MALZEMELER
* 750 gr tel kadayıf
* 125 gr bitkisel margarin (eritilip ılıtılmış)
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
* İsteğe bağlı olarak, zeytinyağı da eklenebilir
İçi için;
* Yarım su bardağı ceviz içi
Karabiberi de katın. (Karabiber, yumurta kokusunu alacaktır.)
Bir fiske tuz atıp tel çırpıcı yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar, 1- 2 dakika çırpın.
Unu ve sütün yarısını muhallebiyi pişireceğiniz tencereye koyup tel çırpıcı yardımıyla çırparak karıştırın.
Üzerine hazırladığınız şekerli yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
Son olarak sütün kalanını da ekleyip tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Sürekli karıştırarak muhallebiyi kaynayıncaya kadar pişirin.
Katılaşıp kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
8 Kişilik
Hazırlama süresi 10 dakika
Pişme süresi 25 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* 250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
* 250 gr bitter çikolata
8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA MALZEME LİSTESİ * 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 adet küçük boy kuru soğan
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurtanın akı
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKAMALZEME LİSTESİ
* Yarım su bardağı arpa şehriye
* 2 su bardağı pirinç
* 30 gr tereyağı
* 3 su bardağı sıcak su (Et ya da tavuk suyu olabilir.)
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 çay kaşığı toz şeker
6 Kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 45 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan toz şeker
* Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan süt
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKAMALZEME LİSTESİ
* 2 adet hazır yufka
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 2 su bardağı su
İç malzemesi için;
* 2 adet yeşil dolmalık kabak
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
HURMALI BAĞDAT KEKİ10 KişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişme süresi 45 dakikaMalzeme listesi
* 125 gr bitkisel margarin
* 6 adet yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya