Şenay Düdek

Egeli Figen Sarıdağ İstanbullulara karşı

26 Aralık 2009
Ne ekonomik kriz, ne de açılım. Çevremdeki hemen herkes. Genci, yaşlısı, zengini, yoksulu 2010’a odaklanmış durumda.

Haksız da değiller. Çünkü her yeni bir yıl, yeni umutlar demek. Oteller, eğlence yerleri, barlar, lokantalar zengin mönü ve gelenleri coşturacak, kederlerini unutturacak hazırlıklar peşinde. Kimi popun starlarını ağırlayacak, kimi ise Rusya ve Hollanda’dan gelen seksi dansçılarla görsel bir şölen sunacak.
Parası olup da eğlenmek isteyenlere, işte bir kaç öneri: İzmir’deki evim yapılırken aylarca kaldığım çalışanlarıyla aile olduğum Hilton’da yılbaşı balosun da pek çok seçenek var. Fiyatlar 75-250.00 TL. Körfezin muhteşem manzarası, iddialı mönüsüyle Windows On the Bay’da Grup Pan, Ceren Niron var. Level 9’da ise Yunan yemekleri eşliğinde buzuki Serkan’ı dinleyebilirsiniz.
? Tel:0232.497.60.6
Açılması  ile  İzmir’e büyük renk getiren anılarımızın oteli Swis otel Grand Efes de  ise Figen Sarıdağ sahne alacak. Figen’i bir defa  Ce Ce Bar’da dinlemiştim. Böyle bir sesin, niye İstanbul’a gelmediğini de merak etmiştim. İzmir’de kalmayı yeğleyen ve fazla hırsları olmayan Figen, Hande Yener, İlhan Şeşen, Lara ve Altay gibi isimlere kafa tutacak. Limitsiz yerli ve yabancı içki ve Figen’le coşmak 75.00 TL.
? Tel:0232.414.51.19
Yemek de bana göre bir numara olan Alsancak’ın yeni  gözdesi Lavanta’da ‘Tıpa Tıp Show’ ve mükemmel bir mönü var. Fiyat 150 TL.
Artık İzmir’de  klasik olan  eğlence yeri  Çeşme  Rouge’da geleneksel sokak partisinin ardından  DJ Cemal Erkaya sabaha kadar çalacak. Alsancak Rojo Cafe Restoran’da Ataman ve Hakan Usta süper bir mönü hazırlamış. Finalde sıcak şarap ve kestane kebap var.

Yazının Devamını Oku

2. Kordon’da çöp kamyonu felaketi

23 Aralık 2009
Günlerden cuma yer Alsancak 2. Kordon. Ege Palas Otel önü ve saat 18.00. Trafiğin en yoğun olduğu zaman yani. Bir de Birinci Kordon’da araba giris ve çıkış yasağı olduğundan herkes buraya yığılmış. İşinden çıkanlar, ya da bir yerlere yetişmeye çalışanlar.

Ben de coğu zaman  arabamı hiç cıkarmam. Ama Balçova’dan döndüğümden bu felakete yakalandım.
Felaket diyorum tam 45 dakika Ege Palas’ın önünde trafik hiç ilerlemeden bekliyor. Çünkü burası çift yön. İlerde bir cöp kamyonu var buradaki barlardan evlerden cöpleri toplayarak geliyor. Yolu tıkayan işte bu cöp kamyonu ve kavga eden sağdan sol şeride fütursuzca giren bir taksi soförü.
Durun bitmedi Ege Palas’da da bir düğün var ve gelen çiçek dolu kamyonetler de çiçek bosaltıyorlar. Tam 1 saat 10 dakika sonra beş dakikalık yürüme mesafesin de olan evime girdim.
Yine günlerden pazartesi saat bu kez 14.00. Yer Kıbrıs Şehitler Caddesi Kent Hastahanesi’nin bulunduğu nokta.
Güpegündüz ve yine Konak Belediyesi’ne ait bir çöp kamyonu çöpleri sağa sola dökerek ve mikrop yayarak topluyor. Ya bir hasta olsa mazallah her iki durumda da oracıkda gider. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan biraz makamından çıkıp, açılış şovlarını bırakıp halkın sorunlarıyla ilgilense  iyi olur. O saatler de  cöp kamyonlarının orada işleri ne? Ayrıca  bu işler sabah körü yapılır. Bir de topu topu genişliği on metre olan İkinci Kordon da çift yön niye?
Ha “Hemşerim burası İzmir, herkes her seyi yer.”derseniz söyleyecek sözüm yok zaten.

Süper Star, sosyeteyle New York Nobu’da bulustu

Efendim bildiğiniz üzere Süper Star Ajda Pekkan New York Manhattan Center’da bir konser verdi. Bu yıl çok formunda olan Ajda Pekkan orayı da ayağa kaldırmış.

Yazının Devamını Oku

Kabana Zamparaları

20 Aralık 2009
Haftabaşı İzmirli işadamı bir dostumla Alsancak Lavanta’da yemek yedik.

Evli üstelik de görüntü de hayli mutlu bir yuvası var. Torun  torba sahibi iş adamı dostum sohbet sırasında “Yahu Şenay, sen bazen ‘İzmir köy diyorsun, siz İzmirli erkekler perşembe deyince pılınızı pırtınızı  toplayıp Çeşme’ye Urla’daki yazlıklarınıza kaçıyorsunuz’ dediğin an kızıyordum. Ama geçen hafta yaptığım seyahatte anladım ki, İstanbul gerçekten farklı bir metropol artık. Burada zamparalık yapmanın bile bir adabı var” deyince şaşırdım. Çünkü dostum öyle karı-kız peşinde koşan biri değil gerçekten. Bu kez Maçka’da beş yıldızlı bir otelin suitinde kalmış. İstanbul’lu bir kaç işadamı dostuyla yemek sırasındaki sohbet de içlerinde aslen Mardinli olanı “Azizim bu oteli çok seviyorum. Burada zamparalık yaptığın an iki cihan bir araya gelse kimse kanıtlayamaz” demiş. Bizim Mardinli iş adamı ne zaman zamparalık yapacak olsa bu otelin yüzme havuzunun çevresindeki kabanalarda soluğu alıyormuş. Öyle yaz kış demeden. Kabanalar Spa’nın tam karşısında olduğu için buraya giriş-çıkışlar kameraya takılsa bile SPA’ya gittiğini hanımı bildiğinden kolay kurtulurmuş. Şimdilerde ünlü manken sevgilisiyle burada buluşuyormuş. O içten birbirine ara kapıyla geçen konnek odalardan iki kabana tutuyormuş. Zamparalık yapan ne kadar iş adamı dostu varsa onlar da bu yolu tercih ediyormuş. Yalnızca bu otellerde değil diğer otellerde de yazları özellikle havuz kenarındaki kabanalarda kalıp zamparalık yapmak hem kolay, hem hesaplı hem de kanıtlanması çok zormuş. Meraklılara duyurulur.

Sezen Alsancak’ta mahalle arıyor

Yazımın başlığına bakıp da hemen şoke olmayın. Bir şaka yapayım istedim ama bir bakarsınız gerçek de olabilir. İşin doğrusuna gelince; benim Sezoşum İzmir’e yerleşmeye kesin kararlı. Biliyorsunuz ya da duymuşsunuzdur. Mordoğan’da muhteşem bir yazlığı var. Annesi Müjgan Hanım, babası Sami Bey oğlan kardeşi Nihat, gelini, yeğenleri ile arasıra kaçamak yapıp burada stres atıyor. Ama şimdiler de Alsancak’ta şöyle deniz  gören 500 metre kare, içine minik stüdyo da kurabileceği bir penta-house daire arıyor.

İzmirliler’e duyurulur
Bilirsiniz İzmirimizin gururu Minik Serçe’miz öyle tek başına yaşamayı sevmez. Menejeri can dostu Yaşar Gaga, makyözü ve sırdaşı Suzan Kardeş (Suzan son bir yıldır artık sahnelerde ve acaip de başarılı. Özellikle Makedon müziğiyle), çoçukluk arkadaşı Nilgün (ki o da mimar ve İstanbul Fishmekan’in ortağı Hadi ağabeyimizle evli ama Sezen onsuz o Sezensiz yapamaz). Kısacası herkesin yanı başında olmasını  arzular. Son zamanlar da orkestra şefi olan Aykut Gürel ve eşi Seden de bu guruba dahil oldu. O nedenle bence Sezen’e sevgili can dostum Besim Kazado’nun da dediği gibi bir mahalle şart. Hani bir yerlerde böyle satılık bir mahalle varsa İzmirliler duyurulur.

15 çesit zeytinyaglı 9.00 TL’ye Le Cigale’de

Ben anne tarafından öz be öz Giritli olduğum için zeytinyağlı yemeklere bayılırım. Aslında iyi de yaparım ama bu konuda tembelim. Sağolsun kızkardeşlerim ve annem hep imdadıma yetişir. Ama ara sıra öğle yemeklerinde konuğum da olunca Girit ve zeytinyağlı yemeklerin ağırlıkta olduğu yerleri tercih ederim. Bunlardan biri de Le Cigale. Hoş burası akşamları da çok şık ve hesaplı ambians muhteşem. Neyse hafta içi kadın giyimde önemli bir marka olan Kemas’ın patronu Kemal Subaşı ile gittik. Dünya şekeri yöneticisi Ebru Karaman ve şef Mehmet yerimizi hazırlamışlar. Servis açık büfe. 12.00-14.00 saatleri arası. Çorba, yaprak sarmadan, benim en sevdiğim yemek mücvere, turp otundan börülce ve taze fasulyeye 15 çesit zeytinyağlı, ana yemekte seçmeli, mantı, kimi zaman kuru fasulye, Kemalpaşa tatlısı, mevsim meyveleri 9.00 tl. Bir de hızlı menüsü var. Mantar soslu tavuk bonfile, salata ya da Mexican tavuk, salata ve elma dilim patates bir meşrubat ile 7.50 TL. Kuş sesleri, yeşillikler arasında şehrin ortasında ama şehirden uzak keyifli ve hesaplı bir yemek için Le Cigale doğru adres. Ambians da harika. İş yemekleri için de bu ekonomik krizde süper bir yer.  ? Telefon: 0232.4214780

Yazının Devamını Oku

Şükür kavuşturana

19 Aralık 2009
Tarih 5 Ocak 2008’di sizlerden ayrılalı. Ben çooook özledim. Çoook seçici olduğum için de bu güne kadar bekledim.

Nihayet sizlerle birlikteyim. Hem de bir türlü kopamadığım ve çooook şeyler borçlu olduğum her zaman minnet duyduğum Doğan Grubu’nda ve bana göre Türk Basın Hayatının Amiral Gemisi Hürriyet’deyim. Çocukluğumda evime ilk giren gazetemdeyim. 20’li yaşlarda yazı yazdığım haber peşinde koştuğum büyük aşkımlayım. Kısmetse bundan böyle çarşamba, cumartesi ve pazar sizlerle bu köşede Hürriyet Ege’de buluşacağız.Ustam Fikret Ercan, Türk Medyasında bir fenomen Ertuğrul Özkök ve genç jenerasyonun istikbali parlak yıldızlarından Hürriyet Ege temsilcisi Deniz Sipahi ve idolüm dostum Yılmaz Özdil ile Amiral Gemisi Hürriyet’in kamaralarından birinde sizlere yeniden ‘merhaba’ demek  içimi ısıtıyor. Tabi yıllar sonra doğduğum büyüdüğüm ve büyük bir sevdayla bağlı olduğum canım İzmirimden yazmak ise ayrı bir keyif. Ayrıca yurt içi, yurt dışı neredeyse gezmediğim yer kalmadı. Kısmetse bu  anılarımı da  ‘Hürriyet Seyahat Eki’nde sizlerle paylaşacağım.  Kısacası şükür kavuşturana. Yemek, seyahat, moda, film, konser, dizi,  İzmir ve İzmirlilerin sorunları, sosyete, magazin, dedikodu kısacası yasamın içinde ne varsa bu köşede olacak. Ha bir de Nostalji.

Alaturka Show geliyor

Emel Sayın’ Muazzez Abacı ve Seçil Heper’in  sahnelerdeki dev beraberliğini ve başarılarını duymayanınız kalmamıştır. İşte bu muhteşem üçlüyü bir araya getirmeyi başaran süper bir insan İzmirli  bir eğitimci  fizik  öğretmeni Sinan Kuzucu. Sinan şimdi de bu üçlüye Ahmet Özhan ve Sibel Can’ı da katarak ‘Alaturka Show’adı altında yeni bir gösterime yelken açacak. İlk gala İstanbul Maslak TIM’de gerçekleşecek.
Yalnız ufak bir sorun Can’ın ekstra tarihleri. Sibel ayarlayamazsa ve fedakarlık yapmazsa adaylar arasında Güney Afrika’da yaşayan Yüksel Uzel ve Ebru Gündeş var. Ama Sibel’in böylesine muhteşem bir tablodan vazgeçeceğini hiç sanmıyorum.

Evler kokuyor sinekler pike yapıyor

Evim limanın karşısında. Bütün yaz balkonda bok kokusundan oturamadık. Yalnız ben mi bütün Kordon’da, Karşıyaka ve Güzelyalı’da evleri olanlar o canım manzaradan, püfür püfür esen imbattan yoksun evlerinin içine hapsolmak zorunda kaldılar. Sesimizi çıkarmadık. Çünkü hayli geniş olan ailemden 48 oy gitti İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na. Yani ‘kendim ettim kendim buldum’durumu. Amma evimi, bütün plazada bulunan daireleri ve kordondaki pek çok evi sinekler basınca bastım feryadı. İmdadıma sağolsun Yeniasır’dan Fatih Şendil yetişti. Ardından da başkanın basın danışmanı Reşat Yörük ve Çevre Koruma Başkanı Yıldız Yılmaz. Fakat bir türlü başedemedik. Kimine göre kirlenmeye başlayan limandan geliyor ve mikrop taşıyor. Kimine göre bitki biti, yağmur sonrası ortaya çıkıyor. Aslında İzmir’in sorunu bit ve sinek değil tabi. Yaşanılan o kadar çok sıkıntı var ki, sırası geldikçe değineceğim. Artistlik yapan show yıldızı olan başkanlardan da söz edeceğim ama sonuca ulaşmasak da  Reşat Yörük gibi görevini canla başla yapanlara da tabi ki teşekkür de edecegim. Bugünlük bu kadar kısmetse yarın buluşmak üzere.

Hey gidi Esengül

Benim jenerasyonum rahmetli Esengül’ü çok iyi tanır. Aslında 1973 yılında çıkardığı satış rekoru kırdığı ‘Taht kurmuşsun kalbime’ adlı sarkıyı günümüzde bilmeyen yoktur. Son Popstar Alaturka’dan tanıdığımız Mehtap da okumuştu. Esengül İzmir ve İzmir’lileri çok severdi. Büyük Efes Meyhanesi’nde çalıştığı sırada o zamanlar çalıştığım Haftasonu Gazetesi’ne bir röportaj yapmıştım kendisiyle. Şu an rahmetli olan o tarihlerde Yeliz’le nişanlı olduğu halde Esengül’le de aşk yaşayan Tayfun Kalkavan’la çıkıyordu.

Yazının Devamını Oku