Sahrap Soysal

GÖRÜMCEMİN ŞEKERPARESİ

8 Haziran 2016
.

8 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 30 DAKİKA

MALZEMELER
* 250 gr. bitkisel margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* Yaklaşık 4-5 su bardağı un (çok az eksik ya da fazla olabilir)

Yazının Devamını Oku

İftar sofralarını donatmayın

7 Haziran 2016
Bütün gün aç kaldığımız için abartırız iftar sofralarını. Çeşit çeşit yemekler, salatalar soframızı süsler ama sonra bir de bakarız ki bir pilav, bir ana yemek yeter de artar bile. İşte bu kadar basit aslında karın doyurmak.

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEME LİSTESİ

◊ 2 su bardağı pirinç
◊ Yarım su bardağı zeytinyağı
◊ 3 adet büyük boy domates
◊ 3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz)

Yazının Devamını Oku

DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ

6 Haziran 2016
.

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞME SÜRESİ: 10 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 5-6 adet güllaç yaprağı
* 1 litre süt (yaklaşık 5,5 su bardağı)
* Nohut büyüklüğünde 2-3 adet damla sakızı
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi (fındık içi de kullanabilirsiniz)

Yazının Devamını Oku

Hoş geldin Ramazan

5 Haziran 2016
Bugün tatlı bir telaşın başlangıç günü. Biz Müslümanların kutsal ayı ramazan geldi işte.

Yine saatler kurulup sahurlara kalkılacak, çoluk çocuk bütün aile sofra başında toplanacak, ertesi gün aç ve susuz kalmamak için uygun yemekler yenilecek. Yine iftar sofraları sabırsızlık ve heyecanla hazırlanacak, içilen bir yudum suyla oruçlar açılacak, hurmayla ağızlar tatlanacak. Ramazan demek, iyi huy, ahlak, nefse hakim olmak, muhtaçlara yardım eli uzatmak, açları doyurmak, Tanrı misafirlerini kabul etmek, açları anlamak, evinde misafir ağırlamak, kalabalık iftar sofraları kurmak, fesat düşünmemek, vücudu kötü alışkanlıklardan arındırmak demek. Ramazan demek hoşgörü, sevgi ve saygı demek. Evet, yine geldi ayların sultanı. Hepinize iyi Ramazanlar diliyor ve “hoş geldin Ramazan” diyorum.

KÖFTELİ EZOGELİN ÇORBASI 

6 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

 

MALZEME LİSTESİ

Yazının Devamını Oku

Pilavınızla fark yaratın

26 Mayıs 2016
Bu hafta birbirinden lezzetli pilav tariflerini sizlerle paylaşacağım. Bu tarifler, alışılmışın dışında bir yemek masası hazırlamanıza yardımcı olacak.

BİBERLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEME LİSTESİ

◊ 2 su bardağı arpa şehriye
◊ 250-300 gr taze araka (kabuklu taze bezelye. Taze yeşil fasulye ya da taze börülce de kullanabilirsiniz)
◊ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 adet orta boy

Yazının Devamını Oku

Pilavınızla fark yaratın

24 Mayıs 2016
Bu hafta birbirinden farklı ve lezzetli pilav tarifleri sunacağız. Bu tarifler, alışılmışın dışında bir yemek masası hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

BULGURLU ZİYARET PİLAVI

MALZEME LİSTESİ

◊ 2 su bardağı pilavlık bulgur
◊ 250 gr haşlanmış kuşbaşı kuzu eti (tavuk eti de kullanabilirsiniz)
◊ 1 adet büyük boy kuru soğan
◊ 2 adet domates

Yazının Devamını Oku

Kek tarifleri

20 Mayıs 2016
Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı olan kekleri farklı çeşitlerde yapmanız mümkün. Bugün vereceğimiz kek tarifleriyle değişik tatlar deneyebilirsiniz.

AYŞE’NİN ELMALI KEKİ

MALZEME LİSTESİ

◊ 2 adet yumurta
◊ 1 su bardağı tozşeker
◊ 2 yemek kaşığı yoğurt
◊ 125 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
◊ 1 paket vanilya

Yazının Devamını Oku

Kek tarifleri

19 Mayıs 2016
Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı olan kekleri farklı çeşitlerde yapmanız mümkün. Bugün vereceğimiz kek tarifleriyle değişik tatlar deneyebilirsiniz.

GÜLSEN’İN FINDIKLI KEKİ 

MALZEME LİSTESİ

◊ 4 adet yumurta
◊ 2 su bardağı tozşeker
◊ Yarım su
bardağı sıvıyağ

Yazının Devamını Oku