Fotoğraf: Buse ÇELİK – DHA
Son yıllarda özel hayatıyla daha çok gündemde oldu. Onu inciten bir sürü şey var. “Huzurevinde kalıyor deme lütfen, bakım evi de!” diyor. Sonra devam ediyor “Kardeşlerim var, çocuklarım var, akrabalarım var ama burada kalmayı ben istiyorum, tamamen kendi tercihim.” Diyor.
Röportaj sırasında da bir dolu ziyaretçisi geldi. Mesela yanı başından ayrılmayan Hasan’ı var, Hasan Aygan. “Baba” diyor ona. “Oğlum bana baba deme, sahi sanacaklar!” diye de espriler yapıyor. En sevdiği şeylerden biri de espri yapmak. “Esprilerim bile çarpıtıldı hep, o yüzden sen boş ver yazma benim esprileri” diyor.
Sonra uzun uzadıya hangi kelime nerede kullanılır, nasıl kullanılmalı diye konuştuk. Karşımda usta var, bulmuşken sorup duruyorum ben de! Sonra bana yaşımı soruyor 30 demek biraz ağır kaçınca “85’liyim” diyorum. “Ben sana yılını mı sordum, yaşın kaç dedim!” diyor. Sonra gülüşüyoruz.
Fotoğraf: Buse ÇELİK – DHA
Çocuklardaki eklem ağrılarının sebebi boy uzaması mı yoksa altında yatan başka sebepler mi? Yetişkinlerde yapılmaması gereken hareketler neler? Nasıl beslenmeli?
Buyrun detayları beraber okuyalım
Fotoğraf: Buse ÇELİK - DHA
Yeşillikler arasında, dört tarafı camdan olan bir katlı bina. O kadar cici bir yer ki. Çukurova Üniversitesi girişinde Park Bahçe’nin hemen içinde. Mutlaka zaman yaratıp gidip görmeli, ikram edilen kahveyi çayı içip kitap okumalısınız.
Hafta içi röportaj karesinden sosyal medyada paylaşım yaptığımda kimse o mekanın Adana’da olduğuna inanamadı. Sadece 4 kişi neresi olduğunu bildi…
Buyurun detayları beraber okuyalım…
Cemil Sobacı ve Caner Palandöken kimdir, biraz kendinizden bahseder misiniz?
Müşteri memnuniyetinden konuşurken 92 yılında Vehbi Koç ile ilgili olan hikâyesini anlatıyor. Hatta Vehbi Koç sonrasında kendisine çok da güzel bir teşekkür mektubu yazmış.
“Öneriler önemli” diyor ve bir de kardeşinin önerisi olan havuz başında güneşlenen insanlar için yaptıkları soğuk havlu hikâyesini anlatıyor.
Can Akşit kimdir, biraz sizi tanıyalım?
Trabzon’da doğmuşum ama ben 3 yaşlarındayken ailem Ankara’ya taşınmış. Orada büyüdüm, okudum. 30 yaşına kadar Ankara’da kaldım. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum ama bir sene Hintçe okudum.
Otelcilik yolculuğu hangi noktadan başladı?
Yaptığı makyajları gördüm gerçekten on numara beş yıldız! Erkeklerin bu sektörde olması bana gerçekten farklı ama bir o kadar da “Olmaları gerek” miş gibi geliyor. Nasıl biz kadınlar ince detayları görebiliyorsak onlar da biz de olmaması gerekenleri görüyorlarmış gibi geliyor…
Batuhan Alhan ile makyajın detaylarını konuştuk, parfümlerden de konuştuk. En keyifli olan gelin makyajları. Bir başkasına yapılan bizde nasıl durur? Gelinler de seksilik mi yoksa masumluk mu ön planda olmalı? Makyaj çantamızın olmazsa olmazları ve 2015’in trend renkleri neler?
Batuhan Alhan kimdir?
Tokatlıyım, 90 doğumluyum. Make Up Artist olarak Tekin Acar da işe başladım. Aslan burcuyum, başarıyı severim, idealleri olan biriyim.
Müthiş bir duruşu, enerjisi var ve bir de olmazsa olmazı, inanışı! Bir insanın kalbinin hiç değişmeyeceğini gördüğüm ender insanlardan. Ve ben gün geçtikçe böyle kadınları daha çok sevdiğimi anladım. Dik duran, üreten, başarı aşığı kadınların yeri ben de apayrı. “Ama”lara sığınmayan kadınlardan Nurşin Ulusu da…
Aslanbaş Gıda’nın sahipleri İlhan Aksan’dan eşinden ve çocuklarından muhteşem sözlerle bahsediyor. Ve beraber çıktıkları bu yolda iş disiplinlerini çok güzel özetliyor; “Ego yok aramızda, her bildiğimizi ortaya koyup harmanlıyoruz” Şimdilerde North’un dışında “Bebek” diye adlandırdığı Turgut Özal’daki “Queue” mekanıyla gece gündüz uğraşıyor.
Nurşin Ulusu kimdir biraz sizi tanıyalıyım?
3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğuyum. Adanalıyım… İskenderun Demir Çelik Lisesi mezunuyum.
Ortancalar yanız hep bir sivridir sanki. Hep en hareketli, en atak. Sana bakınca da ortada!?
Baba Metin Alpat fena disiplinli ve çalışkan, dolayısıyla çocuklarını da erken yaşta ticaretin içine çekiyor.
Seyfi Alpat “O kadar erken başladık ki babamızı kaybettiğimizde afallamadık çünkü bizi hayata çok iyi hazırlamıştı” diyor.
Funda Alpat Acar, Seyfi Alpat ve kuzenleri Tolga Tutaş ipi göğüslüyor ve yola devam ediyorlar. Daha sonra bünyeye Alpat kardeşlerden Fulya ve Ezra da dahil oluyor. Gayet başarılı götürdükleri işlerinden sonra artık kendi markalarını da yaratıp, Doctor-Bed’i ortaya çıkardılar.
Bu markayı ilk duyduğumda franchising olduğunu düşünürken aslında Adana markasını olduğunu öğrendiğimde epey şaşırmıştım!
2 hafta önce Tuba Mutuğu ile tanışıp röportaj yapmıştım. 1983 Adana doğumlu, doğuştan %90 engelli. Hiçbir uzvunu kullanamıyor ama zehir gibi beyni var.
Benim için Tuba ile beraber “İyilik, başarı, azim”in anlamları değişti. Hepsi “Tuba” oldu!
Annesi Zehra Mutuğu hayatını ona adıyor. Anne de Bitlisli, ilkokul mezunu. Ama kızına öyle bir kol kanat geriyor ki! Onu okula kayıt yaptırıp, sırtında götürüp getiriyor. Her gün ders çalışıyor. Beraber liseye kadar devam ediyorlar. Baba Hasan Mutuğu da harika bir insan. Anne de baba da kızlarının hiçbir isteğini ikiletmiyorlar. Baba Hasan Mutuğu “O kadar çok kitap okuyor ki ben hep Çakmak Plaza’ya gidip geliyorum. Bir de ikinci el kitap ya da korsan aldırtmıyor. Emeğe saygısı var. Orijinal, sıfır alıyorum”. Diyor gülerek.
Bu kadar çok meraklı ve öğrenmeye açık, azimli Tuba’ya “Bunca emeği sarf ettin bari üniversiteyi de oku” diyorlar, o da üniversite sınavına girip Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü kazanıyor. Şuanda 2. Sınıfta.