Sahrap Soysal

Gül’ün sütlü kadayıfı

6 Ağustos 2014
Şerbeti hazırlamak için; su, limon suyu ve tozşekeri büyükçe bir tencereye aktarın.

MALZEMELER
* 750 gr tel kadayıf
* 125 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
* İsteğe bağlı olarak, zeytinyağı da eklenebilir
İçi için;
* Yarım su bardağı ceviz içi

Yazının Devamını Oku

Laz Böreği

5 Ağustos 2014
Muhallebiyi hazırlamak için; toz şekeri derin bir kaba koyup oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları üzerine kırın.

Karabiberi de katın. (Karabiber, yumurta kokusunu alacaktır.)
Bir fiske tuz atıp tel çırpıcı yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar, 1- 2 dakika çırpın.
Unu ve sütün yarısını muhallebiyi pişireceğiniz tencereye koyup tel çırpıcı yardımıyla çırparak karıştırın.
Üzerine hazırladığınız şekerli yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
Son olarak sütün kalanını da ekleyip tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Sürekli karıştırarak muhallebiyi kaynayıncaya kadar pişirin.
Katılaşıp kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Yazının Devamını Oku

Kakaolu Burgazada keki

1 Ağustos 2014
Çikolatayı küçük parçalara ayırıp küçük bir çelik tencereye koyun.

8 Kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişme süresi 25 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* 250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
* 250 gr bitter çikolata

Yazının Devamını Oku

BULGURLU ŞARK KÖFTESİ

30 Temmuz 2014
Köftelik bulguru derin bir kaba koyup üzerine 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin.

8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA MALZEME LİSTESİ * 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 adet küçük boy kuru soğan
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurtanın akı

Yazının Devamını Oku

ŞEHRİYELİ KAVURMA PİLAV

28 Temmuz 2014
Pirinci tuzlu sıcak suda 40 dakika kadar bekletin.

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKAMALZEME LİSTESİ
* Yarım su bardağı arpa şehriye
* 2 su bardağı pirinç
* 30 gr tereyağı
* 3 su bardağı sıcak su (Et ya da tavuk suyu olabilir.)
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 çay kaşığı toz şeker

Yazının Devamını Oku

KAKAOLU FINDIKLI REVANİ

26 Temmuz 2014
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın.

6 Kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 45 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan toz şeker
* Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan süt

Yazının Devamını Oku

KABAKLI SOSYETE MANTISI

25 Temmuz 2014
Kabakları yıkayıp saplarını kestikten sonra soymadan tavla zarı formunda, soğanı da yemeklik incecik doğrayın.

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKAMALZEME LİSTESİ
* 2 adet hazır yufka
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 2 su bardağı su
İç malzemesi için;
* 2 adet yeşil dolmalık kabak
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

Yazının Devamını Oku

HURMALI BAĞDAT KEKİ

24 Temmuz 2014
İncir, hurma ve kuru kayısıyı küçük küçük doğrayın. Üzümün saplarını ayıklayın. Ceviz içini keskin bir bıçakla kıyın.

HURMALI BAĞDAT KEKİ10 KişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişme süresi 45 dakikaMalzeme listesi
* 125 gr bitkisel margarin
* 6 adet yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya

Yazının Devamını Oku