PORTAKALLI LOR TATLISI
MALZEME LİSTESİ
◊ 600 gr kaşar loru (400 gr taze tuzsuz lor + 200 ml hazır süt kreması da kullanabilirsiniz)
◊ 3 adet yumurta
◊ 100 gr rendelenmiş çikolata
◊ 1 adet portakal kabuğu rendesi
ARMUT KİFAYESİ
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
MALZEME LİSTESİ
◊ 4 adet büyük boy kış armudu (sert armut)
◊ 2 su
HETTÜŞ
Semizotunun sadece yapraklarını alıp saplarını başka bir yemek için ayırın. Ayıkladığınız semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.
Diğer taraftan, bayat ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın. İç kısımlarını tavla zarı formunda küp küp doğrayıp derin bir kaba koyun. Soğanı da incecik yemeklik doğrayıp kaba ekleyin. Tuzu serpip nar ekşisini gezdirin ve kenarda bekletin.
Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Semizotu yapraklarını, soğan ve nar ekşisiyle karıştırdığınız ekmek içini geniş bir servis tabağına koyup karıştırın.
Domatesleri ekleyip limon suyunu gezdirin. Zeytinyağını da ilave edip malzemeleri iyice karıştırın. İsterseniz cevizle ve nar taneleriyle süsleyerek servise sunun.
6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
MALZEME LİSTESİ
Fıstıklı tava katmeri
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
MANTARLI CENEVİZ MAKARNASI
8 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 20 dakika
Taze mantarları elinizle ovalayarak akan suyun altında iyice yıkayın. Her birini boylamasına üçe ya da dörde bölüp kararmamaları için üzerlerine çıkacak kadar limonlu su ekleyin. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp üzerine iyice süzdüğünüz mantarları aktarın. Ocağın ısısını yükseltip sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Mantar yüksek ısılı ateşte sertleşmeden pişer ve bu sırada suyu da kolayca buharlaşır.Mantarların üzerine, suyunu süzdüğünüz konserve bezelyeyi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi serpiştirip ocaktan alın. Makarnayı 13 su bardağı kaynar tuzlu suda 12-15 dakika kadar haşlayıp süzün. Sıcakken yine sıcak haldeki mantarlı harçla karıştırın. İsterseniz üzerini rendelenmiş Mihaliç peyniri veya parmesan peyniriyle süsleyip servise sunun.
MALZEME LİSTESİ
* 1 paket burgu makarna * 5 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 su bardağı taze mantar (yaklaşık 300 gr) * 1 adet limonun suyu* 2 su bardağı konserve bezelye * 1 demet maydanoz * 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
MERAL’İN ROKALI TAVUK YEMEĞİ
KİLİS MUHAMMARASI
MALZEME LİSTESİ (10 kişilik Hazırlama süresi: 30 dakika)
◊ 6 adet salçalık kırmızıbiber
◊ 6 adet kuru ekmek veya kepekli galeta
◊ 2 yemek kaşığı nar ekşisi
◊ Yarım su bardağı zeytinyağı
◊ 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
LABNELİ OTLU POĞAÇA
MALZEME LİSTESİ (8 kişilik Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 35 dakika )
◊ 200 gr labne (1 paket)
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ
◊ 1 tatlı kaşığı mayonez
◊ 1 çay kaşığı karbonat
◊ 2 damla limon suyu
İşte bu yüzden de daha kolay, çabuk hazırlanan yemeklere ihtiyaç duyuyor. Dün başladığımız çalışan kadınlar için pratik yemek tariflerimize bugün de devam ediyoruz...
Zeytinyağlı pırasa
Sapları bembeyaz, uçları yemyeşil olan kalın pırasaların köklerini kesip sararmış yapraklarını ayırdıktan sonra yıkayın. Pırasaları yaklaşık 2 santim uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Havucu soyup ince halkalar halinde doğrayın. (Pırasaları verev de kesebilirsiniz)
Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın. Hemen havuçları koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Pırasayı da katıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine tuz ve tozşekeri serpip limon suyunu da aktardıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
Son olarak, sıcak suyu tencerenin kenarından aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pırasalar iyice yumuşayıncaya kadar, en az 40 dakika pişirin. Bu süre sonunda pırasalar pişmemişse sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.