Sahrap Soysal

Kıbrıslı pilavuna poğaçası

8 Kasım 2014
İç harcını hazırlamak için; derin bir kabın içine ince kıyılmış taze naneyi ve yıkayıp kağıt havluyla kuruladığınız kuru üzümleri koyun.

8 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKAPİŞME SÜRESİ 40 DAKİKAMALZEME LİSTESİ
* 1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
İç malzemesi için;

Yazının Devamını Oku

İncirli fındıklı kek

4 Kasım 2014
Kuru incirlerin saplarını koparıp atın. Keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayın.

MALZEMELER
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı çekilmiş fındık içi (ceviz içi de kullanabilirsiniz)
* 8-10 adet kuru incir
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 çay bardağı eritilip ılıtılmış margarin

Yazının Devamını Oku

HAMURLU MAŞ ÇORBASI

1 Kasım 2014
Yeşil mercimeğin daha ufak ve koyu renklisi olan maş, çorbaya çok yakışır.

Malzeme listesi

? 2 su bardağı maş
? 2 adet orta boy kuru soğan
? 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
? 1 yemek kaşığı domates salçası
? 1 yemek kaşığı biber salçası
? 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber

Yazının Devamını Oku

Karışık otlu kişloren

28 Ekim 2014
Unu derin bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağı, yoğurdu ve yumurta sarısını ilave edip yoğurmaya başlayın.
Malzemeleri birbirine iyice karışıncaya kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan hamuru toplayıp üzerini hafif nemli bir mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin.
Üzeri için sütü orta boy bir kâseye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken bir taraftan da yumurtaları ve unu ekleyin. Rendelenmiş peyniri de katıp karıştırın.
Tuz ve karabiberi serptikten sonra tekrar karıştırıp bir kenarda bekletin.
Ispanak ve pazı yapraklarını yıkayıp süzün. İncecik doğrayarak geniş ve derin bir kaseye koyun.
Yeşil soğan, taze nane, dereotu ve maydanozu da ayıklayıp incecik doğrayarak aynı kaba ilave edin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip elinizle tıpkı hamur gibi yoğurarak sebzeleri yumuşatın.

Yazının Devamını Oku

KEREVİZLİ PATATES EZME SALATASI

25 Ekim 2014
Kereviz çok çabuk kararan bir sebze olduğu için önce patatesleri haşlayın. İyice yumuşayan patatesleri süzüp kabuklarını soyun.

KEREVİZLİ PATATES EZME SALATASIMALZEME LİSTESİ
* 2 adet orta boy kereviz
* 3 adet orta boy patates
* 1 adet limon suyu
Sos için;
* 3-4 yemek kaşığı dolusu mayonez
* 1 su bardağı tatlı yoğurt (2-3 yemek kaşığı fazlası olabilir.)

Yazının Devamını Oku

KAKAOLU SUADİYE KEKİ

24 Ekim 2014
Yumurta ve toz şekeri çukur bir cam kaba aktarıp mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın.

8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ 20 DAKİKAPİŞME SÜRESİ 30 DAKİKA MALZEME LİSTESİ
* 3 adet yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
* 100 gr eritilmiş bitkisel margarin
* 1 paket kabartma tozu

Yazının Devamını Oku

Kabak ograten

18 Ekim 2014
Kabakları yıkayıp kazıdıktan sonra bir tencereye koyun.

Kabak ograten1 KişilikHazırlama süresi: 5 dakikaPişme süresi: 15 dakikaMalzeme listesi
* 2 adet orta boy yeşil kabak
* 1 yemek kaşığı yağsız beyaz peynir
* Yarım demet dereotu
* 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp kazıdıktan sonra bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuzu serpiştirdikten sonra haşlayın.

Yazının Devamını Oku

Kıymalı şehriye çorbası

17 Ekim 2014
Tereyağını erittikten sonra içine kavrulmuş kıyma ve domates salçasını ilave edin.

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKAMALZEMELER
* 1 su bardağı yıldız şehriye
* 4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet limon suyu
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz

Yazının Devamını Oku