Yenilenen Alsancak'ta altyapı sıkıntıları

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl içinde büyük sıkıntılar çekerek Alsancak’taki altyapı baştan aşağı yenilendi. Elektrik kablolarından su borularına, kanalizasyondan doğalgaz şebekesine kadar herşey neredeyse sıfırdan döşenerek çevreci bir görünüm kazandırıldı. Konak Belediyesi bu konuda belki de son yıllarda yaptığı en büyük yatırımlardan birini gerçekleştirdi. Fakat bütün bunların sonunda; problemsiz çalışması gereken sistemler bir türlü yerine oturmuyor. Birçok sokakta yenilenen elektrik şebekelerine rağmen lambaların toplu olarak yanmadığı görülüyor. Gece birçok sokak ve cadde karanlığa gömülmüş durumda. Diğer tarafta hemen hemen hergün bir noktada patlayan bir su borusu veya sıkıntı yaratan bir kanalizasyon şebekesi ile karşılaşıyorsunuz. Hatta onarımı yapılan bazı noktalarda, ikinci bir arızanın yaşandığına bile şahit oluyorsunuz. Yenilenen kanalizasyona rağmen yağışlarda birçok noktada göller oluşması da artık normal karşılanıyor.
Belediye açısından bu kadar özverili, vatandaşlar açısından da bu kadar zahmetli bir uğraşın ardından bu tür sıkıntıların olmaması gerekir. Sıkıntıların nedeni işi üstlenen müteahhitlerin ihmali ise bunun hesabı sorulmalı. Ödenen bedelin kaynağının vatandaşların vergilerden oluştuğu unutulmamalı.. Kaldı ki buraya ciddi harcamalar yapıldı. Hiçbirşey ucuza getirilmedi.
Şimdi sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bulvarların ve ana caddelerin yenilenmesine geldi. Umarım bu yenilemede, altyapı çalışmaları daha sıkı kontrol altında yapılabilir ve daha az sorunlu sonuçların ortaya çıkması sağlanabilinir..

Haberin Devamı

Karşıyaka’nın bisiklet başarısı

Karşıyaka sahilinde kiralık bisikletleri görmek artık normal bir olay haline geldi. Bu uygulamanın şehrin içindeki farklı noktalara doğru genişletilmesi için çalışmalar yapılmalı. Özellikle Birinci Kordon bu konuda çok müsait. Alsancak Limanı’ndan İnciraltı’na kadar uzanan sahilde bisiklet ile dolaşmak, hatta ulaşımda kullanmak mümkün. Kaldı ki bisiklet yolları şehrin birçok noktasında da mevcut.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı’ndan, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na kadar uzanan, liman bölgesi hariç, neredeyse kesintisiz bisiklet yolunu tamamladı. En azından bu güzergahtaki altyapının değerlendirilmesi daha iyi yapılmış olur. Bisiklet gerek turistler, gerekse vatandaşlar için farklı bir rekreasyon aracı haline gelebilir.
Geçmiş yıllarda Avrupa ülkelerini örnek alalım derdik. Bugün Karşıyaka Belediyesi’ni örnek alalım demek yeterli olacaktır sanırım...

Yazarın Tüm Yazıları