8 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKAPİŞME SÜRESİ 40 DAKİKAMALZEME LİSTESİ
* 1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
İç malzemesi için;
MALZEMELER
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı çekilmiş fındık içi (ceviz içi de kullanabilirsiniz)
* 8-10 adet kuru incir
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 çay bardağı eritilip ılıtılmış margarin
Malzeme listesi
? 2 su bardağı maş
? 2 adet orta boy kuru soğan
? 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
? 1 yemek kaşığı domates salçası
? 1 yemek kaşığı biber salçası
? 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağı, yoğurdu ve yumurta sarısını ilave edip yoğurmaya başlayın.
Malzemeleri birbirine iyice karışıncaya kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan hamuru toplayıp üzerini hafif nemli bir mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin.
Üzeri için sütü orta boy bir kâseye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken bir taraftan da yumurtaları ve unu ekleyin. Rendelenmiş peyniri de katıp karıştırın.
Tuz ve karabiberi serptikten sonra tekrar karıştırıp bir kenarda bekletin.
Ispanak ve pazı yapraklarını yıkayıp süzün. İncecik doğrayarak geniş ve derin bir kaseye koyun.
Yeşil soğan, taze nane, dereotu ve maydanozu da ayıklayıp incecik doğrayarak aynı kaba ilave edin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip elinizle tıpkı hamur gibi yoğurarak sebzeleri yumuşatın.
KEREVİZLİ PATATES EZME SALATASIMALZEME LİSTESİ
* 2 adet orta boy kereviz
* 3 adet orta boy patates
* 1 adet limon suyu
Sos için;
* 3-4 yemek kaşığı dolusu mayonez
* 1 su bardağı tatlı yoğurt (2-3 yemek kaşığı fazlası olabilir.)
8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ 20 DAKİKAPİŞME SÜRESİ 30 DAKİKA MALZEME LİSTESİ
* 3 adet yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
* 100 gr eritilmiş bitkisel margarin
* 1 paket kabartma tozu
Kabak ograten1 KişilikHazırlama süresi: 5 dakikaPişme süresi: 15 dakikaMalzeme listesi
* 2 adet orta boy yeşil kabak
* 1 yemek kaşığı yağsız beyaz peynir
* Yarım demet dereotu
* 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp kazıdıktan sonra bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuzu serpiştirdikten sonra haşlayın.
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKAMALZEMELER
* 1 su bardağı yıldız şehriye
* 4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet limon suyu
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz