Maddi ve manevi ailemiz yıkılıyor

Eşim madde bağımlısı ve her bırakmaya çalıştığında bir hafta sonra yeniden başlıyor. Uyuşturucu, maddi ve manevi ailemizi yıkıyor. Artık bana yaptıklarına dayanamıyorum.

Haberin Devamı

Ben size daha önce de yazmıştım, “eşim madde bağımlısı oldu” diye. Eşimi çok seviyorum, o da beni seviyor ama ne yazık ki sevgi de bir yere kadar. Bırakmasını ve tedavi olmasını istedim. Bana sözler verdi bir daha kullanmayacağını ve asla böyle bir şeyin tekrarlanmayacağını söyledi. Yine devam etti.
Her söz verişinin 1 hafta sonrası küçük krizlere giriyor. Anında sinirlenip etrafa bir şeyler fırlatmaya başlıyor. O uyurken mesajlarını okudum. Evdeki 1000 TL değerindeki bilgisayarı 500 TL’ye satmış.
Ben de 8 sene tek başıma yaşadım. Çok kötü durumlara maruz kaldım ama hiçbir zaman ne sigara, ne alkol, ne de uyuşturucuya karşı bir yaklaşımım oldu. Zaten eşime de söyledim; “Bunu kullanmaya devam edeceksen ben olmam.”
Bunu tehdit için de söylemedim. Gerçek duygularımdı. Çünkü bu uyuşturucu çok kötü bir şey, maddi manevi bir aileyi yıkıyor. Önce itiraz etti ve yine sözler vermeye başladı ama tutmayacağını bildiğim için artık bir şans daha vermek istemedim.
Yalanlar söyledi, işe giderken bizi kandırdı. İş yeri uzak diye yanına sırt çantası alırdı.
Fakat birçok defa kadın parfümü kokuyordu çantanın içi, hatta bir toka buldum. Hesabını sordum tabii ki yalan söyledi.
Ben de ona inanmak istedim.
Artık ne yalan dinleyecek sabrım kaldı ne de onu bu madde bağımlılığından kurtaracak istek... Çünkü düzelmeyecek.
Sana bunları yazdım abla çünkü birçok okurun ve takip edenlerin var. Eğer onların da yakınlarında bu maddeyi kullananlar varsa hemen uzaklaşsınlar onlardan. Çünkü zarar görebilirler. Benim gibi... Ayrılmak aslında o kadar zor bir şey ki... Rumuz: Yalnızlık

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, tüm sana söylemek istediklerimi zaten sen kendin söylüyorsun işte.
Gerçekten çok zor bir deneyim yaşamışsın. Ve eminim çok zor olsa da hayatınızın kararını vermişsin. Çünkü ben eşini de yuvanı da kurtarmak için elinden geleni yaptığının farkındayım.
Onu bu beladan kurtarmak için her türlü fedakarlığa katlanmış, her şekilde mücadele etmişsin.
Ama o ne tedavi olmayı, ne içine düştüğü bu bataktan kurtulmak için mücadele etmeyi kabul etmiş.
Artık iş sana şiddet uygulamaya, evdeki eşyaları satmaya kadar uzamışsa, bunun sonu gelmiş demektir.
Üstelik anlaşılan zaman zaman ihanete kadar varmış bu durum. Bu evlilik yürüyemeyecek hale gelmiş gerçekten. Bu yüzden doğru bir karar aldığını düşünüyorum.
Oysa, eşine yardımcı olmanı, onun tedavi olması için desteğini esirgememeni, onu bu uyuşturucu alışkanlığından kurtarmak için yanında yer almanı ve elinden gelen her şeyi yapmanı söyleyebilirdim sana.
Böylelikle yalnızca evliliğini değil, bir insanın hayatını da kurtarmış olurdun.
Ama görüyorum ki eşin bu hayattan memnun ve çaba gösterip, kurtulmayı düşünmüyor.
O zaman haklısın, sen kendini kurtarmalısın artık.

Yazarın Tüm Yazıları