Sahrap Soysal

KÖFTELİ NAR EKŞİLİ BAMYA

22 Ağustos 2016
.

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 60 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ

* 1 kg taze bamya
* 300 gr az yağlı dana kıyma (kuzu ya da koyun eti de kullanabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

Yazının Devamını Oku

DÖVME PİLAVLI İSTAVRİT

17 Ağustos 2016
.

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ

* 1 kg. istavrit balığı

Yazının Devamını Oku

DÖVME PİLAVLI İSTAVRİT

1 Ağustos 2016
.

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 1 kg. istavrit balığı
- 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday ya da gerdime de denir)
- 8 su bardağı soğuk su

Yazının Devamını Oku

Kıymalı kabak oturtma

27 Temmuz 2016
.

6 kişilik


Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 25 dakika

MALZEMELER
* 5 adet orta boy ince dolmalık kabak

Yazının Devamını Oku

CEVİZLİ BUĞDAY SALATASI

25 Temmuz 2016
.


6 KİŞİLİK
MALZEME LİSTESİ:
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu

Yazının Devamını Oku

Cacıklı Arap köftesi

20 Temmuz 2016
.

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESi

* 150 gr köftelik yağsız dana kıyma

Yazının Devamını Oku

ANKARA TAVASI

18 Temmuz 2016
.

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1,5 kg kuzu incik veya kuzu kuşbaşı
* 100 gr. tereyağı
* 3 su bardağı arpa şehriye

Yazının Devamını Oku

CACIKLI ARAP KÖFTESİ

17 Temmuz 2016
.

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKAPİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESi

* 150 gr. köftelik yağsız dana kıyma (aslında koyun kıyması kullanılır)
* 1 su bardağı köftelik ince bulgur
(ya da simit)
* 1 su bardağı ılık su
* 1 adet küçük boy kuru soğan

Yazının Devamını Oku