Malzeme
* 2 adet yumurta
* 5 adet orta boy patates
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı süt
* 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası kullanabilirsiniz)
Malzeme
* 6 adet yumurta
* 2 adet ekmek
* 250 gr. kıyma
* 3 adet orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
KeteMalzeme
* 2 su bardağı süt
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* 1 paket yaş maya
* Alabildiği kadar un
* 2 çay kaşığı tuz
Malzeme
* 4 adet yumurta
* Yarım su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 paket vanilya
* Yarım su bardağı ılık süt
Malzemeler
* 8-10 adet kırmızı uzun dolmalık biber (Tarhana veya salçalık biber de denir)
* Yarım kg kuru barbunya fasulye
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 6-7 diş sarımsak
* 4 çay kaşığı tatlı biber salçası
Köz biberli patates çorbası (6 kişilik)Malzeme* 3 adet orta boy patates (700-750 gr. kadar)
* 1 adet orta boy havuç (55-65 gr. kadar)
* 2 diş sarmısak
* 1 adet büyük boy kuru soğan (200-250 gr. kadar)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 8 su bardağı tavuk ya da et suyu
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Köftelik bulguru derin bir kaba koyup üzerine ılık suyu gezdirin. 10 dakika sonra üzerine rendelenmiş kuru soğanı, iki yumurtayı ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
Kıymayı katıp tuz, karabiber, yenibahar ve kimyonu serpiştirdikten sonra 7-8 dakika yoğurun. En fazla 25 santim uzunluğundaki orta boy bir fırın kabının içini 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın.
Köfte harcını ikiye bölüp bir parçasını bastırarak yağlanmış kalıba yayın. Üzerine kırmızı biberleri yerleştirip kalan köfte harcıyla üzerini kapatın. En üste zeytinyağını gezdirin.
10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, en az 40 dakika pişirin. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Malzemeler
* 4-5 adet kırmızı uzun biber (Tarhanalık ya da salçalık biber de denir)
Malzeme listesi
Hamur için:
* 4 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Alabildiği kadar su
İç malzemesi için;
* 250 gr. tereyağı
Hamuru için, un ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar dinlendirin.