Yeni yıla müthiş teknolojilerle girdik!

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı olarak kabul edilen ve her yıl ABD’nin Las Vegas eyaletinde gerçekleştirilen CES etkinliği bu yıl da oldukça hareketliydi. Gündeminizin yoğunluğundan belki bu fuarda tanıtılan pek çok ürünü göremediniz. Ancak öyle teknolojiler ve buluşlar fuarda boy gösterdi ki kaçıranlar için bu yazımda ufak bir hatırlatmada bulunayım istedim.

Haberin Devamı

LG’DEN ESNEK EKRANLI TELEFONYeni yıla müthiş teknolojilerle girdik

LG esnek ekranlı telefonu G Flex ile sahnedeydi. Samsung’un Galaxy Round model telefonundan farklı olarak bu cihaz gerçekten esneyebiliyor. Düz bir zeminde cihazın ekranına baskı uyguladığınızda ufak da olsa bu esneme payını görebiliyorsunuz. 177 gram ağırlığında olan cihazın 6 inç’lik dev bir ekranı var.

INTEL’DEN ŞARJ ÇANAĞI

Fuarda en büyük çıkışı ise şüphesiz Intel yaptı. En gözde ürünü ise telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarları bile şarj edebilen şarj çanağı teknolojisiydi. Smartbowl ismini taşıyan bu teknoloji şimdilik Intel’in akıllı kulaklıklarını şarj edebiliyor ancak şirket uzun vadede diğer elektronik cihazların da destekleneceğinin altını çiziyor.Yeni yıla müthiş teknolojilerle girdik

AKILLI DİŞ FIRÇASI

Telefonlar, televizyonlar, saatler ve hatta evler akıllanırken diş fırçalarının da akıllanması herhalde pek çoğumuzu şaşırtmamıştır. Kolibree'nin geliştirdiği akıllı diş fırçası kullanıcıların dişlerini nasıl fırçaladığını ayrıntılı bir şekilde analiz ediyor. Akıllı telefonlar için geliştirilen fırçaya özel uygulama ve fırça üzerinde yer alan sensörler sayesinde kullanıcılar diş fırçalama süresini, ağız içinde daha çok ve daha az fırçalanan bölgeleri, ne sıklıkla dişlerin fırçalandığı gibi ölçümleri görebiliyor. Her fırçalamadan sonra ölçümler yüzdelik bir orana dönüşüyor ve kullanıcıya dişlerini ne kadar iyi fırçaladığı rapor ediliyor. Sağlıklı dişler için son derece faydalı bir buluş olan bu diş fırçasının fiyatı 100 ila 200 dolar arasında değişiyor.

Haberin Devamı

GÜNEŞ YANIKLARINA SON

Netatmo tarafından geliştirilen June isimli bileklik kullanıcıların güneş yanıklarından korunmasını sağlayan kullanışlı bir bileklik. Tasarımı oldukça şık olan ürün, sensörleri yardımıyla güneş ışınlarının şiddetini ölçüyor ve bunu iOS uygulaması ile kullanıcılarına gösteriyor. Böylelikle kullanıcılar güneş altında kaç saat kalması gerektiğini kısa yoldan öğrenmiş oluyor. Cihaz bu yılın ortalarında 99 dolardan satışa sunulacak.

Haberin Devamı

MİKROPLARI ÖLDÜREN TELEFON CAMI

Akıllı telefonların ekranlarının çizilmelere ve kırılmara karşı koruyan Gorilla Glass cam teknolojisi de yenilendi. Yeni nesil camlar artık antimikrobiyal bir özellik içinde barındırıyor. Mikrop önleyici yüzeyi sayesinde cihaz üzerinde mantar ve bakteri gibi zararlıların ekran üzerinde birikmesi önlenmiş oluyor.

ESNEK TELEVİZYONLAR!Yeni yıla müthiş teknolojilerle girdik

Samsung ve LG ekranı esneyebilen televizyonlarıyla dikkat çeken isimler oldu. Samsung ve sektör için bir ilk olan bu ekranlar bir tuşla eğimli hale gelebilirken, yine bir tuşla tekrar eski haline gelebiliyor.

DÜNYANIN EN UFAK BİLGİSAYARI

Intel'in sadece bir SD kart boyutlarındaki mini PC'si Edison aslında Pentium sınıfı tam bir bilgisayar. Intel'in çok beğenilen Raspberry Pi modelinin gelişmiş bir versiyonu olan Edison'un 2014'ün en çok ilgi çeken ürünlerinden biri olacağına hiç şüphe yok. Edisson sayesinde, çok güçlü ve çok doğal giyilebilir bilgisayarların üretilebilmesi de bekleniyor.

SON BOMBA SONY’DEN PLAYSTATION 4 SAHİPLERİNE…

Haberin Devamı

PlayStation 4 konsolunun tanıtılmasıyla PS3 oyunlarının yeni konsolda çalışmayacak olması büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak Sony fuarda büyük bir sürpriz yaptı ve PlayStation Now servisini duyurdu. PlayStation Now servisi sayesinde artık kullanıcılar PS2 ve PS3 oyunlarını PS4 konsolunda da oynayabilecek. Henüz test aşamasında olan PlayStation Now ile PlayStation 2 ve 3 oyunları, stream yoluyla PS4, PS Vita, PS3, Sony televizyonları, tabletleri ve telefonlarında oynanabilir hale gelecek.

Yazarın Tüm Yazıları