8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- Yaklaşık 6 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 1 adet yumurta
- Türk kahvesi fincanıyla 1,5 fincan un
- Türk kahvesi fincanıyla 1,5 fincan mısır nişastası
8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
Malzemeler
* 15-20 adet salamura asma yaprağı
Hamur için;
* 2 su bardağı ılık süt
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 2 yaprak güllaç
- 2 su yaprağı su (Yarım su bardağı gülsuyu da kullanılabilir)
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 1 kg bamya
- 2 su bardağı nohut
- Yarım kg kemiksiz koyun eti
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 kg. az yağlı dana kıyma
◊ 1 adet büyük boy kırmızı soğan
◊ 4 diş sarımsak
◊ 1 demet maydanoz
◊ 1 adet büyük boy kırmızıbiber (tarhana biberi ya da salçalık biber de denir)
◊ 1 tatlı kaşığı tuz
MALZEME LİSTESİ
◊ 500 gr. madımak
◊ 1 su bardağı haşlanmış kalın bulgur
◊ 2 adet ince uzun salatalık
◊ 500 gr. süzme yoğurt
◊ 3 su bardağı su
◊ 4 diş sarımsak
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 adet iki katlı kakaolu pastaban (hazır kek)
◊ 2 poşet kremşanti
◊ 1 su bardağı süt
◊ 2 paket hazır çikolata sosu
◊ 1 litre süt
Ayrıca;