Sahrap Soysal

TAHİNLİ BATIRIK KÖFTESİ

17 Kasım 2016
.


8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 5 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
- 5 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı tahin

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

11 Kasım 2016
.

VİŞNELİ CUP

MALZEME LİSTESİ

◊ 2 su bardağı süt
◊ 1 tepeleme yemek kaşığı un
◊ Yarım su bardağı tozşeker
◊ 1 adet yumurta sarısı
◊ 1 paket vanilya

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

7 Kasım 2016
.

SUMAKLI BÜTÜN ÇORBA

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ

 500 gr. irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik süt

Yazının Devamını Oku

Barev (merhaba) Ermenistan

29 Ekim 2016
Hrant Dink Vakfı’nın ‘Gazeteci Diyalog Programı’ çerçevesinde Mehmet Yaşin’in de olduğu bir grup gazeteciyle geçen hafta Ermenistan’daydım. Bakın oradan sizler için neler getirdim.

Erivan’a gece çok geç saatte vardık. Gözümüzü ancak kahvaltıda açabildik.
Ben kendime gelebilmek için otelin kahvaltı salonunda dört dönüp çay var mı diye aranırken gözüm bir gastronomi kabına koyulmuş olan patates kavurmasına takıldı. Patatesin, tıpkı babamın çok sevdiği Afyon Şuhut patatesi gibi parıltılı, yaldızlı bir görünümü vardı.
Hemen tadına baktım ve o anda damağım sanki 40-50 yıl öncesine, çocukluğuma gitti. Çok şaşırdım.



Koşarak Mehmet Yaşin’e gidip patatesi tattırdım ve onayını aldım.
Evet, Ermenistan’daki ilk günümüz ve ilk gün yediğimiz yemek, gezimizin yemek keşifleri bakımından çok verimli geçeceğinin işareti gibiydi.

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

25 Ekim 2016
.

Salamlı bezelyeli Niyokki

2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurtanın sarısı
 1 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
 2 çay kaşığı tuz
 Yaklaşık 3 su bardağı un

Yazının Devamını Oku

PEYNİRLİ ÇERKEZ FASÜLYESİ

14 Ekim 2016
.

6 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dakikaPİŞME SÜRESİ: 25 dakika

MALZEMELER
* 2 su bardağı kuru fasulye (kuru barbunya da olur)
* 2 adet kuru soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4-5 adet yeşil soğan
* 1 adet kırmızı biber

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

13 Ekim 2016
.

Rokalı peynirli poğaça

MALZEME LİSTESİ

◊ Yarım su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
◊ 1 paket karbonat, yarım adet limonun suyu
◊ 1 paket kabartma tozu
◊ 1 yemek kaşığı tozşeker, tuz
◊ 1 adet yumurtanın akı

Yazının Devamını Oku

PAZILI MISIR UNU EKMEĞİ

10 Ekim 2016
.

8 KİŞİLİK 

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 10-12 adet pazı yaprağı
* 4 su bardağı mısır unu (fırınlanmış mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim)
* 2 su bardağı buğday unu

Yazının Devamını Oku