Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Kara bir leke

Pazar akşamı Bursaspor tarihi açısından kara bir lekeye daha tanıklık ettik.

Haberin Devamı

Tüm maçların canlı yayınlandığı dönemden günümüze ilk defa Bursaspor’un maçını seyredemedik, seyrettirilmedi.
Ve buna sözde Bursa dinamikleri engel olamadı.
*
25 Eylül 2022 tarihi, Bursa şehrinin, Bursa siyasetinin, Bursaspor camiasının ne kadar zayıf ve etkisiz olduğunun net bir şekilde ortaya konulduğu gün olarak tarihe kazındı.
Zaten kulübün şu anda bulunduğu yer olarak bizler bunu biliyorduk, lakin pazar günü yaşananlardan sonra bu durum sabitlenmiş oldu.
Aslında kimsenin bu maçtan sportif olarak bir beklentisi yoktu. Zaten yanlışlıkla Bursaspor oradan puan ya da puanlar alsaydı, tribünlerde neler yaşanabilirdi kimse tahmin dahi edemezdi.
Şahsen ben karar merceğinde oturan bir kişi olsaydım, sahaya ısınmak için çıkan o gencecik çocuklara yapılanlardan sonra, “Saha içinde benim güvenlik endişem var” diyerek o maça takımı çıkarmazdım. Zaten bir şekilde kaybedeceğin belli olan bir karşılaşmayı oynayıp, birilerini tribünde kendince şov yapmasına da engel olurdum.
Ama işte o irade ve güç olmayınca adeta bir kukla misali gerekeni yapıp, döndü Bursaspor takımı.
*
En büyük tesellimiz, gençlerimizin fiziksel anlamda zarar görmemiş olmaları. Tabii ruhen nasıl bir darbe aldıklarını bizler buradan asla bilemeyiz. Zira onlar bu korku tünelinde bulunup, yaşadılar...
Bu vesileyle bir kez daha gördük ki Bursa’yı, Bursaspor’u sahiplenemeyen kişiler Bursa’yı temsil etmemelidir. Yıllardır bu görüşü hep savundum. Taşıma sistemle değil, bu şehirde yaşayan, bu şehrin sorunlarını bilen kişiler Bursa’yı temsil etmeli.
Aksi halde bu düzenin böyle devam etmesine hiçbir şekilde engel olamayız...

Yazarın Tüm Yazıları