Şampiyon pilotlar Mustafa Koç için yarıştı

Türkiye’nin uluslararası motor sporları organizasyonu Türkiye Rallisi, 13-15 Mayıs tarihlerinde Marmaris’te gerçekleşti. TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı’nın ev sahipliği yaptığı Marmaris Rally Turkey’de pilotlar Mustafa Koç’un adının verildiği etapta da mücadele etti.

Haberin Devamı

Uludağ’daki Chalet Yazıcı Otel ile Marmaris’teki Grand Yazıcı Otel’in sahibi olan eski şampiyon rallici Serkan Yazıcı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı olmuştu. “Bu bir bayrak yarışı. Bu sporu ayaklandırmak için elimden geleni yapacağım” diyen Serkan Yazıcı, geçtiğimiz hafta sonu Marmaris Auto Sport Fest’e ev sahipliği yaptı. Marmaris Offroad Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı’nın da gerçekleştiği festival kapsamında 150 araç ve 300 sporcu yarıştı.
Avrupa Ralli Kupası ve Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan veren Marmaris Rally Turkey’de ise geçtiğimiz ocak ayında vefat eden Mustafa Koç adına yarışlar düzenlendi.
Toplamda 400 kilometre uzunluğunda olan Marmaris Rally Turkey’in startı Marmaris Atatürk Meydanı’nda verildi. Rallideki 190 kilometrelik özel etaplara Koç’un yanı sıra geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Türk otomobil sporlarının duayenlerinden Renç Koçibey, Ali Sipahi, Lemi Tanca ve Yusuf Aramacı’nın isimleri verildi.

 

Haberin Devamı

Şampiyonlar podyumda

 

Marmaris Rally Turkey, Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin zaferi ile sona erdi.
Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R5 ile Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin ikinci sırada tamamladığı rallinin genel klasman üçüncülüğünü ise Neo Motorspor takımından Mitsubishi Lancer EVO IX ile Uğur Soylu-Emir Şahin elde etti.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları