AK Parti İzmir’de çıta yükseldi CHP’de herkesin merakına devam

YEREL seçimle ilgili gelişmelere baktığımızda, gözlerin İzmir ve Ege’nin üzerinde olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

 

Neden mi? Daha önce söyledim İzmir’de AK Parti rahat. Nihat Zeybekci sahaya indi, yoğun çalışıyor. İddialı olduğunu vurguluyor, “20 ilçeyi alırız” diyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonunda Denizli’deki sözleri AK Parti ve Zeybekci’ye hem çıtayı yükseltti, hem de önemli bir iddiayı, İzmir’de kazanmayı ne çok istediğini ortaya koydu:

İNŞALLAH ALACAĞIZ
“İzmir’de bile susuzluk vardı. İzmir’in su sorununu da biz Devlet Su İşleri olarak çözdük. Baraj yapmak büyükşehir belediyelerinin görevidir, ama yapamadılar, biz yaptık ve şimdi inşallah İzmir’i de alacağız, ona hazırlanıyoruz. İnşallah bir Denizlili ile İzmir’i alacağız. Onun için hep birlikte gayret göstereceğiz.”

CHP NEDEN BEKLİYOR?
AK Parti cephesi artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği hedefe yoğunlaşacaktır elbette. Ya CHP cephesi? Aday adayı ve adı geçenler aşamasında işler. Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını açıklayınca peş peşe isimler sıralandı ve de kulisler sürüyor. Birkaç kişinin adı ön plana çıkıyor ama tabii ki son söz Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve genel yönetimin. “CHP neden bekliyor, ‘İzmir bizim kalemiz, nasılsa alırız’ rehaveti mi var?” görüşü öne sürülürken, Kılıçdaroğlu’nun pek gelmediği ve de seçildiği kentle ilgili ne düşündüğü de merak konusu.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU DÖNER Mİ?
Bu arada Fatih Çekirge’nin pazar günkü yazısında yer verdiği, eski bir ilçe belediye başkanın, “Bir ilçe belediye başkanı aday yapılırsa diğerleri bozulur. Aziz Kocaoğlu abilik yapsın, belediye başkanı olsun” sözleri de gündeme renk kattı. “Kocaoğlu kararından dönüp aday olur mu?” sorusu yayıldı kulislere. Tabii İzmir ilçelerinde, şimdiki başkanların aday gösterilip gösterilmeyeceği de gündem konusu.

UMARIM HATA YAPILMAZ
İzmir’de bu gelişmeler olurken Balıkesir ve Muğla da konuşuluyor. “Balıkesir’de CHP’liler İYİ Parti adayına zor oy verir. Milletvekili Ahmet Akın’ın başkanlığa aday gösterilip geri çekilmesi büyük tepki çekti” deniliyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Muğla Büyükşehir’e aday adayı oldu. Ancak şimdiki başkan Osman Gürün aday gösterildi. Şimdi Kocadon’un tavrı merak ediliyor. Ve de Başkan Kocaoğlu’nun sözüyle bitirelim yine: “Umarım genel merkez hata yapmaz...”

-----

SÖZ SİZİN

Haberin Devamı

BİR ÖNERİ MEKTUBU

Sayaçlar aynı
gün okunabilir

SAYIN İzmirgaz, İZSU ve Gediz Elektrik yöneticileri.
Buca Vali Rahmi Bey Mahallesi 138 Sokak No: 7/1 adresinde oturuyorum. Bildiğiniz gibi; her ayın başlarında yukarıda belirttiğim 3 kuruluştan sayaç okuma elemanları gelip, aylık sarfiyatlarımızı tespit etmektedir.

BEKLEMEK ZORUNDA KALIYORUZ
Ancak, bu 3 kurumun elemanları, ayrı ayrı günlerde geliyorlar. (Mesela bu kez İzmirgaz ayın 3’ünde, İZSU ayın 5’inde, Gediz Elektrik ayın 6’sında.) Bu durumda bizler de ayın ilk haftasında 5-6 gün, geliş saatleri de devamlı değişiklik gösterdiğinden, sabahtan akşama kadar evde beklemek zorunda kalıyoruz. Gerek iş, gerekse sosyal yaşantımız maalesef buna müsaade etmemektedir.

EKONOMİK KAYIP DOĞABİLİYOR
Bu nedenle her zaman evde bulunamadığımızdan bazen 3 ay sayaç okuma işlemi gerçekleşemiyor. Müesseselerinizin de, zamanında ödemeleri tahsil edemediği için, belirli bir ekonomik kayba uğradığını düşünüyorum. Teklif olarak diyorum ki;
ORTAK ZAMAN VEYE İNTERNET
* Bu 3 müessesenin müşteri ilişkileri yetkilileri bir araya gelip, sayaç okuma elemanlarının ayın belirli ve değişmeyen bir gününde (mesela her ayın ilk pazartesi gibi) gelmeleri temin edilemez mi? Bu isteğimiz gerçekleşirse; bizler de o tarihte evde bekleriz. Böylece problem çözülmüş olur.
* İlk maddedeki organizasyon gerçekleştirilemez ise; İzmirgaz’ın başarı ile uyguladığı ve biz emekli kişiler için büyük bir kolaylık sağlayan, sayaçların tarafımızdan okunup internet aracılığı ile bildirilmesi temin edilemez mi? (Emin TÜFEKÇİLER)

------------

Haberin Devamı

BİR YAKINMA

Sözün bittiği an
yuh olsun yuhh

AK Parti İzmir’de çıta yükseldi CHP’de herkesin merakına devam


KORDON’un haline bak! Bunu yapanlar, göz yumanlar, önlem almayanlar içiniz rahat mı? Kordon bu ateşi hak ediyor mu? İzmir hak ediyor mu? Ne diyelim, İzmir’in utancı. (Sokakgaste-Murat Gökerti)

-----------

BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Güneşi kaçırdım diye gözyaşı dökersen, yıldızları da göremezsin (Tagore)

Yazarın Tüm Yazıları