6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 60 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1 kg taze bamya
* 300 gr az yağlı dana kıyma (kuzu ya da koyun eti de kullanabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1 kg. istavrit balığı
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 1 kg. istavrit balığı
- 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday ya da gerdime de denir)
- 8 su bardağı soğuk su
6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 25 dakika
MALZEMELER
* 5 adet orta boy ince dolmalık kabak
6 KİŞİLİK
MALZEME LİSTESİ:
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESi
* 150 gr köftelik yağsız dana kıyma
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1,5 kg kuzu incik veya kuzu kuşbaşı
* 100 gr. tereyağı
* 3 su bardağı arpa şehriye
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESi
* 150 gr. köftelik yağsız dana kıyma (aslında koyun kıyması kullanılır)
* 1 su bardağı köftelik ince bulgur
(ya da simit)
* 1 su bardağı ılık su
* 1 adet küçük boy kuru soğan