Bitlis’in katıklı dolması

- Kabakların sadece saplarını ve en alttaki kalın kısmını kesip atın. Kabakları iyice yıkayıp 3 parmak 3 parmak eninde dilimleyin. Her bir parçayı kabak oyacağıyla dibini delerek oyun. Üzerlerine tuz serpip bir süzgeçte bekletin.

Haberin Devamı

- Bu arada derin bir kâseye kıyma, bulgur, reyhan veya fesleğeni koyun. Tuz ve karabiberi serpip, 2-3 kaşık da su ilave edin. İyice yoğurun. Kabakların içini etli harçla doldurun. Geniş bir tencerenin altına zeytinyağının yarısını gezdirin.

- Doldurduğunuz dolmaları dik dik ve üst üste koyarak yerleştirin. Kalan zeytinyağını en üste gezdirin. Dolmaların üzerine bir porselen tabak kapatıp hafifçe bastırın. Şimdi tencerenin kenarından tabağın kenarına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Orta ateşte kapağını kapatıp pişirin.

- Soğanı yemeklik çok ince dilimleyin. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğan, toz ve pul kırmızıbiberi katıp pişirin. Dolmaları servis tabağına balıksırtı dizin. Sarımsaklı yoğurdu döktükten sonra en sonunda soğanlı sosu gezdirip servise sunun.

Haberin Devamı

MALZEMELER

-6 Kişilik: Hazırlama süresi: 20 dakika, pişme süresi: 30 dakika

- 4-5 adet uzun ve kalın yeşil kabak

- 200 gr orta yağlı dana kıyma

- ½ su bardağı ince bulgur

- 2 yemek kaşığı kuru reyhan (veya kuru fesleğen)

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber

- 5 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet iri boy kuru soğan

- 1 tatlı kaşığı pul biber, toz kırmızıbiber

- 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Yazarın Tüm Yazıları