Sahrap Soysal

Zeytinyağlı yemekler

14 Nisan 2016
Yeşil fasulye şeklindeki taze baklaların içini açıp kuru fasulye şeklindeki baklaları çıkarın.

ZEYTİNYAĞLI TAZE İÇ BAKLA
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 2 su bardağı dolusu ayıklanmış taze iç bakla
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yazının Devamını Oku

Zeytinyağlı yemekler

13 Nisan 2016
Hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleri tercih edenlerdenseniz, aklınıza ilk gelen zeytinyağlı yemekler olacaktır. Farklı zeytinyağlı yemek tarifleriyle sofranıza renk katabilirsiniz.

TAVUKLU KUMRU BÖREĞİ

MALZEME LİSTESİ

◊ 12-15 adet orta boy yerelması (yaklaşık 500 gr kadar)
◊ 1 adet iri boy kuru soğan
◊ 1 adet orta boy ince havuç
◊ 2 yemek kaşığı dolusu pirinç

Yazının Devamını Oku

Zeytinyağlı yemekler

11 Nisan 2016
.

IHLAMUR YAPRAĞI SARMASI
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- Yarım kg ıhlamur yaprağı
İç malzemesi;

Yazının Devamını Oku

Zeytinyağlı yemekler

10 Nisan 2016
Hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleri tercih edenlerdenseniz, aklınıza ilk gelen zeytinyağlı yemekler olacaktır.

Farklı zeytinyağlı yemek tarifleriyle sofranıza renk katabilirsiniz.


Zeytinyağlı enginar dolması
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 50 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ

Yazının Devamını Oku

Öğrenci menüsü

6 Nisan 2016
Bu hafta ailelerinden ayrı yaşayan öğrencilerin düşük maliyet ve kısa sürede yapabilecekleri yemek tariflerine yer verdik. İşte birbirinden pratik seçenekler...

Kumpir
4 kişilik 
Hazırlama: 20 dakika 
Pişme: 60 dakika

Malzeme listesi
* 4 adet büyük boy patates

Yazının Devamını Oku

Mantarlı menemen

4 Nisan 2016
.

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
- 400-500 gr kültür mantarı

Yazının Devamını Oku

Öğrenci menüsü

3 Nisan 2016
Okuldan dönen çocuğuna her gün ne hazırlayacağınızı düşünüyorsanız, buna bir son verin. Bazı pratik tariflerle hem lezzetli hem de kısa sürede hazırlanan yemekler yapabilirsiniz.

BİBERLİ OMLET 

2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ

Yazının Devamını Oku

LABNELİ KÖZ BİBER ÇORBASI

1 Nisan 2016
.

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 20 dakika

MALZEME LİSTESİ

* 2 adet kırmızı salçalık biber (közlenip kabukları soyulacak ve iri iri parçalanacak) (en az bir karış uzunluğunda, 20-25 santim olmalı)
* 1 adet orta boy kuru soğan

Yazının Devamını Oku