MALZEME LİSTESİ
Soğan yahnisi için
◊ 6-7 orta boy kuru soğan
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
◊ 1 yemek kaşığı biber salçası
◊ 1 yemek kaşığı domates salçası
◊ 4 adet kesme şeker
MALZEME LİSTESİ
◊ 4-5 adet uzun ve kalın yeşil kabak
İç malzemesi:
◊ 200 gr orta yağlı dana kıyma
◊ Yarım su bardağı ince bulgur
◊ 2 yemek kaşığı
kuru reyhan (Kuru
TÜRK KAHVELİ SÜNGER BROWNİ
6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
◊ 2 adet yumurta
◊ 1 su bardağı esmer tozşeker
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ
◊ 1 çay bardağı süt
MALZEME LİSTESİ
◊ 2 adet tavuk budu
◊ 7 su bardağı sıcak su
◊ 1 su bardağı un
◊ 2 su bardağı süt
◊ 2 diş sarımsak
◊ 1 çay kaşığı tuz
MALZEME LİSTESİ
◊ 1 su bardağı kuru barbunya fasulyesi
◊ 2 adet tavuk budu veya 2 adet tavuk göğsü
◊ 10-12 su bardağı soğuk su
◊ 1 çay kaşığı tuz
Köfte harcı için
◊ 1 adet orta boy kuru soğan
MALZEME LİSTESİ
◊ 3 adet yumurta
◊ 1 su bardağı zeytinyağı
◊ 1 su bardağı süt
◊ 1 su bardağı
toz şeker
◊ 2 adet limonun kabuğunun rendesi
BARDAKTA TİRAMİSU
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA
◊ 1 paket kedidili bisküvi (Pakette 24 adet oluyor.)
◊ 2 su bardağı ılık su
◊ 3 tatlı kaşığı granül kahve
Su, sıvıyağ, irmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip mikserle 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.
Koyu ayran kıvamlı ama akıcı bir hamur elde edeceksiniz.
Kelepçeli kek kalıbının dibine fırın kağıdı koyun.
Fırçayla her tarafına sıvıyağ sürün. Biraz da un serpin. Kalıbı ters çevirerek unun fazlasını dökün.
Kek hamurunu kalıba aktarın. 170 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın.
Karamel sos için; şeker ve kremayı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynayınca altını kısıp karıştırarak 4-5 dakika daha pişirin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.