Yaprakları kaynayan tuzlu suya aktarıp 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Tereyağını çorba tenceresinde eritip üzerine un ve mısır ununu ekledikten sonra, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Diğer taraftan, süt ve et suyunu derin bir kapta karıştırıp kavurduğunuz una azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak çorba kaynayıncaya kadar pişirin.
Tuz, karabiber, tozşeker ve haşlanmış ısırganotunu ilave ettikten sonra, en az 20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerine kırmızı pul biber serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz el blenderi yardımıyla çorbayı püre haline getirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
-1 demet taze ısırganotu ya da 250 gr kuru ısırgan
-1 tepeleme yemek kaşığı un
Akan suyun altında yıkayıp avuçlarınız arasında sıkın ve keskin bir bıçakla ince ince dilimleyerek derin bir kaba aktarın.
Üzerine incecik doğradığınız biberleri ve maydanozu koyun. Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri de ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biberi serpiştirin.
Üzerine yumurtayı kırıp kıymayı ilave ettikten sonra malzemeleri iyice yoğurun.
25-30 santim çapında, yuvarlak ya da orta boy kare bir fırın tepsisini 1 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın.
Hazırladığınız köfte harcını bastırarak, yarım santim kalınlığında tepsiye yayın. Patlıcan köftesinin üzerini incecik doğradığınız domates dilimleriyle süsledikten sonra 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız yemeğin biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun. Yanında haşlanmış sebzelerle ikram edebilirsiniz.
Malzemeler
* 2 adet orta boy patlıcan
Yumurtaları ve kremayı katıp 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
Karbonat, vanilya ve hindistancevizi tozunu ekleyip mikserle 2-3 dakika daha karıştırın.
Son olarak, unu da ilave edip malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın.
Kek hamurundan daha katı ama akıcı bir hamur elde edeceksiniz. Kağıt kek kalıplarını (iç içe iki adet koyun, daha şekilli olur) ya da muffin kalıplarını yağlayın. Katı kek hamurunu kalıpların yarısına gelecek şekilde doldurup kabarma payı bırakın. Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 dakika, iyice kabarıncaya kadar pişirin.
Bulabilirseniz üzerlerine kristal şeker serpiştirin. Çok şık duracaktır. Fırından çıkarıp soğuyunca servise sunun.
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
Pandispanya kekini 5 dakika önceden ısıtıp 160 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30 dakika kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyin.
Keki ıslatmak için kullanacağınız karışım için; ılık su, neskafe ve tozşekeri bir kasede karıştırıp şekeri eritin. Karışımın yarısını kaşıkla kekin üzerine gezdirerek keki ıslatın. İrmikli pudingi hazırlamak için; süt, irmik, vanilya ve tozşekeri bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Tel çırpıcı yardımıyla çırparak pudingi kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerinin kabuk bağlamasını engellemek için sık sık karıştırarak ılık hale gelmesini bekleyin.
İrmikli pudingi kekin üzerine kaşıkla yayın. Kaşığın tersiyle düzeltmeye çalışın. Kalan neskafeli suyu da üzerine gezdirin. Buzdolabına koyup 2-3 saat kadar bekletin. İster kare kare dilimleyerek, ister tatlıdan yuvarlak kalıpla parçalar çıkararak ama soğuk olarak servise sunun.
Afiyet olsun...
Kakaolu pandispanya için;
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağıtozşeker
Diğer taraftan, unu bir su bardağı suyla birlikte bir kâseye koyun. Bir tel çırpıcı yardımıyla ezerek karıştırın. Bu unlu karışımı sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Yaklaşık 2 dakika daha karıştırıp ılık suyu azar azar tencereye ekleyin.
Yıkayıp süzdüğünüz baklayı, tuz ve karabiberi aktarın. Sık sık karıştırarak bakla taneleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
İncecik kıyılmış maydanozu ve dövülmüş sarmısakları katıp ocaktan alın.
İsterseniz çorbayı el blender’ı yardımıyla çekip püre haline getirin. Sıcak sıcak servise sunun.
Afiyet olsun...
Malzeme listesi
* 2 su bardağı kuru iç bakla
8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ 3 SAAT PİŞME SÜRESİ 35-40 DAKİKA MALZEME LİSTESİ
* 3 su bardağı un + 1 kahve fincanı un
* 10 gr kuru maya
(yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz) (21gr)
* 1,5 su bardağı ılık süt
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1 çay kaşığı toz mahlep
Margarini ekleyip orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Ocaktan alıp ceviz içini ilave ettikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Hamuru hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen margarini, su ve pudra şekerini derin bir kapta karıştırın.
Toz mahlep ve kabartma tozunu katıp unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (Bu kıvamda bir hamur elde edinceye kadar un eklemeyi sürdürün.) Hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bunları 10 santim çapında daireler oluşturacak şekilde yuvarlayın.
Yuvarlak hamurların üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı harç koyun.
Önce poğaça gibi D şeklinde katlayıp sonra yuvarlayın. İsterseniz üzerine çatalla çizgiler çizerek şekil verebilirsiniz.
6 Kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 35 dakika
MALZEMELER
* 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk bonfile eti
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* Varsa 2-3 yemek kaşığı soya sosu