Paylaş
Okuyoruz:
“Bundan tam 9 ay 20 önce 01.11.2010 tarihinde İzmir Sosyal Sigortalar Kurumu’na emekli olmak için yurt dışından müracaat ettim. Çok uzun yazışmaların neticesinde, beni canımdan bezdirdikten sonra, 14.3.2011’de SGK İzmir İl Müdürlüğü’nden aldığım bir e-postada “Ret yazılmıştır. Yeniden incelenmesi için eksiklerin tamamlanıp yeniden başvurusu gerekmekedir” cevabını aldım.
Bu meyanda benden talep edilen 14.598 TL karşılığı olan
7200 Euro’yu SGK İzmir Şubesinin kasasına çoktan (21.12.2010 tarihinde) havale etmiş bulunmaktaydım.
Sayın Bayer, ben yukarda zikrettiğim tarihte ret cevabı alınca emekli falan olmaktan vazgeçmiş, yatırdığım paranın derdine düşmüş idim. Hemen bir dilekçe yazarak, daha fazla parayı ödememin mümkün olmadığını belirterek, gönderdiğim havalenin geriye ödenmesini talep ettim. Tabii bunun gerçekleşmesi için de bir yığın mücadele verdim. Aylar sonra bu tarihte 16.06.2011 bana gönderdikleri para ne kadardır biliyor musunuz?
Tamı tamamına 6,414 Euro’dur. Yani benim gönderdiğim 7200 Euro’yu yedi ay çalıştırdıktan ve beni canımdan bezdirdiken sonra benden çektirdikleri eziyetin karşılığında tam 806 Euro haraç kesiliyor. Ben bunun arkasını bırakmayacağım tabii.
Hakkımı aramak için durumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürmeye kararlıyım.
Muhteremler vatandaşı Almanya’da parayı sokaklardan topluyor diye düşünüyorlar sanırım.
Vaziyeti ülkemde cümle alem duysun istedim.”
Adres değişikliği nedir
“ADRES değişikliğini mahalleli anlayamadı” (20.06.2011) başlıklı ve K.K. rumuzu ile yayınlanan yazıya Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Avni Kavlak “Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkent’te bazı cadde ve sokakların yapımı, bakımı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında sorunlar yaşanması nedeniyle, 2007’de 486 sayılı kararla 12 metreden geniş yolların cadde sayılması ve Büyükşehir’in sorumluluk alanına alınmasını kararlaştırmıştı” hatırlatmasını yaptıktan sonra şunları bildirdi:
“5393 sayılı Belediye Kanunun 18 maddesinin (Belediye meclisinin görev ve yetkileri) maddesinin (n) bendi: (Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek)....
Aynı kanunun (Ad verme, tanıtıcı amblem ve flama kullanımı başlıklı) 81 maddesi (Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesine ilişkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülkî idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer) ile...
5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun;
(Büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları başlıklı) 7. maddesinin (g) bendi (Büyükşehir’in yetki alanındaki meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımını sağlamak, kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek) gereğince yazıda adı geçen sokaklar cadde olarak değiştirilmiştir. Bilgilerinize.”
Paylaş