AKP mi Sarıgül mü

‘AKİL’ bir siyasetçi ile konuşuyoruz:-SARIGÜL-Gürsel meselesi ne oluyor?

Haberin Devamı

Hiçbir şey olmaz, kararı Kılıçdaroğlu verir. PM’de Sarıgül yanlıları ağırlık koymaya başlarlar. Taraflar birbirlerine taviz verirler (İlçe ve Meclis üyelikleri gibi). Burada ilginç olan, Kılıçdaroğlu, kader birliği yaptığı Gürsel Tekin’i kırmamış olur. Belki de anlaşmalı olarak Sarıgül’ün bazı taleplerini önlemiş olurlar.
-Sarıgül’ün partiye dönmesi için PM’de ne olur?
Sarıgül ‘af’ dilekçesi vermiyor. Partiye alınmasını ancak Kılıçdaroğlu bizzat kendi kararıyla çözebilir.
-Tarafların taktiklerinden açık bir durum ortaya çıkmıyor.
Olaya siyasi yönden bakmak gerekiyor. AKP’nin elinden İstanbul’u almak istiyorsan Sarıgül’ün ismi öne çıkıyor. Partiyi tabana yaymak istiyorsan, Doğu ve Güneydoğu oyu istiyorsan Tekin’le bu işi götürürsün. Tekin ile yufkayı aça aça daha ileri gidebilirsin, ama artık geç... Mustafa her zaman kamu oyunun önündeydi.
-Bu durumda kim yaralanıyor?
Mustafa Sarıgül... O, CHP’ye girerken ‘kırmızı halı’ bekliyor ama birileri de paçasından geri çekiyor, adamı yaralıyor.
-Peki AKP’mi Sarıgül mü?
Güzel bir soru... Türkiye’nin güçlü adaya ihtiyacı var. Doğru tespit Sarıgül’dür. Gürsel Tekin’in duygusallıktan arınması lazım. Geçen dönem Kılıçdaroğlu’na büyük katkı sağladığı gibi.
-Mustafa Sarıgül ‘Aday olursam projelerimi anlatacağım’ diyor.
Ne desin, AKP’ye, Erdoğan’a ve Topbaş’a yüklenecek durumu yok ki... Sarıgül herkesle iyidir; kimse ile kötü olmaz, onun için böyle konuşuyor.
-Bundan sonra ne olması lazım.
CHP’nin bu işi uzatmadan çözmesi lazım.

Haberin Devamı

Biliyormusunuz?

-HALİKARNAS Balıkçısı’nın ölümünün 40. yılında 13 Ekim’de Gümüşlük Akademisi Açıkhava Tiyatrosu’nda eski Bodrum fotoğrafları eşliğinde tiyatro sanatçısı, Tilbe Saran’ın, Balıkçı’nın ‘Mavi Sürgün’ kitabından seçmeler okuyacağını (www.gumuslukakademisi.org)...
-ÇANKAYA Belediyesi’nin, 2011 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Türk halk müziğinin ünlü sanatçısı Ali Özütemiz’in (Kıvırcık Ali) adının Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde ile 1034. Sokak kesişiminde 3591 m2’lik parka verildiğini ve 12 Ekim’de açılışının yapılacağını...
-BORNOVA Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın sunumuyla Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eserlerinin, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde sergilenmeye başladığını, açışa Eyüboğlu’nun torunu Sebahattin Rahmi Eyüboğlu, yakın arkadaşı Hıfzı Topuz ile öğrencileri Hanefi Yeter, İbrahim Örs, Habib Aydoğdu ve Reyhan Abacı gibi ünlü ressamların katıldığını, serginin 24 Kasım’a kadar gezilebileceğini...

Haberin Devamı

Halkı aldatıyorlar...

TÜRKİYE Barolar Birliği, Danıştay kararından sonra, başı örtülü kadınları duruşmaya girmelerine ve ruhsat almalarında bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Bu açıklamaya göre baş örtüsü ile ilgili bir kısıtlama yok. Kısıtlama olduğunu söylemek, Barolar Birliği’ne, barolara iftiradır.
İftira ise Müslümanlara nisa suresinin 112. ayeti ile yasaklanmıştır. Bunlar iftira ettiklerine göre, Kuran emrini dinlemiyorlar demektir. Kuran emrini dinlemeyene ‘Müslüman’ denebilir mi?
Kendilerinin Müslüman olduğunu söylediklerine göre yalan söylüyorlar. Dini, siyasi menfaat için kullanıp halkı aldatıyorlar demektir.Dinçer ÖNAL- Hukukçu

Kamil Saka’nın başarısı

Haberin Devamı

BALIKESİR’e bağlı Güre beldesinin kurulduğu günden beri (30 yıl) başkanlığını yürüten,
Kamil Saka, CHP Edremit Belediye Başkan adaylığı için yapılan önseçimi de büyük farkla kazanarak bir başka rekorun sahibi oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yakın çalışma arkadaşı Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu’nun büyük önem verdiği “efsane başkan’ Kamil Saka; 11 adayın katılıp 3211 oyun kullanıldığı önseçimde 997 oy aldı. En yakın rakibi Hasan Arslan ise 912 oyda kaldı. Kapatılarak Edremit’e bağlanan CHP’li Altınoluk, Akçay, Zeytinli ve Güre beldelerinden en küçük nüfuslu Güre’ydi. Önseçim, CHP Edremit İlçe Başkanı’nın baskısıyla yapıldı.

Mesaj Panosu

Haberin Devamı

LOZAN Konferansı’nın 90. yılında bugün İnönü Vakfı ile Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle TÜBİTAK Feza Gürsoy Toplantı Salonu’ndaki sempozyumda Prof. Dr. İlhan Tekeli (Başkan), Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu (Princeton Üniversitesi- ‘Versay Barış Antlaşması’ndan Sevr’e Giden Yol: Karşılaştırmalı Bir Bakış’), Prof. Dr. Erik Jan Zürcher (Leiden Üniversitesi- ‘Sevr: Karşılaştırmalı Bir Perspektif’), Prof. Dr. Ali Engin Oba (Çağ Üniversitesi-Amerikan Büyükelçisi Grew’un Gözünden Lozan’); Prof. Dr. Heath W.Lovry (Princeton Üniversitesi-Bahçeşehir Üniversitesi- ’Bir Amerikalı Gazetecinin Gözüyle Lozan ve İsmet İnönü) konuşacak; ayrıca İnönü ile bir fotoğraf sergisi açılacak.
YÖNETMEN Aydın Bulut’un çektiği Beşiktaş’ın Çarşı grubunun anlatan ‘Benimle Oynar Mısın?’ adlı sinema filminin ilk gösteriminin bugün İstiklal Caddesi’ndeki Fitaş Sineması’nda saat 18.30’da yapılacağını...

Haberin Devamı

Kadıköy mülkünü ucuza nasıl sattı

KADIKÖY Belediyesi CHP grubunda geçen ay büyük tartışmalar yaşanmış, hayvan severler Belediye’nin, hayvan barınağını satmasını büyük eylemlerle protesto etmişlerdi.
Kadıköy ikiye ayrılınca Ataşehir bölgesinde kalan 54 dönümlük arsasını, Başbakanlığa bağlı TOKİ’ye, onun da arsa ve emlak işlerinde yan şirketi Emlakkonut Gayrimenkul şirketine satma kararı almıştı... Bu satma mıydı, yoksa TOKİ’nin bir baskısı mıydı? Bilinmez tabi...
Emlakkonut bu arsaya 35 trilyon ve Kadıköy Vergi Dairesinin (950 m2) tarihi binasını verecek, ilerde de bir ormandan hayvan barınağı yapılmak üzere 20 dönüm yer de alacaktı.
(Orman ve Su İşleri Bakanı bu yeri hemen vermez; Kadıköy Belediyesi’ni uyutur.)
Konu sert tartışmalardan sonra komisyona havale edilerek pazartesi gününe (dün) bırakılmıştı.
Ne yazık ki, bu günü bizzat belirleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk oturumda yoktu, Belçika’ya gittiği açıklandı. Oturuma başkanlık eden ‘sağ kolu’ Mustafa Demircan savundu bu projeyi....Ne yazık ki, 7 AKP’li ‘hayır’ oyu verirken, CHP’lilerin oylarıyla geçti satış; ancak 9 üye toplantıya katılmadı. Grupta iki saat süreyle yoğun tartışmalar oldu. Gezi olayları da tartışıldı. Bir CHP’li üye şöyle dedi:
“Hani biz Gezi’yi savunuyorduk, ağaç kesilmesine karşı çıkıyorduk, hayvan seviyorduk. Bunların hiç biri doğru değilmiş... Ben de diyorum ki, Gezi Parkı olaylarında biz ölmedik, gözümüz çıkmadı, ama çok gaz yedik. Eşim ve oğlum hakkımı helal etmiyoruz dediler bana... Selami Öztürk’e intizar ettiler. Kadıköy’ün mülkleri babasının malı mı. Hani altı ay önce burasını satmayacağım diye söz vermişti. Siyasetçiler hep böyle yalancı mı oluyor; halbuki eskiden hiç böyle değildi Öztürk. Bu satış riskini, genel başkan, il başkanı, ilçe başkanı karşı iken nasıl aldı, anlamıyoruz. Kimden korktu da bu yeri sattı, Meclis üyelerini baskı altına aldı.”
Bazı CHP’li üyelerin bu yerin Ataşehir Finans Merkezi’ne alınmasıyla 500 milyon TL’lik bir değere ulaşacağını öne sürdüler.
Bu satış Selami Öztürk’ü seçimlerde zorlar.

Yazarın Tüm Yazıları