112 kuruluş katılıyor

ÜLKEMİZİN ve ulusumuzun birliği için demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içi, bağımsız ve aydınlık Türkiye için, Cumhuriyet Yürüyüşü yarın yapılacak.

Halk yürüşüne katılan kuruluşlar, kitle örgütleri şunlar:

ADD, ANAÇEV, Anadolu Eğitim- Sen, Ankara Kız Liseliler D., Altınokta Körler D., Ankara’lılar Vakfı, Ankara Platformu, ATO, Büyük Anadolu Vakfı,

Büyük Anadolu Kulübü, Çankaya Muh. D., Cumhuriyet Kadınları D., CUMOK

ÇYDD, Çayyolu Platformu, Dil Derneği, Emekli Öğretmen ve Subay Eşleri,

Hacı Bektaş Veli Kültür D. Gen. Mer., İnsanlık Güneşi Vakfı, İRİS, Kız Teknik Öğr. D., Ozanlar Birliği, Tıp Kurumu, TÜKODER, TKB, Türkiye Harp Mal. Şehit- Dul-Yetim D., Türkiye Kadın D. Fed., TÜKD, Türk Haber-İş Sen., Türkiye İş ve Meslek Kadınları Kulübü F., NÜSHED, Türkiye Muh. Gazileri D., Ulusal Eğitimciler D., Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu (60 D.), UMAG, Yüksek İdeal Yol Platformu, T. Ziraatçiler D., TESUD, YOL-İŞ Sen., Ziraat Müh. Odası, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Kadın Platformu D., Bağımsız Cumhuriyet Gönüllüleri D., Kadınlar Konseyi, Anıttepe Soroptimist K., Emek Soroptimist K., ORAN Soroptimist K., Türkiye Gençlik Federasyonu, Eğitim-İş Sen., İzmir Kültür ve Dayanışma D. ve partiler (DSP, BCP, SHP, CHP, iP, ANAP) gibi toplam 112 dernek, vakıf, platform gibi ’demokratik kurum ve kuruluşlar...

(İletişim Cumhuriyet Kadınları

Derneği 0312-229 93 71;

0312-425 57 32;

ADD 0312-232 43 44,

0532-397 49 96)

AOÇ’yi mahsus mu pis bırakıyorlar

ÜZÜLDÜĞÜM bir durumu yazmak istiyorum. Geçen hafta içi Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) gittim. Annemin ihtiyaçından tuvalete girdik.

Bu kadar pis, bu kadar bakımsız, sanki eskiden yol benzincilerinde, umumi yada okullarda olan pisliği ikiye katlamış.

Orası Atatürk’ün bizlere armağanı. Bu mu ilgi? Çok yazık; kahrolduk. Tavanı dökülen bir badana. Sanki yıllarca kimse uğramamış. İki çeşme, iki tuvalet kuyrukta yaşlı, genç; okul tuvaleti önünde bekliyorlar.

Hiçbir resmi kurumda böyle pislik görülemez. Resim çekmediğim için çok pişmanım.

Marketi pahalı, servis yapan yok, elemanlar suratsız. Çevre pis... Giriş 1 km yol ama köstebek yuvası. Çok mu zor taştan güzel bir yol yapmak?

Güliz ÇELİK

Vekillerimiz nerede

CUMHURİYET
Bayramı kutlamaları için Hidoprom’daki kapalı törenlerde herkes yerini almış ve heyecanla resmi geçidin başlamasını bekliyordu. Ama ne yazık ki TBMM üyelerine ayrılan bölümde bir tek milletvekili bile yoktu. İktidarıyla, muhalefetiyle muhterem vekillerimiz neredeydiler? Hemen yanıbaşındaki tribünleri dolduran yabancı askeri ve sivil ateşeler acaba ne dediler, ne düşündüler?

Ali AKUZUN- (E) Albay

Kesintilerden şüpheleniyorum

CHP’
nin grup toplantısı sırasında kablolu yayın gitti; 1-2 saat sonra tekrar geldi. Gece ’Ulusa Sesleniş’ konuşması kesintisiz her kanaldan verildikten sonra yine yayın kesildi.

Yimpaş’ın sorgulandığı, El Kadı’nın dosyalarının ele alındığı programlar seyredilemedi. Demek ki bundan sonra bu tür yayınlar halka gösterEmeyecek ve haberler sansürlenecek.

Necati GÖKDERE

Melih Gökçek ve BOTAŞ’a zor sorular

ANAVATAN Ankara İl Başkanı Muharrem Soğuksu, Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek’e ve BOTAŞ Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol’a şu soruları yöneltiyor:

- Melih Gökçek, vatandaştan peşin aldığı gaz paralarını nerede kullandı?

- Ankara’nın toprağını neden BOTAŞ’a borcuna karşılık teklif ettin?

- BOTAŞ yetkilileri bu kadar kadar borcun birikmesine neden izin verdi? Neden dağıtım işini iptal edip üzerinize almıyorsunuz?

- Devlet kurumu olarak gaz alacaklarımızı tahsil edemedik, biz de zam yaptık demek erdemli bürokrat işi midir? Tahsil edemiyorsanız o koltuklarda ne diye oturuyorsunuz?"

İndirim mi bindirim mi

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nden alacağını tahsil edemeyen BOTAŞ, doğal gaza zam yaparak belediyenin faturasını vatandaşa kesti! Hükümetin konu ile ilgili ileri gelenleri hafife alır gibi "indirim yaptığımızda niye ilgilenmiyorsunuz?" diyerek basına çatıyor.

Makamı ile uyuşmayan, belediyenin avukatı gibi davrananlar maddi olarak gebermek üzere olan geçim sıkıntısı çekenleri birkez daha karşılarına aldıklarının farkında mıdırlar ?

Metin ALTAY

Doğalgaz paraları alt geçitlere ve ithal ağaca gitti

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz uyarıyor:

"Yeni zamlar kapıdadır, %5.8’lik doğazgaz zammı (yılbaşından beri %27.35, 2005’den beri ise %60)) son değildir.

Kalıcı ve köklü önlemler alınmadça doğalgaz satış fiyatlarındaki artışlar devam edecek ve bu durum elektrik fiyatlarına da yansıyacak ve enerji krizi derinleştirecektir.

Memur maaşlarına cüzi artışlara bile karşı çıkan Merkez Bankası Başkanının, geniş halk yığınlarının ısınma amacıyla ve ocaklarında kullandığı gaza yapılan artışın enflasyona etkisi karşısında suskun kalacağını söyleyen Koramaz "Borçlarını ödemeyerek BOTAŞ’ı zor duruma düşüren EGO’nun bağlı bulunduğu Ankara Belediyesi ise, EGO’nun vatandaştan topladığı gaz bedellerini, ilk yağmurda göle dönen alt geçitlerde, yurt dışından ithal edilen ağaçlarda harcamaya devam etmektedir" diye tepki gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları