Sahrap Soysal

Kıymalı patates paçası

27 Haziran 2015
Kıymalı patates paçası

Malzeme
* 2 adet yumurta
* 5 adet orta boy patates
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı süt
* 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası kullanabilirsiniz)

Yazının Devamını Oku

Kıymalı ekmek pidesi

26 Haziran 2015
Kıymalı ekmek pidesi

Malzeme

* 6 adet yumurta
* 2 adet ekmek
* 250 gr. kıyma
* 3 adet orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Yazının Devamını Oku

Kete

25 Haziran 2015
Sütü ılıtın, maya ve tozşekeri üzerine koyarak mayanın erimesini sağlayın.

KeteMalzeme
* 2 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* 1 paket yaş maya
* Alabildiği kadar un
* 2 çay kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

Kadayıflı revani

24 Haziran 2015
Yumurtaları ve şekeri derin bir kasede çırpın.

Malzeme
* 4 adet yumurta
* Yarım su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 paket vanilya
* Yarım su bardağı ılık süt

Yazının Devamını Oku

Köz biberli barbunya pilaki

23 Haziran 2015
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirin ve hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

Malzemeler
* 8-10 adet kırmızı uzun dolmalık biber (Tarhana veya salçalık biber de denir)
* Yarım kg kuru barbunya fasulye
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 6-7 diş sarımsak
* 4 çay kaşığı tatlı biber salçası

Yazının Devamını Oku

Köz biberli patates çorbası

22 Haziran 2015
Biberleri yıkayıp iyice kurulayın. Fırın ızgarasını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Köz biberli patates çorbası (6 kişilik)Malzeme* 3 adet orta boy patates (700-750 gr. kadar)
* 1 adet orta boy havuç (55-65 gr. kadar)
* 2 diş sarmısak
* 1 adet büyük boy kuru soğan (200-250 gr. kadar)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 8 su bardağı tavuk ya da et suyu
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazının Devamını Oku

Kırmızı biberli köfte

21 Haziran 2015
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Fırında, ocak üzerinde ya da mangalda çevirerek közleyin. Zarlarını soyup tohumlarını ayıklayın. Tavla zarı formunda küp küp doğrayın.

Köftelik bulguru derin bir kaba koyup üzerine ılık suyu gezdirin. 10 dakika sonra üzerine rendelenmiş kuru soğanı, iki yumurtayı ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
Kıymayı katıp tuz, karabiber, yenibahar ve kimyonu serpiştirdikten sonra 7-8 dakika yoğurun. En fazla 25 santim uzunluğundaki orta boy bir fırın kabının içini 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın.
Köfte harcını ikiye bölüp bir parçasını bastırarak yağlanmış kalıba yayın. Üzerine kırmızı biberleri yerleştirip kalan köfte harcıyla üzerini kapatın. En üste zeytinyağını gezdirin.
10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, en az 40 dakika pişirin. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.

Malzemeler
* 4-5 adet kırmızı uzun biber (Tarhanalık ya da salçalık biber de denir)

Yazının Devamını Oku

Katmer

20 Haziran 2015
Katmer

Malzeme listesi
Hamur için:
* 4 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Alabildiği kadar su
İç malzemesi için;
* 250 gr. tereyağı

Hamuru için, un ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar dinlendirin.

Yazının Devamını Oku