ANKARA’da 20 yıldan bu yana serbest avukatlık yapmaktayım. İmar ağırlıklı gayrimenkul davaları ile yoğun bir şekilde meşgulüm.
Belediye Yasası’ndaki değişiklikten sonra Ankara’da imar ile yeşil alan, spor alanı gibi kamu hizmeti sunmak üzere ayrılan alanlara Büyükşehir Belediyesi’nin imar değişiklikleri ile lüks binalar yaptığı (Çukurambar’dakiler gibi, 20, 30, 40 yıl önce kamu hizmeti (halka ucuz konut gibi) sunmak üzere kamulaştırdığı alanları, yine imar değişiklikleri ile yüksek emsalli lüks konut, işyeri yaptığı (Eskişehir Yolu üzerindeki Gordion Alışveriş Merkezi ve Konutları gibi) bir vakıadır. Vatandaş müracaat etmediği için park, spor alanı amacına ayrılan alanlardaki imar değişikliği ve yapılaşmayı sorgulama şansımız olmadı. Ancak, kamu hizmeti için kamulaştırılıp bu gün itibariyle eski maliklerin talebi üzerine lüks konut ve işmerkezi inşaatının yükseldiği alanlarla ilgili başlatmış olduğumuz davalarımız (Gordion Alışveriş Merkezi) mevcuttur. Bu davalardan Türk yargı sistemi içerisinde de sonuç alacağımızı ümit etmemekle birlikte, iç yargı yollarını tüketme çabası içerisindeyiz. Belediye’nin, onlarca yıldır yargı mercileri önünde de mücadele verip kazanılan davalara rağmen imar yapmadığı alanlara karşılık, elindeki ’imar’ adlı sihirli değneği yukarıda izaha çalıştığımız yönde kullanması, dikkate değer olsa gerek.
Av.Fevziye ÇETİNEL
ASKİ’nin su bağlatma tarifesi 4.4 bin TL
EŞİMLE birlikte 35’er yıllık çalışmamızın birikimimiz ve akrabalarımızdan aldığımız borçlarla Ankara YaŞamkent’ten 62 dairelik bir apartmandan bir daire aldık. Daireyi yapam firma, dairenin kapısına kadar su tesisatını yaparak teslim etti. Su bağlatmak için bugün ASKİ Yenimahalle Bölge
Müdürlüğüne gittim. Benden;
a) 2.041.- TL kanal bedeli
b) 2.041.- TL şebeke katılım payı
c) 12.- TL işçilik
d) 42.- TL keşif bedeli
e) 300.- TL sayaç bedeli
olmak üzere toplam 4.436.-TL istediler.
Herhalde ASKİ bizim daireden farklı bir su akıtacak diye düşünüyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu durumda, kim "oy" demeli?
Prof. Dr.Ziya KILIÇ-Gazi Üniversitesi
AKM’lerde mısır tezgahı
"YER: Ankara Eğitim ve Araştırma Hastenesi girişi.
Alan: 16 m2
İhale tarihi: 12.02.2009
Konusu: Mısır tezgahı yeri (ihale şartnamesinde başka şekilde kullanılamıyacağı yoksa sözleşmenin iptal edileceği belirtilmiş.)
Alan kişi: AKP’li..
Hastanenin mimari yapısı değiştirilerek kendi adamlarına rant yaratılmış. Hastanenin en güzel yerini alan kişi burayı mısır tezgahı olarak kullanmamakta daha çok bir cafe olarak kullanmaktadır.
İşyerinin çevresini de kullanarak işyerini büyültmüş ve dönerden içeceğe kadar her şey satmaktadır. Tarikatlara sermaye akışı bu şekilde AKP yönetiminde talan şeklinde olmaktadır.
Benim adımı yazmayın, bilginiz olsun."
Faturalar çıldırtıyor
BAŞINIZA geldi mi bilmiyorum ama bana aylık gelen elektrik faturası 2 aylık geldi. Nedenini kimse açıklamadı. Bizim gibi belli bir gelirle geçinen ailelerin böyle tuhaf ve habersiz uygulamalar neticesinde zaten bir araya gelemeyen yakaları iyice ayrılıyor. Elektrik zaten zamlı bir de 2 aylık gönderilince ne yapacağımızı şaşırdık. Faturada ilk okuma tarihi 19.12.2008 son okuma tarihi 16.02.2009 olarak görülüyor.
Ayrıca bir gün yetkililer gelip apartman görevlisine sayaçlarımızın arızalı olduğunu, akıllı sayaçlarımızı değiştirdiklerini söyleyip gitmişler. Neden? Neye göre? Nasıl habersiz değiştiriliyor ve açıklama yapılmıyor? Daha katmerli faturalar gelmesi için zamlı yazan sayaç taktıklarından olabilir mi? Yoksa bizim anlayamayacağımız birşeyler mi oluyor?
Vatandaş olarak neden bu uygulamalara maruz kaldığımızı, zaten zar zor geçinirken bütçemizi, sosyal hayatımızı, çoluğumuzun çocuğumuzun harcamalarını doğalgaz, elektrik, su ve telefon faturalarına göre ayarlarken bizi daha da zorlamayı bütçemizi alt üst etmeyi kendilerinde nasıl hak gördüklerini öğrenmenin en doğal hakkımız olduğunu düşünerek yetkililerden en kısa sürede açıklama bekliyorum.