Yasemin Boran

2002 ve sonrası

12 Ocak 2002
Geçiş dönemleri daima zorlayıcıdır. Özellikle bir biçim almak için senelerce uğraştıktan sonra yeni bir şekil almanız gerekiyorsa... İşte, Dünyamızın geldiği nokta!

Binlerce yıldır verilen uğraşlar, gayretler, emekler sonucu medeniyetimizi oluşturduk ve teknoloji harikaları yarattık ve devam ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkardığımızı ise, pek beğenmiyoruz. Çünkü giderek daha fazla zorlanıyoruz.

Bizi zorlayan koşullar, kurallar, anlayışlar, ilişkiler ve nihayet kendimiz...

Evet, ben, beni zorluyor. Fakat dikkatimiz başka yerlerde olduğu için ve daima kabahati kendimizin dışında aramayı öğrendiğimiz için, gerçek nedeni anlayamıyoruz.

Öğrendiklerimiz, bizi zorluyor. Bugüne kadar elde ettiğimiz bilgiler düşüncelerimizi zorluyor, düşüncelerimiz de bizi zorluyor.

Bekliyoruz ve beklentilerimizle karşılaşamıyoruz.

Düşünüyoruz, düşündüklerimizi yapamıyoruz.

Biliyoruz, bildiklerimizi uygulayamıyoruz.

Bütün bunların sonucunda mutsuz oluyoruz.

Mutsuzluğumuzu dış koşullara bağlıyoruz.

Dış koşulları yaratanın kim olduğunu düşünmüyoruz. Binlerce yıldır verdiğimiz emekler, gayretler sonucu oluşturduğumuz bir dünyada yaşıyoruz ve oluşturmaya da devam ediyoruz.

Fakat, sanki içinde yaşadığımız koşulları bizim dışımızdaki bir şeyler yapmışcasına davranıyoruz. Kaderimize, kötü talihimize ağlıyoruz.

Fikirlerimiz, düşüncelerimiz, duygularımız öylesine karamsar ve beklentilerimiz öylesine kötümser ki, iyi olabileceğini, yapabileceğimizi, keyif alabileceğimizi düşünemiyoruz. Ve nasıl düşünüyorsak öyle yaşıyoruz.

Fakat, içimizdeki bir yerlerden sızan mutluluk kıvılcımları yüreğimizi ateşliyor ve iyi bir şeyler olmasını diliyoruz. 2002 yılının daha iyi geçmesini istiyoruz.

Peki, bunun için bir şeyler yapıyor muyuz?

İşte, yarınların nasıl olacağını işaret eden düğüm noktası, bu! Çünkü, yarını hazırlayan bugün yaptıklarımız...

Bütün kabahati yüklediğimiz dış koşulları hazırlamak için neler yaptığımızı iyi düşünelim. El birliği ile hazırladığımız olayların sonuçlarına 2001 yılında katlanmak zorunda kaldık. Tabii ki, bu sırada pek çok şey öğrendik. Önemli olan şimdi bu bilgimizle neler yapacağız?

Aslında Türkiye olarak bizim müthiş bir potansiyelimiz var. Yapabilme gücümüz ve neler yapabileceğimizi anlayacak bilgi ve anlayışımız var. Sadece bilmek ve istemek bile bizim bu potansiyelimizi harekete geçirmek için yeterli. Şayet iyi beklentiler içinde kuvvetli bir istek ve bu doğrultuda çalışmayı başarırsak 2002 ve sonrası bizim için mükemmel olacak diyorum, Yasemin'ce...

Önemli not: Geçen hafta ertelediğim Fenerbahçe Divan Pub organizasyonunu yarın 13 Ocak Pazar günü gerçekleştiriyorum. İlgilenenler Altın Işık 0216 302 33 37 ve Divan 0216 330 38 00'dan ayrıntılı bilgi alabilirler.
Yazının Devamını Oku

2002 yılında Balıklar

10 Ocak 2002
Köklü ve büyük değişiklikler bu sene de devam ediyor. Özellikle burcun ikinci on günlük devresinde doğanlar yaşantılarına yeni bir yön verebilir, düşünce ve anlayışlarını değiştirebilirler. <br> Bu yıl Balıklar için şanslı bir dönem olacak. Üstelik Jüpiter’in fırsatlarını kullanabileceğiniz disiplini sağlayacak olan Satürn’ün etkisini de alıyorsunuz. Zaman zaman Satürn sizi zorlayabilir fakat ihtiyacınız olan sorumluluk duygusunu da arttıracak. Aynı zamanda sert koşullarla mücadele edebileceğiniz gücü verecek.

Burcun ilk on günlük devresinde doğanlar Nisan sonuna kadar geçen devre içinde ilginç fırsatlar ve zorlayıcı etkileri aynı zamanda yaşamaları mümkün. Projelerinizi ve yapmak istediklerinizi Mayıs ayına kadar tamamlamaya çalışın. Zira Mayıs-Haziran dönemi bazı aksaklıklar ve gecikmelerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle 15 Mayıs-9 Haziran devresi içinde organizasyonlar, yakın çevre ve çocuklarla ilgili sorunlar, evraklar, faturalar ve iletişim araçlarıyla ilgili bazı terslikler olabilir. Bu devre içinde dikkat gerektiren konularda çalışmalar yaparken tedbirli olmalısınız.

Burcun ikinci ve üçüncü on günlük devresinde doğanlar Haziran-Temmuz devresinde bekledikleri fırsatlarla karşılaşacaklar. Hem aşk, hem de parasal açıdan verimli bir dönem. Değiştirmek istediğiniz fakat bir türlü yapamadığınız ve kurtulamadığınız ne varsa, her şeyi değiştirebilirsiniz.

Eylül ayında büyük istekler içine girebilir ve yapabileceklerinizin üzerinde sorumluluklar alabilirsiniz. Bu devre içinde olabileceklerin üzerinde beklentiler içine girmekten kaçınmalısınız.

Burcun birinci ve ikinci on günlük devresinde doğanlar Ekim-Kasım döneminde derin duygular ve yoğun bir aşk hali içine girebilirler. İlişkileriniz, aşk hayatınız ve parasal anlayışınız Aralık ayında yepyeni boyutlar kazanabilir.
Yazının Devamını Oku

2002 yılında Yaylar

7 Ocak 2002
Sizin için köklü değişimler devam ediyor. Özellikle burcun ikinci on günlük devresinde doğanlar bu sene içlerinden yükselen güçlü bir enerjinin kendilerini zorladığını hissedecekler. Yaşantınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri kendi arzunuzla yapmak için harekete geçmelisiniz. Mecburen yapılan değişiklikler sizi hem fiziksel, hem de psikolojik açıdan etkileyebilir.

Burcun ilk on günlük devresinde doğanların yaratıcılıkları harekete geçmiş bulunuyor. Üzerinizde baskı yaratan bazı etkiler olsa bile bunlarla başa çıkabilecek gücünüz var. Özellikle yılın ikinci yarısı şanslı bir döneme giriyorsunuz. Şayet yılın ilk yarısı sıkı çalışma ve ağır sorumluluklara direnç göstermeyi başarırsanız, ikinci yarısı ödüllerinizi alacaksınız.

Burcun üçüncü on günlük devresinde doğanlar ise, sürpriz gelişmelerle dolu bir yıl geçirecekler. İlginç atılımlar yapabilir, farklı kişilerle tanışabilir ve sıradışı konulara yönelebilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren konularla ilgili çalışmalar yapıyorsanız, bu sene sizin için sürpriz ödüller senesi olabilir. Hem aşk, hem de parasal konulara yönelik çok ilginç tecrübeler yaşamanız mümkün.

Genel olarak Yaylar’ın Mayıs-Haziran döneminde tedbirli olmaları gerekiyor. Çok büyük istekler içine gireceğiniz bu devre içinde geriliminizi çevrenize ve sevdiklerinize yansıtmaktan kaçınmalısınız. Eski dostlarınıza karşı anlayışsız olabileceğiniz gibi bu devre içinde yeni tanıştığınız ve aslında pek de değerli olmayan kişilere fazla değer verebilir ve sonradan pişmanlık duyabileceğiniz davranışlarda bulunabilirsiniz. Bu dönem yazılı anlaşmalar, sözleşmeler ve organizasyonlar konusunda dikkatli olun. Karar vermek için acele etmeyin.

Yılın ikinci yarısı rahatlayacak ve Ağustostan itibaren kendinizi güçlü hissedeceksiniz.
Yazının Devamını Oku

Şaşırtıcı durumlar

5 Ocak 2002
Şaşırtıcı durumlar denilince hemen Uranüs ile bağlantı kurabilirsiniz. Biliyorsunuz Uranüs sürprizler gezegeni. Yani şaşırtıcı durumların açığa çıkmasında onun rolü var. Ve ben de bütün bunları bildiğim halde şaşırmaktan kendimi alamıyorum. Mesela yılbaşı günü cadı kıyafetlerine bürünüp verdiğim pozlara hálá şaşırıyorum. Zaten iki gün öncesinde dizi araştırmadan Emel Armutçu beni arayıp ‘‘Yasemin cadı kıyafeti giyeceksin’’ dediği andaki şaşkınlığımı hiç unutmayacağım. Ve hemen ardından yaptığım itiraz karşısında Emel; ‘‘Ertuğrul Özkök'ün fikri, benim değil’’ derken birden bire içimden bir şeyler uyandı ve bu fikir o dakika müthiş hoşuma gitti. ‘‘Yasemin, cadı olduğunu kabul et’’ dedim kendi kendime ve derhal modacımı aradım. ‘‘Kibele Modaevi’’nin sahibi Canan Özaktaş olağandışı bir stilist. Daha ne istediğimi anlatırken kalemi kağıdı eline alıp çizmeye başladı. Hayal ettiğimin ötesinde bir kıyafet yarattı. Giysi ve şapkayı tasarlarken cadı jartiyerini de unutmadı. Ve bütün bunların tamamını bir günde ortaya çıkardı. Bu yaptığına mucize derler. Aslında moda tasarım alanında cadılık payesini ona vermek gerek.

Evet, iki günlük büyük bir heyecanın ardından cadı şapkam kafamda dizi araştırmanın kapısında göründüğüm zaman orada bulunan herkes şaşırdı ama dizi araştırmanın fotoğrafçısı Sebati Karakurt, fotoğrafçılara has bir keyif ve telaşla olmayan bir stüdyo yaratmak için harekete geçti.

Ben de o sırada iyice ‘‘cadı’’ fikrine konsantre oluyordum. Birden rahmetli annemin bir zamanlar bana söylediği sözleri hatırladım. Şöyle demişti; ‘‘Çok okuyan ya kadı olur, ya cadı’’ Daha pek küçük olduğum o zamanlardan okumaya pek meraklı olan ben, geceleri herkes yattıktan sonra da gecenin geç vakitlerine kadar okurdum. Annem de gelir, odamın ışığını kapatır ve yatmamı buyururdu. En ufak bir ışık bile onu rahatsız ettiği için nihayetinde kapımdan sızan ışığa önlem almanın yollarını keşfetmiştim. Ama annemin dilinden kurtulamamıştım.

İşte, nihayetinde annemin öngörüsü gerçekleşmişti. Kadı olamamıştım ama cadı olarak poz veriyordum. ‘‘HürPortreler’i elime aldığımda bir kez daha annemi hatırladım. Sonra Uranüs'ün kendi haritamda nerelere dokunduğuna baktım ve doğum haritamda Ay'ımı tetiklemiş olduğunu gördüm.

Sürprizler gezegeni Uranüs, beni harekete geçirmişti. Ve etkisi şu anda güçlü biçimde devam ediyor.

Mesela çok ilginç bir organizasyon yapıyorum. 6 Ocak Pazar günü, yani yarın saat 15.00'de Fenerbahçe Divan'da bir zamanların ünlü modacısının restore edilen köşkünde bir davet veriyorum.

‘‘2002 ve sonrasında Dünya ve Türkiye nereye gidiyor’’ başlıklı kısa bir konuşmanın ardından Türkiye'de ilk kez üç yıllık ‘‘Astroloji Öğreniyoruz’’ programını tamamlayan öğrenciler mezuniyet sertifikalarını alacaklar. Ve daha sonra öğrencilerle birlikte davete katılan konukların yıldız haritalarını çıkarıp yorumlayacağız. İlgilenenler Altın Işık, 0216 302 33 37 ve Divan 0216 330 38 00’dan bilgilenebilirler.

Bu organizasyon tam da Uranüs'ün etkilerini tanımlayan bir etkinlik. Bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken müthiş bir heyecan duyuyorum. Ve şaşırtıcı bir biçimde son dakikalara sığdırılan hazırlıklar içinde bulunuyorum.

Tabii bütün bunların arasında hava koşullarını da unutmamak gerekiyor. Şayet söylendiği gibi kar fırtınası gelirse bu organizasyon havanın iyileştiği günlere ertelenir. Şimdi diyeceksiniz ki, ‘‘Sen astrolog değil misin? Havanın nasıl olacağını bilmiyor musun?’’ Doğruyu söylemek gerekirse, iklim ve hava koşullarını etkileyecek kadar hızlı bir gelişme süreci içinde bulunan dünya, kazançlarının karşılığındaki bedellerle de karşılaşmak durumunda. Yani elde ettiğiniz her karın bir de bedeli var. İklimler ve hava koşullarındaki anormallikleri böylesi bir bedel olarak düşünebilirsiniz. Ve önümüzdeki günlerde de garip hava şartlarına hazırlanmak gerek.

İşte bu nedenle Pazar günü yaptığım organizasyonu iki ihtimalli olarak ilan ediyorum. Hava güzel olursa hep birlikte saat 15.00'ten itibaren Fenerbahçe Divan'dayız. Yoksa, bir başka güne erteliyor ve güzel hava koşullarını bekliyoruz diyorum, Yasemin'ce...
Yazının Devamını Oku

2002 yılında Teraziler

3 Ocak 2002
Bu yıla ilişkilerinizi sorgulayarak girmiş olabilirsiniz. Fakat içinde bulunduğunuz koşullar ne olursa olsun kendinizi güçlü ve dirayetli hissedeceksiniz. Satürn’ün disiplin ve kararlılık veren etkisi olgunlaşmanıza neden olacak.

18 Ocak-9 Şubat döneminde derin düşünceler içine girebilir ve yaratıcı zekanızı harekete geçirecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönem isteklerinizi belirlemek, yeni projeler yapmak ve geleceğe yönelik atılımlarınız üzerinde çalışmak için çok uygun. 11 Şubat’tan sonra harekete geçebilirsiniz. Bu sırada olabileceklerin üzerinde büyük beklentiler içine girmekten kaçının. Geriliminizi çevrenize yansıtmayın.

Mart ayında harcamalarınıza özen göstermeniz gerekiyor. Bu arada sevdiğinize de anlayış göstermelisiniz.

Nisan’ın sonlarına doğru moraliniz yükselmeye başlayacak. Mayıs-Haziran döneminde hem aşk, hem de parasal açıdan ilginç gelişmeler dönemine giriyorsunuz. Yepyeni planlar yapabilir, dostlarınızın desteğini alabilir ve ilişkilerinizi bu devre içinde güçlendirebilirsiniz. 16 Mayıs-9 Haziran döneminde yakınlarınızın sorunlarıyla ilgilenecek ve evinizle ilgili bazı değişiklikler yapacaksınız. Bu arada ev değiştirmek için pek uygun değil. Fakat araştırmalar ve yeni projeler üzerinde çalışmak için çok uygun bir dönem. Düşüncelerinizi yazılı olarak çok iyi ifade edebilir ve ilginç raporlar hazırlayabilirsiniz.

Ağustostan itibaren fırsatlar dönemine giriyorsunuz. İyimser bir tutum içinde olumlu beklentiler içine girecek, böylece şansı kendinize çekeceksiniz.

Önemli duyuru! Altın Işık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği 6 Ocak Pazar günü Fenerbahçe Divan’da ilginç bir etkinlik gerçekleştirecek. 2002 yılının değerlendirilmesinin de yer alacağı bu etkinliğe katılmak isteyenler ayrıntılı bilgi için derneğin telefonunu arayabilirler. 0216 302 33 37
Yazının Devamını Oku

2002 yılında Yengeç'ler

31 Aralık 2001
<B>YILIN </B>ilk yarısı derin duygular içine girebilir ve son derece hassas davranabilirsiniz. Hayatı ve bugüne kadar yaptıklarınızı sorgularken çok fazla derinleşmeseniz iyi olur. Ocak ayı içinde sevdiğinizin sizi anlamadığını düşünebilir ve karamsar duygulara kapılabilirsiniz. Endişelerinizi fazla büyütmeyin. 13 Şubat'tan sonra moraliniz yükselecek. Böylece kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

9 Mart'tan sonra duygularınız harekete geçebilir fakat bu devre içinde akıllıca davranacak ve duygularınızı denetlemeyi başaracaksınız. Böylece Nisan ayına kendinizi güçlü hissederek gireceksiniz. Hem parasal, hem de aşk açısından bu dönem sizin için verimli geçecek. Bu sırada gereksiz tartışmalara girmekten kaçınmalısınız.

Mayıs-Haziran dönemi sizin için ilginç bir devre olacak. Hayatı ve ne istediğinizi sorgulayabilirsiniz. Aslında iyimser bir tutum içine girerek sorunları aşabilirsiniz.

14 Eylül-7 Ekim dönemi sizin için biraz karmaşık geçebilir. Yakın çevreniz, çocuklar ve iş arkadaşlarınızla aranızda çıkabilecek anlaşmazlıkları büyütmekten kaçının. Dikkat gerektiren konulara yönelik çalışmalar yaparken tedbirli olun. Ev aletleri, yazışmalar ve faturalarla ilgili aksaklıklar çıkabilir. Karar vermek ve harekete geçmek için bu dönem pek uygun değil. 7 Ekim'den sonra kararlarınızı verebilir, başarılı girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu sırada içinizdeki sevgi enerjisi harekete geçecek ve yoğun duygularınızı dışarı yansıtacaksınız. Kasım-Aralık dönemi duygularınızı güçlü bir biçimde yansıtacak ve bu devre içinde son derece etkileyici ve çekici olabileceksiniz. Böylece isteklerinizi ortaya koyabilir ve beklediğiniz yardımı alabilirsiniz.

ASTROLOJİ

KOÇ: Bugün duygularınızı denetim altına almanız gerekiyor. Alıngan davranışlarda bulunmayın. Hanım arkadaşlarınızla aranızda çıkabilecek anlaşmazlıkları büyütmeseniz iyi olur. Moralinizi yükseltin.

BOĞA: Bugün sevdiğinizden heyecan verici bir haber alabilirsiniz. İçinizdeki sevgi duygusunu açığa çıkarabilir, son derece olumlu ve anlayışlı davranabilirsiniz. İlişkileriniz giderek güçleniyor.

İKİZLER: İsteklerinizin giderek arttığı bir dönemdesiniz. Enerjinizi yapıcı yönde kullanmaya çalışın. Aceleci davranmayın. Hayatınızda önemli değişikliklerin meydana geldiğini düşünebilirsiniz.

YENGEÇ: Sabırsız ve tartışmacı olabilirsiniz. Sivri dilli davranmaktan ve hemen hüküm vermekten kaçınmalısınız. Yakınlarınızın size ihtiyacı olabilir ve bu nedenle sıkıntı duyabilirsiniz.

ASLAN: Bugün kendinizi son derece keyifli hissedeceksiniz. Sevdiğinizle birlikte tatil programları yapabilir, çevre gezilerine çıkabilirsiniz. İlginç gelişmeler döneminde bulunuyorsunuz.

BAŞAK: Planlarınızı arkadaşlarınıza anlatacak, onların desteğini alacaksınız. Davet ve toplantılara katılabilir, sosyal faaliyetlerinizi artırabilirsiniz. İlişkileriniz yepyeni boyutlar kazanıyor.

TERAZİ: Sevdiğinizle aranızda çıkabilecek anlaşmazlıkları fazla büyütmeyin. Bugün karşılaştığınız bazı olaylardan huzursuzluk duyabilirsiniz. Biraz daha anlayışlı davranmaya çalışın.

AKREP: Arkadaşlarınızla birlikte keyifli programlar yapabilirsiniz. Fikirlerinizi anlatabilir, ikna edici ve etkileyici olabilirsiniz. Parasal konulara yönelik yeni planlar yapabileceğiniz bir dönemdesiniz.

YAY: Bugün daha sakin ve kararlı davranabilirsiniz. Sizi zorlayan etkiler olsa bile bunlarla başa çıkabilecek gücünüz var. Sabırlı ve kararlı davranmayı başaracaksınız. Seyahate çıkabilirsiniz.

OĞLAK: Bugün duygularınızı denetlemekte zorlanabilirsiniz. Alacağınız haberlerden etkileneceğiniz bir gün. Kolay heyecanlanabilirsiniz. Sevdiğinizle ilişkileriniz giderek yoğunlaşıyor.

KOVA: Bugün rahat ve sakin bir gün geçireceksiniz. Daha önce karar verdiğiniz konular üzerinde çalışabilir, dostlarınızla birlikte olmaktan keyif alabilirsiniz. Kararlı ve sabırlı davranacaksınız.

BALIK: Keyifli organizasyonların içinde yer alabilir, ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Sempatik ve etkileyici tutumunuzla çevrenizin dikkatini çekebilirsiniz. Seyahate çıkmak keyfinizi artıracak.
Yazının Devamını Oku

Yeni yıla umutla girin

30 Aralık 2001
Biliyorsunuz geçen yıla Güneş Tutulmasıyla birlikte girdik. Hemen Ocak Ayı'nın 9'unda meydana gelen Güneş tutulması aslında 2001 yılının nasıl bir yıl olacağını haber veriyordu.

Neyse ki, 2002 yılına bir tutulma ile başlamıyoruz. Ne varki, 18 Ocak günü Kova Burcu'nda dolaşan Merkür geri gitmeye başlıyor. Bu durum üst düzey yöneticiler dahil olmak üzere iletişim sıkıntılarını haber veriyor. Yanlış anlamalar, iktidar mücadeleleri, sözleşmeler ve yazılı evraklarla ilgili karışıklıkların olabileceğini işaret ediyor.

Halbuki Gökyüzündeki Jüpiter Türkiye'nin doğum haritasındaki Yükselen Burcunun üzerinde bulunuyor ve şansını arttırıyor. Tabii aynı anda Akrep Burcu'ndaki Güneş'i de olumlu etkiliyor. Şimdi bütün bunlardan pek bir şey anlamadınız herhalde.

Efendim, Jüpiter büyüteç gibi bir etkiye sahip. Yani her şeyi büyütüyor. Bu nedenle astrologlar bolluk-bereket şeklinde tarif ediyorlar. Ancak az önce belirttiğim gibi büyütkme özelliği olduğu için olumsuzlukları da büyütebiliyor. Gerçekleri abartabiliyor. Ve Türkiye'nin Yükselen burcu halkı sembolize ettiği için, halk içinde bulunduğu durumu abartabilir. Karamsar ve sorgulayan bir tavır içine girebileceği gibi son derece iyimser ve iyi beklentiler içine de girebilir. İyimser duygular iyi gelişmeleri, yani şansı kendine çektiği için son derece keyifli gelişmeler açığa çıkabilir.

Aslında 2002 yılına girerken karamsar duygu ve düşüncelerinizden tamamen sıyrılıp olumlu beklentiler içine girmenizi öneriyorum. koşullarınız her ne olursa olsun, bir kenara bırakın. 2002 için kendinize hedefler tayin edin. Gelecekten neler bekliyorsanız bunları gözden geçirin ve gerçekleşebilecek hedeflere dikkatinizi yoğunlaştırın. Hatta bugün oturup bunları yazın.

Hedeflerinizin gerçekleşeceğine inanarak 2002 yılına girin. Ne kadar umutlu, neşeli ve olumlu duygular içinde bulunursanız, yeni yıl sizin için öyle geçer. Yani haliniz nasıl olursa, gelecek de pek farklı olmaz. Bu nedenle bütün bir halk olarak olumlu duygularımızı yükseltelim ve kendimiz için Türkiye'nin feraha çıkacağını düşünerek ve kuvvetle isteyerek yeni yıla girelim diyorum, Yasemin'ce...


Yazının Devamını Oku

Ocak ayında neler olacak?

29 Aralık 2001
2002 yılına başlarken olumlu gelişmelerin beklentisi ve sevgi ihtiyacı artıyor. Ayın ilk günleri Venüs-Jüpiter arasındaki sert etkileşim sevgi duygusunu ve hayatı sorgulamayı işaret ediyor. Aynı zamanda Pluton-Mars arasındaki sert etkileşim ise, inançlar ve yaşam felsefesi üzerinde sert değişimlerin meydana gelebileceğini gösteriyor.

Fakat Mars'ın hızlı hareketi bu etkinin birkaç günlük olacağını işaret ettiği için sadece açığa çıkmaya hazır olan bazı olayların görünür hale geleceğini bunun dışında yeni hazırlıklarla ilgili durum değişiklikleri olmayacağını söyleyebilirim.

15 Ocak’tan itibaren Türkiye dış ilişkilerin yoğun olacağı bir döneme giriyor. Sürpriz gelişmeler meydana gelebilir. Fakat ardından Merkür'ün geri gitmeye başlaması, bu görüşmelerin derinleşmesine neden olabilir. Tabii alınacak kararları da zorlaştıran bir etki bu. Özellikle Ocak ayının son günleri hükümet içinde bazı anlaşmazlıklar ve kararsızlık çıkabilir. Yanlış anlamalar ve tartışmalar meydana gelebilir.

Ayın ilk günleri astrolojik açıdan Yengeç ve Oğlaklar hem parasal açıdan, hem de aşk açısından kendilerini sorgulayabilirler. Yeni atılımlar yapmak için güçlü istekler duyacaklar. Koç ve Teraziler bu etkinin kendilerini zorladığını hissedebilirler. Özellikle duygusal açıdan karamsar ve endişeli bir tutum içine girebilir, kendileriyle birlikte sevdiklerini de zorlayabilirler.

İkizler, Yay, Balık ve Başaklar değişim rüzgarlarının güçlü etkileri altında köklü değişiklikler meydana getirebilirler. Özellikle bu burçların ikinci on günlük devresinde bulunanlar gökyüzünün bu konumundan daha fazla etkilenecekler.

Kovalar için 18 Ocak’tan itibaren iletişim alanında yoğun bir dönem başlıyor. Dikkat gerektiren alanlarda çalışmalar yaparken ve özellikle organizasyon işlerinde yönelik tedbirli olmaları gerekiyor. Aslında yeni projeler üzerinde çalışmak için çok uygun bir dönem. Bu devre içinde projelerinizi bütün ayrıntılarıyla geliştirip Şubat'ın ortalarından sonra da girişimde bulunabilir ve büyük başarılar kazanabilirsiniz.

Gökyüzünün bu konumunu İkizler, Terazi, Koç ve Yaylar da tıpkı Kovalar gibi değerlendirebilir ve kullanabilirler.

Boğa, Aslan ve Akrepler ise, iletişim araçlarıyla ilgili çıkabilecek tersliklere ve küçük aletlerin bozulmalarına karşı tedbirli olmalılar. Hemen moralinizi bozmayın ve iletişim sorunlarınızı fazla büyütmeyin. Ayrıca bu devre içinde yeni bir girişimde bulunmamaya özen gösterin. Şubat'ın 8'inden sonra Merkür düzeliyor. Yeni başlatacağınız çalışmaları Merkür düzeldikten sonra yaparsanız, daha başarılı olabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku