8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 5 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 5 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı tahin
VİŞNELİ CUP
MALZEME LİSTESİ
◊ 2 su bardağı süt
◊ 1 tepeleme yemek kaşığı un
◊ Yarım su bardağı tozşeker
◊ 1 adet yumurta sarısı
◊ 1 paket vanilya
SUMAKLI BÜTÜN ÇORBA
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
500 gr. irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Erivan’a gece çok geç saatte vardık. Gözümüzü ancak kahvaltıda açabildik.
Ben kendime gelebilmek için otelin kahvaltı salonunda dört dönüp çay var mı diye aranırken gözüm bir gastronomi kabına koyulmuş olan patates kavurmasına takıldı. Patatesin, tıpkı babamın çok sevdiği Afyon Şuhut patatesi gibi parıltılı, yaldızlı bir görünümü vardı.
Hemen tadına baktım ve o anda damağım sanki 40-50 yıl öncesine, çocukluğuma gitti. Çok şaşırdım.
Koşarak Mehmet Yaşin’e gidip patatesi tattırdım ve onayını aldım.
Evet, Ermenistan’daki ilk günümüz ve ilk gün yediğimiz yemek, gezimizin yemek keşifleri bakımından çok verimli geçeceğinin işareti gibiydi.
Salamlı bezelyeli Niyokki
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
2 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 3 su bardağı un
6 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dakikaPİŞME SÜRESİ: 25 dakika
MALZEMELER
* 2 su bardağı kuru fasulye (kuru barbunya da olur)
* 2 adet kuru soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4-5 adet yeşil soğan
* 1 adet kırmızı biber
Rokalı peynirli poğaça
MALZEME LİSTESİ
◊ Yarım su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
◊ 1 paket karbonat, yarım adet limonun suyu
◊ 1 paket kabartma tozu
◊ 1 yemek kaşığı tozşeker, tuz
◊ 1 adet yumurtanın akı
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 10-12 adet pazı yaprağı
* 4 su bardağı mısır unu (fırınlanmış mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim)
* 2 su bardağı buğday unu