ZEYTİNYAĞLI TAZE İÇ BAKLA
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 2 su bardağı dolusu ayıklanmış taze iç bakla
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
TAVUKLU KUMRU BÖREĞİ
MALZEME LİSTESİ
◊ 12-15 adet orta boy yerelması (yaklaşık 500 gr kadar)
◊ 1 adet iri boy kuru soğan
◊ 1 adet orta boy ince havuç
◊ 2 yemek kaşığı dolusu pirinç
IHLAMUR YAPRAĞI SARMASI
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- Yarım kg ıhlamur yaprağı
İç malzemesi;
Farklı zeytinyağlı yemek tarifleriyle sofranıza renk katabilirsiniz.
Zeytinyağlı enginar dolması
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 50 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
Kumpir
4 kişilik
Hazırlama: 20 dakika
Pişme: 60 dakika
Malzeme listesi
* 4 adet büyük boy patates
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 400-500 gr kültür mantarı
BİBERLİ OMLET
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 20 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 2 adet kırmızı salçalık biber (közlenip kabukları soyulacak ve iri iri parçalanacak) (en az bir karış uzunluğunda, 20-25 santim olmalı)
* 1 adet orta boy kuru soğan