Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartın. Diğer taraftan kuşbaşı eti ve yağı geniş bir teflon tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçını katıp karıştırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine aktarın. Karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Domatesleri rendeleyip ekleyin. Sıcak haldeki suyu (et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz) ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ısılı ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Kapağını açıp kızarmış patlıcanları pilavın üzerine ilave edin. Kapağını tekrar kapatıp en az 30 dakika dinlendirin. Servise sunmadan önce aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırıp ılık olarak servise sunun.
Malzemeler
* 500 gr tavuk but eti (kuşbaşı doğranmış olmalı)
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 25-30 gr tereyağı+5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet uzun kemer patlıcan
MALZEMELER
* 3 su bardağı kuru fasulye
* 850 gr kuzu kaburga (kibrit kadar parçalara bölünmüş)
* 1 adet iri boy kuru soğan
* 1 adet yeşil sivri biber
* 1 adet kırmızı biber
MALZEMELER
* 500 gr dana döş tek çekim kıyma
* 2 adet yumurta akı (sarısını saklayın)
* 3-4 yemek kaşığı pirinç k 2 demet maydanoz k 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 5 su bardağı sıcak su k 50 gr tereyağı ya da 5 yemek kaşığı zeytinyağı
MALZEMELER
1 veya 2 adet kuzu incik (kemikli et)
1 iri boy soğan
1-2 defne yaprağı
Varsa 5-6 adet tane karabiber
1.5 litre su (düdüklü ölçüsü)
MALZEMELER
* 6-7 adet kemiksiz tavuk kalça but
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Ballı hardallı sos için:
MALZEMELER
* 500 gr dana döş tek çekim kıyma
* 2 adet iri boy kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal
* 2 yemek kaşığı un
* 7-8 adet kuru mürdümeriği
MALZEMELER
2 kg patlıcan
1.5 kg pirzola
1.5 kg domates
1 baş sarmısak
2 çorba kaşığı biber salçası
MALZEMELER
Köfte için:
250 gr az yağlı dana kıyma (dana döş etinden çektirin) 2 yemek kaşığı pirinç
1 adet ufak boy kuru soğan 5-6 dal maydanoz Varsa 5-6 dal dereotu ½ çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon 7 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı tepeleme un
Ayrıca: ½ demet ıspanak Varsa 5-6 yaprak kuzukulağı
Limonlu sos için:
1 adet iri boy limonun suyu 1 yumurtanın sarısı 4 yemek kaşığı zeytinyağı