Kinoalı mercimekli kısır
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 su bardağı kinoa
◊ Yarım su bardağı yeşil mercimek
◊ 2-3 adet yeşil soğan
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
500 gr. tuzsuz lor
4 adet haşlanmış kırmızı biber
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
MALZEME LİSTESİ
◊ 500 gr haşlanmış nohut
◊ 1 su bardağı nohut suyu (normal su da kullanabilirsiniz)
◊ 2 çay kaşığı tuz, kimyon
◊ 2 adet limonun suyu
◊ 4 diş sarımsak
◊ 1 su bardağı tahin
BULGURLU PANCAR SALATASI
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ 5 adet orta boy
kırmızı pancar
◊ 2 su bardağı başbaşı bulguru (ince bulgur da olur)
BARBUNYALI ZEYTİNYAĞLI PIRASA
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ Yarım kg pırasa (ince
olanları seçilir)
◊ 1 çay bardağı
Teyzemin Tas Kebabı
8 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 kg dana ön koldan
kuşbaşı et
◊ 25-50 gr tereyağı
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 su bardağı buğday nişastası
◊ 2 su bardağı üzüm pekmezi
◊ 50 gr tereyağı
◊ 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Nişasta ve pekmezi orta boy bir tencereye koyup tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
Orta ısılı ateşe oturtup sürekli karıştırarak pişirin.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
- 1,5 kg kuzu kaburga (iri iri parçalanmış kuzu ön kol da olur)
- 8 adet ince uzun patlıcan
- 4 adet domates
- 6-7 adet yeşil sivribiber