Paylaş
Festival alanında tasarım standları, tiyatro, slow dans ve poker turnuva sahneleri, striptiz kulübü, spor tesisi ve evlilik çadırı da yer alıyor.
İstanbul’daki müzik festivallerine genelde müzik hayatının ikinci baharında veya daha önce 3-5 kez buyur ettiğimiz müzisyenler geldikçe yurtdışı festival turlarına rağbet arttı.
Her geçen yıl Türkiye’den yurtdışındaki festivallere gidenlerin sayısı katlanarak artıyor. Türkler en çok Sziget Festivali’ne ilgi gösteriyor.
10-15 Ağustos günleri arasında düzenlenen festivalde 60’ın üzerinde sahnede, binden fazla performans yapılıyor.
400 bin civarında müzikseverin katıldığı festival, Budapeşte’nin göbeğinde yer alan ağaca, çayıra ve çimene doyulan Obudai adası üzerinde 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alana kurulu.
Bu alan ülkemizin önde gelen festivallerinden Rock’n Coke’un alanının 100 katı büyüklüğünde.
Sadece ana sahne 100 bin kişi alıyor.
18 yıldır yapılan Sziget’i sadece belirli müzik akımlarına ait ünlü grupların ya da seri konserlerin yapıldığı bir festival olarak tanımlamak haksızlık olur.
Festival alanında ayrıca tasarım standları, 1992 Barcelona Olimpiyatları açılışında sahnelenen dev şovlar, tiyatro oyunları, poker turnuva sahnesi, evlilik çadırı, striptiz kulübü, slow dans sahnesi, basketbol, futbol ve diğer sporları barındıran bir tesis de yer alıyor. Yemek alanları, dünya mutfağından seçenekler sunuyor.
Dünyadaki çoğu müzik festivalinde ana sahne performansı sona erdiğinde festival alanında müzik ve eğlence devam etmez.
Sziget’de ise performans bitiminde her taraf dans pistine dönüyor.
Alanda 24 saat aralıksız dans edilen, sürekli bir kalabalığın bulunduğu bir sahne de var.
Çadırınızı sahnelerin olduğu alanlara ya da doğanın ortasına kurabiliyorsunuz. VIP kamp alanı içinde havuz, internet, market, bar, özel tuvalet ve duşlar yer alıyor.
Festivalin Türkiye temsilcisi Yonca Temizocak Baras, “Sziget Türkiye olarak öncelikli amaçlarımızdan biri Türkiye’den izleyici katılımını artırarak daha çok sayıda yerli sanatçı ve grubu Sziget Festivali’nde çalıyor hale getirebilmek” diyor.
Sziget’in en cazip yanlarından biri de her çeşit insanı konuk etmesi. Her müzik tarzının farklı sahneleri olduğu için festival aynı tarz müzikseverleri birleştirirken etrafta da çeşitliliği ön plana çıkarıyor.
Bodrum tatilinden daha hesaplı
Ziyaretçilerinin yüzde 60’ını yurtdışından gelenlerin oluşturduğu Sziget, uluslararası bir kimliğe sahip olmayı önemsiyor ve bu amaçla lokal temsilcilik sistemini geliştirmiş. 40 ülkede temsilciliği var... Bu ülkelerin bayrakları ana sahnenin arkasında sergileniyor.
Her yıl Türkiye’den festivale gidenlerin sayısı ikiye katlanıyor.
Geçtiğimiz yıl 100’den fazla Türk Sziget’e gitti. Türkiye’den festivale ilgi gösterenler alternatif rock, rock, indie, Brit-pop ve elektronik müzikseverler.
Baras, Sziget Türkiye olarak bu yıl daha hesaplı seyahat paketleri çıkarabilmek için Malev Havayolları ve Jolly Tur ile bir işbirliğine girdiklerinden söz ediyor: “Jolly Tur 750 bayisi ile hizmet veriyor. 12 taksit ve 499 euro’dan başlayan fiyatlarla kamp, VIP kamp ve otel içeren seyahat paketleri hazırladık. Bu şekilde bir hafta sonu Bodrum tatilinden daha hesaplı beş günlük Sziget Festivali için bir fırsat yarattık.”
Sziget Türkiye festivalin resmi bilet satıcısı. Seyahatini onlarla yapmayacak kişiler de biletlerini onlardan edinebilirler.
Paylaş