Metro zamanında bitirilseydi...

Büyükşehir Belediyesi yıllardır bir metre bile metro yapmadı. Ama habire otobüs alıyor. Ulaşımı yine yollara veriyor, trafik iyice bunalıyor.

Haberin Devamı

Sormak istiyorum buradan; başlanan metro inşaatları zamanında bitirilseydi bu kadar otobüs alımına ihtiyaç olacak mıydı?
Son 15 yıldır otobüslere ayrılan para ile metronun ne kadarı yapılabilirdi?
Yıllara ve paralara yazık değil mi? Vatandaş hem tıkış tıkış yolculuk etti hem her taraf metro inşaat mezarlıkları ile doldu.
Şimdi 500 körüklü alımı daha yapılıyor, gerçekten merak ediyorum, metro inşaatları ne zaman bitecek ve bu otobüs filosunun ne kadarı atıl hale gelecek?
Yeni alınan körüklüler normal otobüsün iki misli yer kaplıyor ama oturacak koltuk sayısı sadece 36 adet, yani hemen hemen normal otobüsler kadar. 116 kişi de ayakta gidecek, öyle hesap etmişler. Konfora bakın Ankara’lı ayakta yolculuğa mahkum.
Belediyeler de tüccar gibi davranmak zorunda, yatırım tercihlerini halkın refahı için kullanmalı. Metro zamanında bitirilseydi vatandaş hem rahat yolculuk edecek, hem de bu kadar otobüs alımı yapılmayacaktı.
- TELEFON ÇIĞIRTKANLARI- Bu arada dikkatimi çeken bir şey daha var, pazar yerlerinde pazarcı esnafın bağırarak satış yapması yasaklandı, doğru bir karar ama bakınız ki koca koca telefon şirketleri, koca marketler yola eleman çıkarıp adeta vatandaşın önünü keserek zorla satış yapıyorlar.
Lütfen ilgili, belediyeler kendi bölgelerindeki bu hanutçuluğu önlesinler.

Haberin Devamı

- KUĞULU PARK- Bir de Çankaya Belediyesi Kuğulu Parkı kapattı ve tadilat yapıyor. Ama yaklaşık 2 aydır bitirilemedi ve ne zaman biteceği halen belli değil. Bu konuda ilgili belediyeyi de aradım ama muhatap bulamadım. İşin hızlandırılması ve bitim tarihinin inşaat çevresinde ilan ile duyurulması işin ciddiyeti ve halka saygı açısından gereklidir. Bekliyoruz.
Ahmet Şükrü GÜRHAN

Gazi’de sindirilen öğrenciler

Gazi Üniversitesi yöneticileri, öğrenci topluluklarının çalışmalarını engellenmeye çalışıyor. Düşünen, faaliyet üreten insanların, öğrencilerin olması istenmiyor. Özellikle yeni planlanan düzende, öğrenci toplulukları yavaş yavaş sindirilmeye çalışılıyor. Bu sebepten öğrenci topluluklarına verilen odalar, anlamsız sebeplerle üniversite tarafından geri alınıyor.
Birçok fakültede topluluk odaları alındı. Az sayıda topluluk kaldı odası alınmayan. Bir öğrenci topluluğun odası; üyelerinin beyin fırtınası yaptığı, çalışmalarda bulunduğu bir yerdir. Odalar geri alınarak bu etkileşimler ortadan kaldırılmaya çalışılıyor ve bu sessiz sedasız yapılıyor. Resmi sitede bununla ilgili bir duyuru bile yok, saman altından su yürütüyorlar.
Bir grup öğrenci

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- İSTANBUL Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İ.İ.B. Fakültesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği ‘Evrenin Evrimi’ konferansı yarın 16.00’da yapılacak. Konuşmacı Prof.Dr. Ali Ercan. (Mithatpaşa Caddesi 16/6)

Biliyor musunuz

‘BOZKIRIN Tezenesi’ Neşet Ertaş’ın, Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte 22 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da Gölbaşı Belediyesi Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda İsmail Altunsaray’ın parçalarıyla anılacağını...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları