MANTİYYE-MAKEDON MANTISI
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 40 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
Hamur için;
◊ 1 kg un
◊ 1 paket yaş maya
LABNELİ ÇÖREKOTLU TUZLU KURABİYE
10 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ 100 gr. tereyağı (yumuşamış)
◊ 100 gr. labne
◊ Yarım su bardağı sıvıyağ
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 paket Pınar labne (200 gr)
◊ 100 gr yumuşak Pınar tereyağı
◊ 2 adet yumurta
◊ 2 paket vanilya
◊ 1 adet portakal kabuğu rendesi
◊ 1 su bardağı tozşeker
TAVUKLU ALATLI PİLAVI
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 adet orta boy bütün tavuk (1,5- 1,8 kg kadar)
◊ 1 adet büyük boy
kuru soğan
◊ 1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar
◊ 2 su bardağı baldo pirinç
SOSLU TAVUKLU KREP
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
Krep için;
◊ 2 adet yumurta
◊ 1 çay kaşığı tuz
MALZEME LİSTESİ
Kek için;
◊ 5 adet yumurta
◊ 5 yemek kaşığı tozşeker
◊ Yarım su bardağı sıcak su (kaynar olmasın)
◊ Yarım su bardağı sıvıyağ
◊ 5 tepeleme yemek kaşığı un
DOMATESLİ LABNELİ MAKARNA
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
1 paket spagetti makarna (penne ya da kelebek de olur)
200 gr labne
4 yemek kaşığı zeytinyağı