ÖNCEKİ hafta, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine Müsteşarlığı’nın 2011 bütçesi görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da burada yaptığı sunumda “Biz işimizi sağlama bağlayalım, sürpriz olacaksa Türkiye güzel sürprizlerle karşı karşıya kalsın” dedi.
Babacan’ın bu sözleri söylediği gün Hazine Müsteşarlığı’nda kötü bir sürpriz yaşandı. 21 katlı binanın 10. katında bulunan İthalat Genel Müdürlüğü’ndeki bir duvarda çatlak meydana geldi. Herkesin yüreğini ağzına getiren çatlak ve sıva dökülmesi neyse ki çok büyük değildi. Belki daha önceden gereken önlemler alınsaydı “ısı değişimden kaynaklandığı” açıklanan bu çatlak hiç yaşanmazdı. Meclis’te konuşuldu Çökmeyle ilgili ilginç bir kulisi de sizinle paylaşmak isterim. Kulağıma gelen bilgilere göre binadaki bu tatsız durum Meclis’teki bütçe görüşmelerinin bir numaralı konusu oldu. Hatta “İç mekandaki sıva dökülmesi bütçe görüşmelerinden önce olsaydı müsteşarlık bütçesine binayla ilgili ek ödenek konulurdu” fısıltıları yankılandı. Aslında Hazine Müsteşarlığı’nın 2010 Performans Programı’nda yer alan “Mevcut hizmet binası Dış Ticaret Müsteşarlığı ile ortaklaşa kullanılmakta olup ciddi yer sorunu bulunmaktadır” ifadesi de binanın yetersizliğini ortaya koyuyor. Yaklaşık bin 500 personelin görev yaptığı Hazine Müste-şarlığı’ndaki çökmelerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekiyor.
Barış ve sanat elçisi
2.5 yaşında makasla kağıtları keserek hayvan figürleri yapmaya başlayan Türkiye’nin Muskat Büyükelçisi Engin Türker, sanat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlk sergisini 8 yaşındayken açan sıradışı büyükelçi Türker, yeteneğiyle küçük yaşlarda basında ve radyolarda “harika çocuk” diye anıldı. Çocukken resim çizmeye ve minyatür heykelcikler yapmaya başlayan Türker, pişmiş toprak heykel ve yağlıboya yapıtlardan oluşan “Barış için” sergisiyle 28. kez sanatseverlerle buluştu. Türkiye’yi diplomat kimliğiyle dünyada başarıyla temsil eden Türker, sanat serüveni boyunca “sevgi ve barış” temalarını işledi. Türker, hem “barış” hem de “sanat” elçisi sıfatıyla örnek bir diplomat olarak öne çıkıyor.
Şahin’in sinema merakı
GEÇENLERDE protokolün iki numaralı ismi TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ilginç bir merakını öğrendim. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Şahin, öğrencilik yıllarında kısa filmler çekiyormuş. Üniversite yıllarında kamerasıyla kendi yazdığı senaryoları yöneten Şahin, aynı zamanda kısa filmler yapıyormuş. “Yedinci sanat” olarak bilinen sinemaya olan merakıyla farklı bir Meclis Başkanı portresi çizen Şahin, Genel Kurul’da yaşanan filmlik sahneleri de çekmeyi aklından geçirdi mi acaba?