MALZEMELER
* 1 veya 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* 500 gr az yağlı dana kıyma
* 1 su bardağı ince köftelik bulgur
* 4 çay kaşığı kuru reyhan (Kuru fesleğen de kullanabilirsiniz.)
* 1 çay kaşığı karabiber, tuz, kırmızı pul biber
* 3 adet orta boy kuru soğan
Malzeme* 4 adet ince uzun kemer patlıcan
* 1 adet iri boy kuru soğan
* 2 adet orta boy domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı (Sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
* 5-6 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 çay kaşığı tozşeker
Malzeme
* 500 gr. taze bezelye
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 demet dereotu
* 8 su bardağı et ya da tavuk suyu
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
Malzeme
* 300-400 gr. kültür mantarı
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* İsteğe bağlı olarak; 1 yemek kaşığı domates salçası (1 adet büyük boy domatesin rendesi de olur)
Malzeme
* 8 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* 1 büyük bardak tozşeker
* 2 büyük bardak irmik
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
Malzeme* 300-400 gr. taze kaymak
* 10-12 adet güllaç yaprağı
* 1,5 kg süt
* 1 çay bardağı gülsuyu
Şurup için;
* 2 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
Malzeme
* 1 su bardağı pekmez
* Yarım su bardağından 2 parmak fazla su
* 4 tepeleme yemek kaşığı kepekli un
* 50 gr. tereyağı
Üzeri için;
* 100 gr. küflü peynir (Cihanbeyli küflü peyniri kullanmanızı tavsiye ederim. Ceviz içi de kullanabilirsiniz)
Malzeme
* 1 kg pazı
* 200-250 gr. az yağlı dana kıyma
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy kuru soğan
* Varsa 2 adet orta boy domates
* 1 adet limonun suyu