Geleceğimiz tehlike altında

ESKİ Turizm Bakanı Bahattin Yücel, turizm sektöründeki bütün sivil ve yarı resmi meslek kuruluşlarına bir ‘açık mektup’ yazarak, “Mesleğimizin geleceği büyük bir tehlike altındadır” dedi.

Haberin Devamı

Yücel’in mektubu şöyle:

“Geçtiğimiz 10 yılda bazı belediyelerin kararlı biçimde sürdürdükleri içkili yerlerin taşınması, trafik denetimlerinde alkollü sürücü arayışlarının neredeyse tek uygulama haline gelmesi, yeterince dikkatinizi çekmemiş olabilir.

Geçtiğimiz 10 yıl içinde farklı nedenler ya da kaygılarla, ülkemizde turizmin geleceğini olumsuz etkileyen bu türden gelişmeler karşısında, örgütlerinizin sessiz kalmalarını –belki- anlamak da mümkündür.

Ancak...

Suskunlukta ısrar etmenin, THY’nin gerçekdışı nedenlerle başlattığı türden yasaklamaları kurumsallaştıracağını, gündelik siyasal kaygıların başkalarının yaşam biçimlerine daha fazla müdahalesine yol açacağını görmemek, ne yazık ki mümkün değildir.

Yanlış anlaşılmasın...

Hiç kimse alkol içiminin özendirilmesi ya da desteklenmesini istemiyor.

Ölçüsüz tüketime de 18 yaşından küçüklere satılmasına da karşı çıkmanın, insanlık görevi olduğuna itiraz eden yok.

Bugün yapılanlar karşısında sessiz kalırsanız, yarın bu ülkeye kimlerin turist olarak gelmesi gerektiğine, onların giyim ve kuşamlarına karışılmasına önceden onay verilmiş olunacağını da unutmamalısınız.

Turizm sektörünün en alt basamağından en üstüne kadar uzanan 40 yıllık mesleki geçmişimin, bu uyarıya kulak verilmesine katkıda bulunacağını umuyor, hoşgörünüze sığınıyorum.”

Haberin Devamı

Yoksula bir maaş ikramiye önerisi

AÇLIK sınırı nedir? Bir kişinin veya ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için sadece gıda için yapması gereken asgari harcama tutarıdır.

Türk-İş’in Ocak 2013 tarihinde yaptığı çalışmalar sonucunda dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.002 TL... Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3.265 TL olarak açıklandı.

Bu verilerden yola çıkan CHP Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Başbakan’a bir soru önergesi yönelterek, memurlara bir ay ikramiye verilmesini önerdi. Sorular özetle şöyle:

“1-10 yıllık iktidarınız döneminde uyguladığınız ekonomik politikalar sonucu; 75.627.384 kişilik nüfusumuzun yüzde kaçı yoksulluk, yüzde kaçı açlık sınırı altında bir gelire sahiptir?

2- Kamu çalışanları içerisinde yoksulluk sınırının üzerinde, yani aylık 3.265 TL’nin üzerinde gelire sahip kaç kamu çalışanımız bulunmaktadır; bunların tüm kamu çalışanları içerisindeki oranı nedir?

2013 yılında ilk altı ay için belirlenen asgari ücretle, yani açlık sınırı altında (1.002 TL’nin altında) bir gelirle yaşamak zorunda bulunan asgari ücretli kaç çalışanımız bulunmaktadır?

Emeklilerimiz içerisinde açlık sınırının üzerinde, yani 1002 TL üzerinde gelire sahip kaç emeklimiz bulunmaktadır, bunların tüm emeklilerimiz içerisindeki oranı ne kadardır, yoksulluk sınırının üzerinde, yani 3.265 TL nin üzerinde gelire sahip kaç emeklimiz bulunmaktadır, bunların tüm emekliler içerisindeki oranı nedir?

3- 2013 yılında kamu çalışanlarına, emeklilere ve asgari ücretlilere bir maaş ikramiye verilmesini veya gelir artırıcı yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

İktidar, 65 yaş üstündeki kişilere ve gazilere (kamuda) bedava ulaşım, engellilere öğretmenlik ‘ikramiyesi’ sağlarken, dar gelirliler için bir maaş ikramiye çok mudur?

Haberin Devamı

Topbaş’a zor sorular

ESKİ Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, görevden ayrılmasından sonra şöyle konuşmuştu:

“İstanbul’da inşaat hamlesi, imar ve ihya hamlesinin biraz önünden gidiyor. İstanbul’da Taksim Meydanı’na, Sultanahmet Meydanı’na bile AVM yapacak bir yaklaşım var. Bunu bakan olduğum süreçte de söyledim. İstanbul çok değerli bir toprak ama inşaat faaliyeti çok hızlı gidiyor ve tarihi dokuyu koruma konusunda biraz geriden gidiyoruz.”

Günay’ın Topçu Kışlası ve Çamlıca’ya cami projelerine de karşı çıktığı, tarihi Sirkeci Garı’nın yanında bulunan akaryakıt istasyonunun kaldırılması ile ilgili İBB’ye başvurduğu halde dikkate alınmadığına dikkat çeken CHP İBB Meclis üyesi Doğan Tekel, Kadir Topbaş’a yönelttiği soru önergesinde “Günay’ın bu tavrı önemsenmelidir. Bunları bir bakan olarak söylemiştir. Bilinmeli ki Kralın Çıplak olduğu en yetkili şahıslar tarafından beyan edilmek zorunda kalınmıştır. Mızrak artık çuvala sığmamaktadır. Dileriz, Topbaş ve arkadaşları görevdeyken bu açıklamalar doğrultusunda gerekli çalışmaları yaparken. Sayın Bakan’ın duyduğu nedameti görevden ayrıldıktan sonra duymazlar” diyor ve şu soruları ekliyor:

“İBB’nin tarihi yapılarla ilgili envanteri var mıdır? Varsa nelerdir? Surların ilgili bakanlığa devrine karşı çıkışın gerekçeleri nelerdir? Tarihi surların etrafını işgal eden kamu kurumları ve şahısların işgallerini kaldırmayı düşünüyor musunuz? Ve bu konudaki hukuksal durum ne aşamadadır? Sirkeci Garı’nın yanındaki akaryakıt istasyonunun faaliyetinin durdurulması için eski Bakan’ın talebine rağmen bir başka bakanın engellerine maruz kaldınız mı?

Haberin Devamı

Okuyunuz...

-KİT personeli de kadro istiyor.

-Prof. Bingür Sönmez'den yeni bir Sarıkamış kitabı: 'Nargin AdasındaTürk Esirler'

-Milletvekili Acar soruyor: "Ekonomik krizden etkilenen vtandaşlar için konsolosluk harçlarında indirim olacakmı? Almanlar 59 Euro öderken, Türk vatandaşlarından 211 Euro istendiği doğru ka?"

-'Ya Artvin, ya maden'

-'Taksim'e, 1 Mayıs Alanı'ma Dokunma !' diyenler 15 Şubat'ta Taksim'de.

-Yerel gazetecilerin başkanlığına Umut Veli Develi seçildi.
hurriyet.com.tr/yazarlar



 

Yazarın Tüm Yazıları