Sahrap Soysal

HELLİM PEYNİRLİ PANAYOTİS SALATASI

7 Nisan 2017
 Marulları yaprak yaprak ayırıp suyun altında iyice yıkayarak süzün. Marulları temizlemek için kullanabileceğiniz bir başka yöntem de bol sirkeli suda 10 dakika kadar bekletip tekrar yıkadıktan sonra süzmektir.

Temizlenmiş marulları elinizle iri parçalara ayırıp büyük bir salata kasesine koyun. Üzerine ceviz içini serpiştirip dolmalık fıstık ve susamı aktarın.
Diğer taraftan, hellim peynirini incecik dilimleyip teflon tavada hiç yağ koymadan önlü arkalı kızartın. Peynir dilimlerini salatanın üzerine yerleştirin.
Sosu hazırlamak için; limon suyu, sızma zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı derin bir kaseye aktarıp çatalla çırpın. Tuz, karabiber ve tozşekeri de ilave ederek çırpmaya devam edin.
Son olarak, bu sosu salatanın üzerinde gezdirip peynirler sıcak ya da ılıkken servise sunun.
Not: Daha farklı bir lezzet elde etmek isterseniz dolmalık fıstık ve susamları yağsız teflon tavada 2-3 dakika renkleri hafifçe sararıncaya kadar kavurabilirsiniz. Ayrıca bir başka önerim salataya 1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru İzmir üzümü katmanız.
Afiyet olsun… 

MALZEME LİSTESİ

◊ 1 adet kıvırcık marul (200 gr kadar Akdeniz yeşilliği de kullanabilirsiniz)

Yazının Devamını Oku

Damla sakızlı fıstıklı rokoko

6 Nisan 2017
.

 MALZEME LİSTESİ

◊ 1 adet hazır kakaolu pastaban (sadece bir katı kullanılacak)
◊ 2 poşet toz kremşanti
◊ 2 su bardağı
soğuk süt
◊ 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı. Sarıları ve akları ayrılacak.)
◊ Yarım su bardağı toz şeker

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

4 Nisan 2017
.

 YÜZYILLIK TATLI

8 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
◊ 3 fincan toz şeker
◊ 1 fincan sıvıyağ

Yazının Devamını Oku

TAVUKLU SEMİZOTU SALATASI

30 Mart 2017
.

 MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet tavuk göğüs eti
◊ 1 adet orta boy kuru soğan
◊ 1 çay kaşığı tuz, karabiber
◊ 2-3 adet salatalık turşusu
◊ 1 demet semizotu
Sos için

Yazının Devamını Oku

Tahinli yulaflı denge keki

28 Mart 2017
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve tahini ekleyip 1-2 dakika daha çırptığınız karışıma fındık içini de ilave edin. 

Diğer taraftan, un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçten geçirerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Mkser yardımıyla, malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar çırpmaya devam edin. Koyu boza kıvamındaki akıcı kek hamurunu yağlanmış büyük boy bir kek kalıbına aktarın. Üzerine yulaf unu, müsli ya da mısır gevreğini serpiştirin. Eğer büyük boy kalıbınız yoksa iki ayrı kek kalıbı kullanabilirsiniz. Keki fırın tepsisini 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayıp tepsiye aktararak da yapabilirsiniz. Bu çok kabaran bir kektir. 

Keki, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 45 dakika pişirip çıkarın. Labne ve pudraşekerini bir kapta iyice çırpıp ılık kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Üzerini kremşanti ve hazır çikolata sosuyla süsleyip dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...  

MALZEMELER

- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- 2 su bardağı tozşeker (esmer şeker de kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı sıvıyağ

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

21 Mart 2017
.

 BAHARATLI PATATES TAVASI

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet büyük boy patates
◊ 4 adet yumurta
◊ 1,5 yemek kaşığı un

Yazının Devamını Oku

Ispanaklı fellah köftesi

17 Mart 2017
.

8 KİŞİLİK 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
◊ 2 su bardağı ince köftelik bulgur
◊ 1,5 su bardağı sıcak su
◊ 1 çay kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

16 Mart 2017
Sahrap SOYSAL

 MALZEME LİSTESİ

 ◊ 2 su bardağı malhıta (kırmızı mercimek)

◊ 1,5 su bardağı köftelik simit (ince bulgur)
◊ 1,5 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası
◊ 3 yemek kaşığı tereyağı
◊ Yarım su bardağı zeytinyağı
◊ 2 adet kuru soğan

Yazının Devamını Oku