Sabahın erken saatlerinde kalkıp evden aceleyle çıkıyor olabilirsiniz.
Bu telaş sırasında bir de kahvaltı etmek size güç geliyor da olabilir. Ancak eğer çocuğunuz varsa o zaman kahvaltı konusunu tekrar gözden geçirmeniz gerekecek. Çünkü çocuğunuzun kahvaltı etmek için size ihtiyacı var ve çocuklar için kahvaltı çok ama çok önemli.
Masayı çocuğunuzla birlikte hazırlamanız ve sizin kahvaltı masasına oturmuş olmanız, çocuğun daha fazla yemesini sağlıyor. Günün ilk öğünü olması nedeniyle, çocuğun iyi beslenmesinde kahvaltının çok önemli bir payı var. Çünkü, kahvaltı etmeden evden çıkan çocuk, açlığını bastırmak için kalori değeri yüksek, besin değeri düşük olan abur cubur yiyecekleri tüketiyor. Haydi sofra başına...
İNCE NOKTALAR
Mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanırsanız, yaptığınız mayonez daha uzun süre dayanır.
ŞIKŞIKIDIM MÖNÜLER
Eelmalı madlen keki
Yapılışı:
Öncelikle, derin bir kapta yumurtayı ve toz şekeri mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Üzerine elmayı, dövülmüş fındık içini, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın, Son olarak unu azar azar ilave ederek iyice harmanlayın. Bu karışımı her tarafı yağlanmış orta boy fırın kabına aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında kek iyice kabarıncaya kadar, 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun. İsterseniz içine fındık içi yerine ceviz içi de koyabilirsiniz.
10 kişilik Hazırlama süresi 35 dakika Pişirme süresi 45 dakika
Malzeme listesi
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı fındık içi (dövülmüş)
2 adet orta boy tatlı elma (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Sebzeli mevsim türlüsü
Yapılışı:
Öncelikle, tüm sebzeleri kalem şeklinde doğrayın. Geniş ve kenarları yüksek bir fırın kabının içine zeytinyağının yarısını gezdirip, yeşil fasulyeleri şekil vererek dizin.
Üzerine havucu, patlıcanı ve kabakları yerleştirin. Soğanı ve domatesleri sebze katlarının arasına yerleştirin. En üste kereviz sapı veya maydanoz dallarını sıralayın. Son olarak; tuzu, karabiberi ve toz şekeri serpiştirin. Kalan zeytinyağını üzerinde gezdirip, kabın kenarından suyunu akıtın. Üzerini kapakla ya da alüminyum folyoyla kapattığınız türlüyü 175 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 50-60 dakika pişirip çıkarın. Soğuyunca servise sunun.
6 kişilik Hazırlama süresi 30 dakika Pişirme süresi 50 dakika
Malzeme listesi
500 gr. taze yeşil fasulye (ayıklanmış)
1 adet orta boy kabak (üzeri kazınmış)
1 adet orta boy havuç(üzeri kazınmış)
1 adet orta boy patlıcan (alacalı soyulmuş)
1 adet pırasa (dış yaprakları alınmış)
1 dal kereviz yaprağı
2 adet orta boy kuru soğan (kalın halkalar şeklinde dilimlenmiş)
2 adet domates (kalın halkalar şeklinde dilimlenmiş)