BIRAKIN Allah aşkına şu güzel yaz gününde berbat, iç karartıcı haberleri.
Siyaseti ağır ağabeylerimize bırakıp, size günün ilginç haberlerini sunuyorum.
TÜRK KAHVESİ Benim için bu haftanın en ilginç haberi, Bordeaux’nun en iyi şaraplarından birinde “Türk kahvesi” kokusunun bulunması.
Şarap uzmanı değilim, iyi bir şarap içicisiyim.
Mesela, şarabın içindeki “böğürtlen” kokusunu ayıramam.
Kirazı da, deri kokusunu da ayıramam.
Ama ayıranları okurum.
- Bu bilgiyi, Amerika’nın en ünlü şarap dergilerinden “Wine Spectator”un son sayısında okudum.
Saint Emillion bölgesinin en sevdiğim şatolarından biri olan Chateau Canon-la-Gafelliere’in 2008 rekoltesinin hâkim aroması “Türk kahvesi ve elma ağacı”ymış. Bugüne kadar şarabın içindeki kokular arasında, moka, kahve gibi kokuları okumuştum. Ama Türk kahvesini ilk defa işitiyorum.
Şarap dergiden 93 gibi oldukça yüksek bir puan almış.
YORUM Dünyanın en iyi şarabının içine, en ayırt edici aroma olarak Türk kahvesi girmişse, Türk şarabı da yakın bir zamanda en iyi şaraplar arasına girecektir.
KAYSERİ’DE ŞARAP ÜRETİMİ Haftanın ikinci ilginç haberini ise “Gusto” dergisinin son sayısındaki bir tanıtımdan öğrendim.
İçkili mekân bulmanın neredeyse imkânsız olduğu Kayseri’de şarap üretiliyormuş.