Sahrap Soysal

ISLAMALI TAVUK RULO

15 Temmuz 2014
Haşladığınız butları sudan çıkarıp didikledikten sonra karabiberi ekleyip karıştırın.


MALZEMELER
* 2 adet kalçalı tavuk but
* 5 su bardağı su
* 3 adet hazır yufka
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazının Devamını Oku

Kişnişli kremalı tavuk çorbası

14 Temmuz 2014
Tavuk etlerini bir tencereye koyup üzerine tuz, karabiber ve 6 su bardağı su ekleyerek 20 dakika kadar haşlayın.

8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ 10 DAKİKAPİŞME SÜRESİ 35 DAKİKA MALZEME LİSTESİ
* 2 adet tavuk göğüs eti
* 1 paket hazır kremalı tavuk çorbası
* 8 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta

Yazının Devamını Oku

Palamutlar Nerede

13 Temmuz 2014
“Palamutlar Nerede” projesi, palamutların nereden nereye gittiğini, hangi denizlerde ne kadar kaldığını, sonrasında nasıl bir rota çizerek yolculuk ettiğini ve bütün bunların balık nesli için önemini sorguluyor.

En güvenilen ve en çok tercih edilen markalar arasında yer alan Metro Toptancı Market, TÜDAV’la (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı) birlikte, “Palamutlar Nerede” adlı projeyi hayata geçirdi. Bu proje, palamutların nereden nereye gittiğini, hangi denizlerde ne kadar kaldığını, sonrasında nasıl bir rota çizerek yolculuk ettiğini ve bütün bunların balık nesli için önemini sorguluyor.
Artan kirlilik, değişen iklim, mevsimsel rüzgarlar ya da herhangi bir sebeple balıkların göç yollarını değiştirmeleri gelecekleri için çok ama çok tehlikeli.
Özellikle palamut, lüfer ve uskumru gibi göç eden, yani bir denizden bir denize yol alan balıklar, göç yolarını değiştirmek zorunda kaldıklarında devamlılıkları önemli oranda azalıyor.
Söz gelimi, 50 yıl önce Akdeniz–Karadeniz arasında yolculuk eden bu balıkların önemli bir kısmı artık Karadeniz’de kalıyor ve geri dönmüyor.
Dönenlerin çoğu da pek çok nedenle kısa bir süre kalabildiği Akdeniz’den, yeterince büyüyüp gelişmeden kuzeye doğru yol almak zorunda kalıyor. Bu yüzden de hem sayıları gün geçtikçe azalıyor hem de hacimleri küçülüyor.

GELECEK NESİLLER DE PALAMUDU BİLSİN

Yazının Devamını Oku

Kabaklı havuçlu kişloren

12 Temmuz 2014
Margarini küçük küçük doğrayın. Tuz, limon suyu ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.

8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ 10 DAKİKABEKLETME SÜRESİ 35 DAKİKAMALZEMELERKiş hamuru için;
* 250 gr bitkisel margarin
* 1 su bardağı yoğurt
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

Kırmızı biberli Karaağaç köftesi

11 Temmuz 2014
Dolmalık kırmızı biberlerin üzerini kapak şeklinde kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra yıkayın.

6 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA PİŞME SÜRESİ20 DAKİKA MALZEME LİSTESİ
* 7-8 adet orta boy kırmızı uzun biber
(tarhanalık ya da salçalık biber de denir)
* 6 yemek kaşığı sıvıyağ
Köfte için
* 250 gr yağsız köftelik kıyma
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazının Devamını Oku

Karışık fasulye salatası

10 Temmuz 2014
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın.

KARIŞIK FASULYE SALATASI6 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKAMALZEMELER
* 1 su bardağı kuru fasulye (Kırmızı ya da beyaz fasulye kullanabilirsiniz.)
* 250 gr taze yeşil fasulye
* 3 adet orta boy salatalık turşusu
* 2 adet orta boy kuru soğan
Sos için;
* 2 yemek kaşığı sirke

Yazının Devamını Oku

İçliköfte

9 Temmuz 2014
İç harcını hazırlamak için; soğanları soyup yemeklik, incecik doğrayın.

MALZEMELER
İç harç için;
* 500 gr orta yağlı kıyma
* 5 adet orta boy kuru soğan
* 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
* 150 gr sadeyağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Yazının Devamını Oku

KAYINVALİDEMİN BUĞDAY ÇORBASI

8 Temmuz 2014
8 Kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 55 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı aşurelik buğday (Dövme ya da gendime diye de adlandırılır.)
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 500 gr süzme yoğurt (Normal yoğurt da kullanabilirsiniz.)

Yazının Devamını Oku