatçısı, mezun olur olmaz gemicik sahibi yada TOBB’da danışman olabilirsiniz. Üniversite bitirmek yetmez tabii. ? M.A.

Yazarın Tüm Yazıları