Sahrap Soysal

KENARLI SOĞAN BÖREĞİ

20 Haziran 2017
.

MALZEME LİSTESİ

Soğan yahnisi için
◊ 6-7 orta boy kuru soğan
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
◊ 1 yemek kaşığı biber salçası
◊ 1 yemek kaşığı domates salçası
◊ 4 adet kesme şeker

Yazının Devamını Oku

BİTLİS USULÜ KABAK DOLMASI

16 Haziran 2017
.

 MALZEME LİSTESİ

◊ 4-5 adet uzun ve kalın yeşil kabak
İç malzemesi:
◊ 200 gr orta yağlı dana kıyma
◊ Yarım su bardağı ince bulgur
◊ 2 yemek kaşığı
kuru reyhan (Kuru

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

23 Mayıs 2017
.

 TÜRK KAHVELİ SÜNGER BROWNİ 

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

◊ 2 adet yumurta
◊ 1 su bardağı esmer tozşeker
◊ 1 çay bardağı sıvıyağ
◊ 1 çay bardağı süt

Yazının Devamını Oku

ÇERKEZ USULÜ ŞİPSİ

22 Mayıs 2017
4 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

 MALZEME LİSTESİ

◊ 2 adet tavuk budu
◊ 7 su bardağı sıcak su
◊ 1 su bardağı un
◊ 2 su bardağı süt
◊ 2 diş sarımsak
◊ 1 çay kaşığı tuz

Yazının Devamını Oku

BARBUNYALI SAMSUN ÇORBASI

20 Mayıs 2017
.

MALZEME LİSTESİ

◊ 1 su bardağı kuru barbunya fasulyesi 

◊ 2 adet tavuk budu veya 2 adet tavuk göğsü
◊ 10-12 su bardağı soğuk su
◊ 1 çay kaşığı tuz
Köfte harcı için
◊ 1 adet orta boy kuru soğan

Yazının Devamını Oku

LİMONLU ANNE KURABİYESİ

18 Mayıs 2017
.

MALZEME LİSTESİ

◊ 3 adet yumurta
◊ 1 su bardağı zeytinyağı
◊ 1 su bardağı süt
◊ 1 su bardağı
toz şeker
◊ 2 adet limonun kabuğunun rendesi

Yazının Devamını Oku

Bir yemek masalı

16 Mayıs 2017
.

 BARDAKTA TİRAMİSU

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA

◊ 1 paket kedidili bisküvi (Pakette 24 adet oluyor.)
◊ 2 su bardağı ılık su
◊ 3 tatlı kaşığı granül kahve

Yazının Devamını Oku

KARAMELLİ BEŞİBİRYERDE PASTASI

12 Mayıs 2017
 Yumurta ve toz şekeri, derin bir kaba aktarıp mikserle 2-3 dakika çırpın.


Su, sıvıyağ, irmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip mikserle 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.
Koyu ayran kıvamlı ama akıcı bir hamur elde edeceksiniz.
Kelepçeli kek kalıbının dibine fırın kağıdı koyun.
Fırçayla her tarafına sıvıyağ sürün. Biraz da un serpin. Kalıbı ters çevirerek unun fazlasını dökün.
Kek hamurunu kalıba aktarın. 170 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın.
Karamel sos için; şeker ve kremayı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynayınca altını kısıp karıştırarak 4-5 dakika daha pişirin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Yazının Devamını Oku