Malzeme
* 2 adet orta boy elma (Golden-sarı elma kullanmanızı öneririm)
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı mısır gevreği
* Varsa yarım çay kaşığı toz zencefil
* Varsa 2-3 adet dövülmüş toz karanfil
Malzeme
* 1 bağ karalahana
* 1 su bardağı mısır yarması (Pilavlık bulgur da kullanabilirsiniz)
* Yarım su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
* 1 su bardağı mısır unu
* 25 gr. tereyağı (Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
* 1 adet küçük boy kuru soğan
Malzeme
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 4 adet orta boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ (30-50 gr. tereyağı da kullanabilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
MALZEMELER
* 8-10 adet orta boy domates
İç malzemesi için;
* 250-300 gr kültür mantarı
* 2 adet yeşil sivribiber (Tatlı olabilir.)
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
10 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
MALZEMELER Hamur için;
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çay kaşığı tuz
* 125 gr eritilip ılıtılmış tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
* Yaklaşık 10 tepeleme yemek kaşığı un
İç harcı için;
MALZEME LİSTESİ
* 500-750 gr taze bamya (orta boy olanlarını seçin)
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sirke
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 200 gr az yağlı dana kıyma
* 2 adet orta boy domates
MALZEMELER
* 1 su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın.)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı irmik