MALZEMELER
- 10 adet kuru patlıcan, kuru biber
- 10 adet haylan kabağı, kuru tüylü acur
- 30–40 adet salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
◊ 2,5 su bardağı çekirdeksiz salamura yeşil zeytin
◊ 400 gr yağlı kıyma
◊ Bir çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
◊ Bir demet maydanoz
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 su bardağı kırmızı mercimek
◊ 2 adet orta boy kuru soğan
◊ 4 diş sarımsak
◊ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
◊ 1 adet kırmızı dolmalık biber
PUDİNGLİ ÜZÜMLÜ KURABİYE
10 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 adet yumurta
◊ 1 paket vanilyalı puding
PİRİNÇLİ BÖREK
8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
İç malzemesi:
◊ 250 gr az yağlı kıyma
◊ 1 su bardağı pirinç
◊ 1 adet kuru soğan
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 paket hazır baklava yufkası
Sos için:
◊ 1 su bardağı ılık süt
◊ 1 su bardağı zeytinyağı
veya sıvıyağ
İç harcı için:
ISPANAKLI KIRMA BÖREK
MALZEME LİSTESİ
◊ 4 adet hazır yufka
Sos için:
◊ 2 adet yumurta
◊ 200 gr. kaymak ya da hazır süt kreması
◊ 1 su bardağı yoğurt
BULGAR USULÜ TARÇINLI REVANİ
8 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 50 DAKİKA
◊ 4 adet yumurta
◊ 1 su bardağı sıvıyağ
◊ 1 su bardağı yoğurt
◊ 1 su bardağı irmik