Paylaş
Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, Atina’daki temaslarından sonra Selanik ve Batı Trakya üzerinden cumartesi günü Türkiye’ye döndü. Faik Öztrak’ın ‘memleketi’ Malkara’ya uğradıktan sonra Çorlu’ya geldi ve cumartesi gecesini havaalanı yakınındaki Silverside’da geçirdi. Sabah partililerle kahve içerken kendisine köşemizdeki yazıyı hatırlattık.
“Kurultay için 613 imza toplanmış... Hafta başından itibaren, Meclis’ten sonra kurultay için hareketli günler başlayabilir” dedik.
Yanıtı şöyle oldu:
“Bence bir sakıncası yok. Bu da demokrasinin bir gereği değil mi? Kurultayı isterlerse toplasınlar. Biz demokrasiye inanıyoruz.”
Kurultayın amacı, partinin kötü yönetildiği iddiaları, partide yenilenme ve bütünleşme talebi olarak özetleniyor.
Dün sabah hemen bir haber yayıldı: CHP’de kurultay talebi ile imzalar ‘dondurulmuş’, yani kurultay talebi şimdilik ‘engellenmiş’... Yani birtakım güçler ‘Kurultay’a dur” dedi.
Halbuki iki haftadır imzalar toplanmış, hafta sonunda 613’e kadar, hatta 650’ye kadar çıkmış.
Kurultaya çağrı için açıklama yapılması beklenirken, ne oldu da kurultay talebinden vazgeçildi?
CHP’de yeni bir uzlaşma mı sağlandı. Zaten her iki tarafın da ‘sessiz’ kalması başından beri manidar karşılanıyordu.
Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav’la görüştü mü? 9 Temmuz’daki PM toplantısında neler pazarlık masasına yatırılacak?
Kulislerde yayıldığına göre... Muhalifler, kurultay talebinden vazgeçecek... Kurultay eylül veya ekim ayına bırakılacak. Bu arada parti yönetimi yenilenecek... İstanbul, Ankara ve İzmir İl Başkanları değişecek...
‘Muhalif ses’ Ercan Karakaş, örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilecek... Ve demokratik bir tüzük yapılacak... Özetle, istanbulgercegi.com’da bu konuda ilginç bilgiler yeralıyor. gercekgundem.com’da ise, muhaliflerin imzalarının 280’de kaldığı iddia ediliyor.
İstanbul İl Başkanlığı’na getirileceği iddia edilen Ali Topuz’un tüzük çalışmalarına başladığı söyleniyor.
Muhalifler şimdilik kazançlı...
Bazı CHP’lilerin ileri sürdüğü gibi ‘yemin kriz işin bahanesi’ olmasın sakın.
9 Temmuz’daki PM’ye bakalım önce... MYK yenilenecek mi? Kimler gidecek-kimler gelecek... İşte o zaman ‘uzlaşmanın’ rengi ortaya çıkacak.
Evet, yazının başlığındaki soruda yer aldığı gibi “Körler memleketinde şaşılar padişah olur”muş derler.
GÜNÜN SÖZÜ
- (Gürkan Hacır’ın SKY’da ‘Şimdiki Zaman’ programında sorduğu soru üzerine) “Abdullah Öcalan’ın Meclis’e girmesini hararetle istediği isimler Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tezel’dir. Yani olumlu görüş bildirdi. Mahir’lerin (Çayan), Deniz’lerin (Gezmiş) mirası vardır. Solun Meclis’e girmesinde tarihi borcumuz vardır. Bu isimler bu mirasın devamıdır.”
(Cengiz Sapmaz- “Öcalan’ın İmralı Günleri” kitabının yazarı)
44 yılda 185 bin genç
TÜRK Eğitim Vakfı’ndan (TEV) 2011-2012 öğretim yılında yurtdışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 66 yeni bursiyer, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ile Yönetim Kurulu üyeleri, başarılı bursiyerler, bağışçılar ve TEV gönüllüleri bir araya geldi.
TEV’in bursuyla halen ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki çeşitli üniversitelerde yüksek lisans ve üst ihtisas yapma şansı yakalayan 97 başarılı gence, 2011- 2012 öğretim yılında 66 yeni bursiyer daha eklendi.
TEV’in kuruluşundan bu yana geçen 44 yıl içinde 185 bin gence eğitim desteği sağladığını belirten Ömer M. Koç, halen TEV burslarıyla yurtiçinde 8 bin 750, yurtdışında da 97 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. 1969 yılından bu yana da başarılı gençlere yurtdışında yükseklisans ve üst ihtisas bursu verdiklerini belirten Ömer M. Koç, bu yıl katılacak öğrencilerle birlikte 2011-2012 öğretim yılında yurtdışında 166 gencin TEV burslarıyla eğitim alacağını vurguladı.
TEV’in, üst düzey yönetici, bilim adamı, sanatçı, yani Türkiye’nin geleceğini kuracak liderler yetiştirmek hedefiyle başlattığı yurtdışı burslarından bugüne kadar 1309 genç eğitim şansı yakaladı. Koç “Bugün Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağız. Yurtdışı bursiyerlik kazanan 66 öğrencinin, gelecekte de toplumdan aldığı desteği, topluma aktarmayı görev bilerek ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmalarını diliyoruz” dedi. (tev.org.tr)
Nohutumuz mahvoldu
UŞAK’ta nohut eken çiftçiler büyük zarara uğradı. Havaların çok yağışlı geçmesi nedeniyle nohut tarlalarında hastalık meydana geldi. Bilhassa Uşak’ta ve Ege bölgesinde %95 oranında kayıp var. Çiftçilerimiz çok mağdur oldu. Geçen yıl nohutun iyi para etmesi nedeniyle bu sene herkes nohut ekti. Çoğu çiftçimiz borçlanarak gübre ve mazot, ilaç aldı. Ama maalesef o kadar masrafa rağmen hiç ürün alamadık. Seneye ekecek nohut tohumumuz yok. Devletimiz bize yardım etmeli yoksa evimize, traktörümüze haciz gelecek.
Tarım Bakanımız bu kötü günümüzde biz nohut üreticilerine destek olmalı.
Yavuz AYDIN-Uşak Merkez Kırka Köyü
Biliyor musunuz
Kadınlara cami
- 1900’lü yılların başında 1. Dünya Savaşı’ndan kaçarak Florya ve Yeşilköy’e yerleşen azınlıklar ve Yunanistan’dan göçle gelen Rumlar tarafından kilise olarak kulanılan, 1923 yılından sonra ise minare eklenerek bir süre cami olarak ibadete açılan, daha sonra atıl olarak kalan tarihi binanın, kadınların kullanımına özel cami olarak yapılmak istenmesinin vatandaşlar tarafından tepki çektiğini (Ataköy gazetesinden)...
- DİASPORA ile İş Devlet Komitesi’nin açıklamasına göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ‘Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının yeniden kurulmasının 20. yıldönümü hakkında’ emrine uygun olarak, Dünya Azerbaycanlılarının 3. Kurultayı’nın 5 Temmuz’da Bakü’de toplanacağını...
Paylaş