Yeni keşifler ve ilginç çözümler var

Hassasiyetin arttığı, duyguların derinleştiği bir gün. Özellikle olayların göründüğünden daha başka olduğunu anlamak, farklı duyguların uyanmasına neden olabilir.

Aynı zamanda yaratıcılığı tetikleyen olayların açığa çıkması düşüncelerin karışmasına neden olsa bile bilinçaltını keşfetmek ve ilginç konulara yönelmek için güçlü arzular uyandıracak. İletişim ve bilgisayarla ilgili ortaya çıkan sorunlar, yeni keşiflerin ve ilginç çözümlerin üretilmesini sağlıyor.

Zevk almayı bilmek

İnsanlar cinsiyetleri ne olursa olsun zevk almayı bilenler ve bilmeyenler olarak ikiye ayrılırlar. Şayet zevk almayı bilenlerdenseniz, kaç yaşında ve hangi koşulda olursanız olun, zevk almayı başarırsınız.

Genellikle insanlar, kötümser bir tavır içinde keşkelerle dolu zevksiz bir hayat sürüyorlar. Daima bir şeylerin peşinde koşarak ‘neden sahip olmadıklarını’ düşünerek hayatı kendilerine zehir ediyorlar. Hem de her konuda...

Her konuda olduğunu duymak, belki size tuhaf gelecek fakat, hemen örnekleri sıralayabilirim. Mesela, babasının neden filancanın anne-babası gibi olmadığını, çocuklarının neden daha akıllı olmadığını, insanların neden kendisini anlamadığını, yaptığı işi değiştirmesinin mümkün olmadığını (Bu yüzden her gün lanet ederek çalışıyor), anlamsız bir hayat sürdürdüğünü, neden hiç dostu olmadığını (Sanki herkes kuyusunu kazıyormuş gibi hissediyor), neden daha büyük bir evde oturamadığını, neden daha başka bir şey olmadığını düşünüp olmayanların özlemi içinde kıvranıyor...

İnsan, daima kendisinde olmayanı düşünüp üzülerek yaşarken nasıl zevk alabilir? Fakat, hayatından memnun olmak, yaşadıklarından zevk almak da istiyor. Kim istemez? Ama, şimdi bir çiftlik evinde olsaydım, kendi işimin patronu olsaydım, işletme okuyacağıma bilgisayar mühendisi olsaydım, doktor olacağıma sanatçı olsaydım, şimdi falan yerde olsaydım gibilerinden ‘Olsa’larla tabii ki yaşayamıyor.

Halbuki insan, sahip olduklarını sevmeyi ve bütünleşmeyi başardığı zaman hem zevk alarak yaşayacak, hem de olmasını istediği ne varsa bunları gerçekleştirmesi de mümkün olabilecek.
Yazarın Tüm Yazıları