Sahrap Soysal

Yöresel lezzetler

24 Şubat 2016
Yöresel yemekler yapabilmek için illa o yörenin insanı olmanıza gerek yok. Pratik tariflerle istediğiniz şehrin yemeğini yapabilirsiniz. Bugün, İzmir lezzetlerinden birkaç tarif hazırladık.

PORTAKALLI LOR TATLISI 

MALZEME LİSTESİ

◊ 600 gr kaşar loru (400 gr taze tuzsuz lor + 200 ml hazır süt kreması da kullanabilirsiniz)
◊ 3 adet yumurta
◊ 100 gr rendelenmiş çikolata
◊ 1 adet portakal kabuğu rendesi

Yazının Devamını Oku

Yöresel lezzetler

23 Şubat 2016
Yöresel yemekler yapabilmek için illa o yörenin insanı olmanıza gerek yok. Pratik tariflerle istediğiniz şehrin yemeğini yapabilirsiniz. Bugün, Konya lezzetlerinden birkaç tarif hazırladık.

ARMUT KİFAYESİ

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

MALZEME LİSTESİ

◊ 4 adet büyük boy kış armudu (sert armut)
◊ 2 su

Yazının Devamını Oku

Yöresel lezzetler

22 Şubat 2016
Yöresel yemekler yapabilmek için illa o yörenin insanı olmanıza gerek yok. Pratik tariflerle istediğiniz şehrin yemeğini yapabilirsiniz. Bugün, Antakya lezzetlerinden birkaç tarif hazırladık.

HETTÜŞ

Semizotunun sadece yapraklarını alıp saplarını başka bir yemek için ayırın. Ayıkladığınız semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.
Diğer taraftan, bayat ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın. İç kısımlarını tavla zarı formunda küp küp doğrayıp derin bir kaba koyun. Soğanı da incecik yemeklik doğrayıp kaba ekleyin. Tuzu serpip nar ekşisini gezdirin ve kenarda bekletin.
Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Semizotu yapraklarını, soğan ve nar ekşisiyle karıştırdığınız ekmek içini geniş bir servis tabağına koyup karıştırın.
Domatesleri ekleyip limon suyunu gezdirin. Zeytinyağını da ilave edip malzemeleri iyice karıştırın. İsterseniz cevizle ve nar taneleriyle süsleyerek servise sunun.

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika

MALZEME LİSTESİ

Yazının Devamını Oku

Yöresel yemekler

21 Şubat 2016
Yöresel yemekleri yapabilmek için illa o yörenin insanı olmanıza gerek yok. Pratik tariflerle beğendiğiniz yöresel lezzetleri siz de yapabilirsiniz.

Fıstıklı tava katmeri 

4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA




Yazının Devamını Oku

Pratik önerilere devam ediyoruz

18 Şubat 2016
Çalışan, eve varmaya çalışırken bir de trafikte ciddi zaman kaybeden kadınlar için pratik ve lezzetli tarifler vermeye devam ediyoruz. İşte hazırlanıp, pişirilip masaya konması bir saati bulmayan lezzetler...

MANTARLI CENEVİZ MAKARNASI

8 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakikaPişirme süresi: 20 dakika

Taze mantarları elinizle ovalayarak akan suyun altında iyice yıkayın. Her birini boylamasına üçe ya da dörde bölüp kararmamaları için üzerlerine çıkacak kadar limonlu su ekleyin. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp üzerine iyice süzdüğünüz mantarları aktarın. Ocağın ısısını yükseltip sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Mantar yüksek ısılı ateşte sertleşmeden pişer ve bu sırada suyu da kolayca buharlaşır.Mantarların üzerine, suyunu süzdüğünüz konserve bezelyeyi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi serpiştirip ocaktan alın. Makarnayı 13 su bardağı kaynar tuzlu suda 12-15 dakika kadar haşlayıp süzün. Sıcakken yine sıcak haldeki mantarlı harçla karıştırın. İsterseniz üzerini rendelenmiş Mihaliç peyniri veya parmesan peyniriyle süsleyip servise sunun.

 

MALZEME LİSTESİ

* 1 paket burgu makarna * 5 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 su bardağı taze mantar (yaklaşık 300 gr) * 1 adet limonun suyu* 2 su bardağı konserve bezelye * 1 demet maydanoz * 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

MERAL’İN ROKALI TAVUK YEMEĞİ 

Yazının Devamını Oku

Çalışan kadınlar için pratik yemekler

17 Şubat 2016
Kadınların pek çoğu tıpkı erkekler gibi yoğun tempoda çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde evden çıkıp ancak akşam evde olabiliyorlar. Haliyle, kadınlar akşam eve yorgun argın geldiğinde çabucak yemek hazırlamak zorunda kalıyorlar. İşte bu yüzden sunduğumuz pratik yemek tariflerine bugün de yer vermeye devam ediyoruz.

KİLİS MUHAMMARASI

MALZEME LİSTESİ (10 kişilik Hazırlama süresi: 30 dakika)

◊ 6 adet salçalık kırmızıbiber
◊ 6 adet kuru ekmek veya kepekli galeta
◊ 2 yemek kaşığı nar ekşisi
◊ Yarım su bardağı zeytinyağı
◊ 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yazının Devamını Oku

Zamanınız varsa bu yemekleri hazırlayın

16 Şubat 2016
İki gündür sayfamızda pratik, çok kısa sürede hazırlanan ama lezzetinden bir şey kaybetmeyen tariflere yer vermiştik. Bugünse mutfağa biraz daha zaman ayırmak isteyenler için üç ayrı lezzet paylaşacağız. Biri yarım saatte pişiyor, diğeri 40 dakikada... Sonuncu ise 2,5 saatle rekortmen tariflerden...

LABNELİ OTLU POĞAÇA

MALZEME LİSTESİ (8 kişilik Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 35 dakika )

◊ 200 gr labne (1 paket)
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ
◊ 1 tatlı kaşığı mayonez
◊ 1 çay kaşığı karbonat
◊ 2 damla limon suyu

Yazının Devamını Oku

Çalışan kadınlar için pratik yemekler

15 Şubat 2016
Çalışan kadınlar sabahın erken saatlerinde evden çıkıp ancak akşam evde olabiliyorlar. Haliyle, akşam eve yorgun argın geldiğinde çabucak yemek hazırlamak zorunda kalıyor.

İşte bu yüzden de daha kolay, çabuk hazırlanan yemeklere ihtiyaç duyuyor. Dün başladığımız çalışan kadınlar için pratik yemek tariflerimize bugün de devam ediyoruz...


Zeytinyağlı pırasa

Sapları bembeyaz, uçları yemyeşil olan kalın pırasaların köklerini kesip sararmış yapraklarını ayırdıktan sonra yıkayın. Pırasaları yaklaşık 2 santim uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Havucu soyup ince halkalar halinde doğrayın. (Pırasaları verev de kesebilirsiniz) 

Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın. Hemen havuçları koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Pırasayı da katıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine tuz ve tozşekeri serpip limon suyunu da aktardıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
Son olarak, sıcak suyu tencerenin kenarından aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pırasalar iyice yumuşayıncaya kadar, en az 40 dakika pişirin. Bu süre sonunda pırasalar pişmemişse sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Yazının Devamını Oku