Malzemeler:
3 adet domates
1 ya da 2 adet biber (İsteğe bağlı acı veya tatlı)
1 adet sürk (Hatay yöresine ait peynir türü) veya 2 yemek kaşığı taze çökelek
1 adet orta boy soğan
Birkaç dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane ya da taze nane
Malzemeler:
500 gram dolmalık kırık pirinç
2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası (isteğe göre tatlı veya acı)
2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 demet maydanoz
1-2 dal taze nane
1 orta boy soğan
1 dal taze sarımsak veya 4-5 diş kuru sarımsak
-- Hazımsızlığa ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.
-- Özellikle evde doğal fermentasyon işlemi ile yapılan şalgam, probiyotik açıdan zengindir.
-- A, B ve C vitaminleri içerir. Gribe ve soğuk algınlığına karşı oldukça faydalıdır.
-- Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırır.
-- Kan şekerini dengeler
Gelelim ev yapımı şalgam tarifimize...
MALZEMELER
Malzemeler:
500 gram kuzu eti
2 adet orta boy soğan
3 adet kırmızı yeşil biber
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Malzemeler;
6 çay bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı acı veya tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet tere
Hamuru için malzemeler;
3 su bardağı un
1 tutam tuz
Çeyrek çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kuru maya
3.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı (silme) şeker
Malzemeler:
250 gram yağsız kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet yeşil veya kırmızı taze biber
3 adet orta boy domates veya 3 adet domatese eşdeğer konserve domates
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Malzemeler:
1 adet orta veya büyük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
500 gram ıspanak
1 kase çökelek
1 yemek kaşığı biber salçası (acı ya da tatlı)