Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

YAVRULARIM İÇİN YETİŞİN LÜTFEN

Sevgili Ayşe Aral merhaba,

Sizin köşenizi komşumdan duydum. Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Allah razı olsun inşallah bu yaptığınız güzel işlerden dolayı sizden.

Benim sizden ricam canım yavrularım için olacak.

Benim 2 tane dünya tatlısı kızım var. 8 ve 13 yaşlarında. İkisi de okula gidiyor. Okul para ister, servis ücreti, kitap ücreti vs.

Allah’a şükür, hayatımızı eşimin çalışıp getirdiği asgari ücretle devam ettirmeye çalışıyoruz ama neticede inanın çok zor.

Ben çalışsam desem, çocukları okul çıkışı kime emanet edeyim (kızımın biri sabahçı, diğeri öğlenci) her taraf kötü insanlarla dolu ve ilkokul mezunuyum, kimse bana iş vermiyor.

Evde yün yelek, şal vs örüp satmaya çalışıyorum çünkü evime faydalı olabileceğim tek şey bu.

Haberin Devamı

Benim sizlerden ricam kızlarım için kıyafet lütfen.

Onlara kıyafet temin edebilirseniz bizi çok mutlu edersiniz sevgili Ayşe Hanım.

S.

CEVAP: Sevgili S., kızlarına benim canım okur dostlarım elbette kıyafetlerini gönderecektir. Seni ve kızlarını öpüyorum, sevgiler.

……..

2 YAŞINDA ÜÇÜZ KIZLARIMA MAMA VE GİYECEK

Merhabalar Ayşe Hanım,

Benim 2 yaşlarında, üçüz kızlarım var. İstanbul’da yaşıyoruz. Eşim asgari ücretle çalışıyor.

Ayşe Hanım biz çok sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz, bu ara kızların masraflarına yetişemez olduk.

Çok borçlandık, hem borç ödeyip hem kızların masrafını karşılamaya çalışıyoruz ama olmuyor; bez, bebe bisküvisi, süt, giyilmiş bebek kıyafetleri de olabilir.

Lütfen bize yardım edecek birilerini bulur musunuz?
Bilgilerimi gazetede göstermezseniz sevinirim.

Bilgilerim;
Adım Ayşe .. cep 0….,ev 0..
Adres:….İstanbul

Ayşe

CEVAP: Sevgili adaşım, üçüzlere bakmak maddi imkânları iyi olanlar için bile zor farkındayım. Benim okur dostlarım da sana yardım edecektir. Malum çocuklar çabuk büyüyor, eskitemeden küçülüyor kıyafetleri. Sevgiler, kolaylıklar diliyorum.
…………….

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIM

Ayşe Hanım merhaba,

Ben yazılarınızı çok büyük keyifle takip ediyorum ve sizi gerçekten çok seviyorum.
Lafı çok uzatmadan direk konuya gireceğim. Yaklaşık 1 buçuk senedir E. D. denen bir çocuk tarafından taciz ediliyorum ona defalarca kendisini sevmediğimi, istemediğimi söyledim ama anlamadı.
2010 Kasım ayında bana silah çekip “ya benim olursun ya da seni öldürürüm” dediğinde şikâyette bulundum ama sonuç çıkmadı.

Haberin Devamı

Bu arada kendisi 26 yaşında, evli ve 2 çocuk babası.  Defalarca iş yerlerime, bağlı bulunduğum firmaya gelip ekmeğimle oynadı.

Düşünün bir mekân ya da iş yeri sahibisiniz, peşinizde belalı bir adam varsa siz istediğiniz kadar ekmeğinizin peşinde olun mutlaka problem oluyor.

Bugün ünlü birinin peşinde bile belalı biri olsa kimse istemez. Düşünün ki bunca şeye rağmen mücadele ediyorum.  23 Ekim pazar akşamı stüdyoya giderken onun tarafından tekrar silahlı saldırıya uğradım.

Şans mı desem, şansızlık mı desem bilmiyorum, silahı bir türlü ateş almadı, beni sürükledi ve silahın kabzasıyla kafama vurdu. İmdat çığlıklarıma abim yetişti, maalesef herkes bir tiyatro izliyormuş gibi bakıyordu.

Haberin Devamı

Kafamda 8 dikiş var. Ben şimdi yalnız hiç bir yere gidemiyorum abim ve kardeşim işi bıraktı, sürekli yanımdalar. Kendi hayatlarını bir kenara bıraktılar. Hoş yalnız bıraksalar bile bu sokakta ne markete ne manava ne de herhangi bir yere gidebileceğimi sanmıyorum. Çünkü ben o duruma düştüğüm için çok utanıyorum, insanlar bilmezler, “acaba ne yaptı da başına bu geldi?” derler diye ben çok utanıyorum.

Velhasıl Ayşe Hanım, ölümden döndüm, tekrar şikayetçi oldum ama o insan hala dışarıda gezip ailemi ve beni tehdit ediyor.  Yanlış anlamayın, sizden can güvenliği ya da koruma için yardım talep etmiyorum, tek isteğim eğer bu ülkede kadınlarımız gerçekten artık hak ettiği değeri görecekse ben bu canı feda etmeye de hazırım.

Haberin Devamı

Kusura bakmayın başınızı ağrıttım belki ama sizinle paylaşmak istedim.  Kendinize iyi davranın hoşçakalın.
CEVAP: Gerçekten çok üzüldüm durumuna. Sürekli erkekler tarafından şiddete maruz kalan, öldürülen kadınların haberlerini okudukça inan ben de kahroluyorum.
Ancak bu durum cahillikle falan açıklanabilir bir durum değil, düpedüz psikolojik sorunları var demek ki sana bunu yapan insanın.
Evli barklı bir insan neden bir genç kızın peşine düşer, onu öldürmeye çalışır anlamak mümkün değil. Bence sen yine savcılığa git, bu işin peşini bırakma. Mutlaka ceza almasını sağla. Beni de haberdar et.
…………..

YARDIM HESAPLARINDAN MASRAF ALINMASIN

Merhabalar,
Fransa'dan yazıyorum size. Ben her ay karınca kararınca üniversitede okuyan kızkardeşime bir miktar para (burs mu desek) gönderiyorum. Bu ay bu miktarı 20 Euro daha fazla gönderdim (biliyorum çok değil ama...) ki geçtiğimiz hafta sizin bir yazınızda adresini verdiğiniz Aydın Nazillili şehidimizin ailesine ufacık da olsa bizim de bir katkımız olsun dedik.

Haberin Devamı

Kardeşim ve arkadaşı kendilerinden de biraz ekleyip bunu 100 lira yapmışlar. Sorun şimdi başlıyor, çünkü 100 liralık yardım için banka 30 lira havale masrafı almış.

Bu nasıl bir sistemdir, hayretler içindeyim. Ziraat bankasıydı sanırım. Belki bu konuda da bir şeyler yazarsınız diye düşündüm. Teşekkürler.
 
Arzu

CEVAP: Arzucuğum hep söylüyorum, yardımın küçüğü büyüğü olmaz. İyi ki senin gibi okur dostlarım var, damlaya damlaya göl oluyor sayenizde. Bankaların yardım hesaplarından para almaları da anlaşılır gibi değil. İnşallah bu konuya bir çözüm getirirler.

………

HUKUK KÖŞESİ

Sevgili okur dostlarım biliyorsunuz Yetiş Ayşe’ye gelen hukuki soruları bazen toplu halde cevaplıyorum. Bu hafta da gelenlerden seçtiğim birkaç tanesini Av. Merve Gürcan’dan cevaplamasını rica ettim. Sağolsun o da her zamanki gibi destek verdi. Yetiş Ayşe’ye her türlü hukuki sorununuzu yazmaktan çekinmeyin. Gerektiğinde burada yayınlamadan da çözüyoruz, yaşayanlar bilir.

EV HANIMIYIM, VELAYETİ ALABİLİR MİYİM?

Ayşe Hanım,

Yetiş Ayşe’de herkesin sorununa çözüm buluyorsunuz. Avukatlar da size yardımcı oluyorlar biliyorum. Benim avukata gidecek param yok ev hanımıyım.
Sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum. Ben 6 yıllık evliyim 4 yaşında bir oğlum var, eşim memur.

Utanarak yazıyorum ki 3 gün önce eşimin yine fiziksel şiddetine maruz kaldım. Bu ilk defa olmadı tabi ki ama bardağı taşıran son damla oldu.

Boşanmayı düşünüyorum ancak oğlumu babasına mı verir hâkim korkusuyla adım atamıyorum. Tek varlığım oğlum. Velayet hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.
H.

CEVAP: Sevgili H., oğlun çok küçük olduğu için anne ilgisine muhtaç durumda bu nedenle hakim büyük olasılıkla zaten annesi olarak velayeti sana verecektir. Babasının da oğlu için nafaka ödemesine karar verilecektir. Size şiddet uyguladığını ispatlayabilirseniz tazminat ve kendiniz için de nafaka talep edebilirsiniz.

Eşiniz size şiddet uyguladığında karakola giderek şikâyetçi olmanızı ve sağlık raporu almanızı tavsiye ediyorum.
Eşinizin evden uzaklaştırılması için Aile Mahkemesi’ne başvurarak koruma tedbiri de talep edebilirsiniz.

………..

DİŞ ÇEKERKEN ÇENESİ KIRILDI

Geçen hafta ağrıyan dişim için dişçiye gittim. Dişimi çekerken doktor çenemi kırmış, narkozdan anlayamadım, sesler duydum, doktor telaşla başka bir cerrah arkadaşını çağırıp tekrar narkoz verdi.

Çeneme platin takmışlar ve çenemi başıma bağlayıp eve yolladılar 4 gün yemek yeme, konuşma dediler.

İçmem için de birçok antibiyotik ve sair ilaçlar verdi.
Ne yapmalıyım şikâyet etmek istiyorum, cezalansın istiyorum.
Teşekkürler.

CEVAP: Doktora karşı tıbbi uygulama hatası nedeniyle tazminat davası açma hakkınız var.
Kaldı ki artık doktorların mesleki sorumluluk sigortası yapmaları da zorunlu olduğu için sigortadan da tazminat alabilirsiniz
Yanı sıra tabipler odasına da şikâyette bulunabilirsiniz, gerekli inceleme yapılır.

………..

NAFAKA

Merhaba,

Eşimden boşanacağım ama eşim nafaka ödememek için boşanmaya yanaşmıyor.

Bir çocuğumuz var ve ne bezini ne de mamasını alıyor, hiç bir masrafını karşılamadı.

Şu zamana kadar 7 aydır ayrıyız. Beni evden kovdu. Ama arkadaşlarım evi sen terk ettiğin için davayı kaybedersin diyorlar, dava açamıyorum.

Geçen gün annemlerin evini bastı, hasta olan teyzemin üstüne yürüdü ve karakol tutanağı var.

Bilgi verirseniz sevinirim.

CEVAP: Eşinizin nafaka ödemek isteyip istememesi nafaka ödemesine engel teşkil etmez.
Evden kovup annenizin evine göndermesi kocanızın evlilik birliğini terk etmesi olarak yorumlanmaktadır
(evden ayrılan kadın olmasına rağmen, koca tarafından kovulduğu için erkek terk etmiş sayılır)
Terk nedeniyle veya şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açıp nafaka ve tazminat talep edebilirsiniz.
Ailenin korunması kanunu gereği olarak da kocanın eve yaklaşmasını önlemek için koruma tedbiri talep edebilirsiniz.
merve@mervegurcan.av.tr ’den bana ulaşabilirsiniz.

………..

ATAMA BEKLEYEN ÇARESİZ ORMAN MÜHENDİSLERİ

Ayşe Hanım;

Bizler Türkiye’de yapılan merkezi sınavların en talihsiz katılımcılarıyız. Durumumuzla ilgili sizi bilgilendirmek için size bu e-maili gönderiyoruz. Orman mühendisleri olarak (3 bin kişi) kamu kuruluşlarında görev yapmak için 10-11 Temmuz’da 2010 KPSS’ye girmiş ve atanmaya hak kazanmış bulunmaktayız.

Ancak hakkıyla puan alan bizlerin hala ataması yapılmamıştır. Orman mühendisleri 16 aydır atama beklemektedir “80-85’li puanlarla”.

 Bizler, mesleğimizin hakkını vermek ve bir an önce göreve başlamak için alım beklerken 16 ay oldu. 21-30 Kasım 2011 de yapılacak olan alım için kadro beklerken de çok büyük bir hayal kırıklığıyla sarsıldık.
 
Takdir edersiniz ki bu sınava giren bizler atanıp görevimizi yapmak istiyoruz. Orman mühendisleri olarak büyük bir heyecanla görevimize kavuşmayı bekleyen bizler hiç suçumuz yokken cezalandırılmaktayız ve hayallerimiz adeta çalınmakta. Yetkililerin, ertelediklerinin atamalar değil bizim hayatımız, geleceğimiz olduğunu bilmeleri gerekir.

Hiç hak etmediğimiz bir mağduriyet yaşamamıza sebep olanlara da tepkimizi göstermek istiyoruz.14-18 Kasım tarihleri arasında “siyah zarf içinde siyah kâğıda yazılmış dilekçelerle” bu tepkimizi ortaya koyacağız. Dilekçeler Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve OGM'ye gönderilecektir.

Bunun için sizlerden destek bekliyoruz. Sesimize ses olmanızı istiyoruz. Bu haksızlığın az da olsa giderilmesi sizin elinizdedir. Sizden isteğimiz şudur ki: “Yapılması planlanan eylemimize destek olmanız haberlerde, köşe yazılarınızda duyurmanız. Atamalarımız yapılırsa ki 16 aylık mağduriyetimiz bir nebze olsun giderilecek ve adalet tesis edilmiş olacaktır. Vicdanı olan her insan gibi bu konuya duyarsız kalmayacağınızı ümit ediyoruz ve orman mühendislerinin merakla beklediği kadrolu alımın biran önce yapılmasını temenni ediyoruz. Saygılarımızla.
Hüseyin

CEVAP: Hüseyin Bey, inşallah hak ettiğiniz atamalar en kısa zamanda yapılır ve işlerinize kavuşursunuz. Buradan sesinizi duyurmuş olduk.


 

Yazarın Tüm Yazıları