Sahrap Soysal

CEVİZLİ BURMA TATLISI

3 Temmuz 2016
.

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- Yaklaşık 6 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Yazının Devamını Oku

ÇİKOLATA SOSLU TAVUKGÖĞSÜ

22 Haziran 2016
.

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 1 adet yumurta
- Türk kahvesi fincanıyla 1,5 fincan un
- Türk kahvesi fincanıyla 1,5 fincan mısır nişastası

Yazının Devamını Oku

Asmalı pide

15 Haziran 2016
.

8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
Malzemeler
* 15-20 adet salamura asma yaprağı
Hamur için;
* 2 su bardağı ılık süt

Yazının Devamını Oku

GÜLLAÇ KIZARTMASI

14 Haziran 2016
.

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 2 yaprak güllaç
- 2 su yaprağı su (Yarım su bardağı gülsuyu da kullanılabilir)
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Yazının Devamını Oku

ETLİ NOHUTLU BAMYA

13 Haziran 2016
.

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
- 1 kg bamya
- 2 su bardağı nohut
- Yarım kg kemiksiz koyun eti

Yazının Devamını Oku

Kıymalı tepsi kebabı

11 Haziran 2016
.

MALZEME LİSTESİ

◊ 1 kg. az yağlı dana kıyma
◊ 1 adet büyük boy kırmızı soğan
◊ 4 diş sarımsak
◊ 1 demet maydanoz
◊ 1 adet büyük boy kırmızıbiber (tarhana biberi ya da salçalık biber de denir)
◊ 1 tatlı kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

Bulgurlu Madımak cacığı

10 Haziran 2016
.

MALZEME LİSTESİ

◊ 500 gr. madımak
◊ 1 su bardağı haşlanmış kalın bulgur
◊ 2 adet ince uzun salatalık
◊ 500 gr. süzme yoğurt
◊ 3 su bardağı su
◊ 4 diş sarımsak

Yazının Devamını Oku

Fındıklı perişan pasta

9 Haziran 2016
.

MALZEME LİSTESİ

◊ 1 adet iki katlı kakaolu pastaban (hazır kek)
◊ 2 poşet kremşanti
◊ 1 su bardağı süt
◊ 2 paket hazır çikolata sosu
◊ 1 litre süt
Ayrıca;

Yazının Devamını Oku