Paylaş
SON dönemde sivil toplum anlayışı oldukça değişti, farkında mısınız? Artık kimse cebinden çıkarıp sadaka gibi bağış yapmıyor. Para toplamak için proje üretiyor, sınırlarını zorluyor, sahneye çıkıyor, fark yaratıyor. Tıpkı ‘İzmir Aşkına’ adlı gönüllü oluşum üyelerinin yaptığı gibi... Aralarında turizmci, reklamcı, ithalatçı, psikolog, yönetmen, avukat, öğretmen, sigortacı, mimar, tüccar gibi farklı profesyoneller bir araya gelip BUVAK - Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar yararına müzikli, danslı, teatral bir gösteri hazırlamışlar. Hem de 1900’lerin başında yaşanan hayali bir aşk hikayesinden yola çıkarak geçmişten günümüze kadar İzmir’in sahip olduğu değerlere vurgu yapan bir gösteri.
Bir yandan İzmir’in renkli ve çok kültürlü yaşamını, misafirperverliğini bir yandan yaşanan işgali, savaşı, mübadeleyi ve kurtuluşu anlatan bu tiyatro geçen salı akşamı seyirciyle buluştu. Kaçırdık diye üzülmeyin, çünkü bu akşam ve 28 Şubat akşamları da Fuar Kültürpark’ta yer alan İzmir Sanat’ta izleyebilirsiniz. Gelirin tamamı Behçet Uz Çocuk Vakfı’na bağışlanacak gösterinin biletleri için (0532 475 15 09) nolu telefonu arayabilirsiniz.
Gençler şiddetsiz bir dünya istiyor
EKİN Koleji Genel Müdürü Yasemin Türk Reşitoğlu beni konuşmacı olarak davet ettiğinde hem çok heyecanlandım hem de biraz çekindim açıkçası.
Çünkü bence en zor şeylerden biri gençlere ve çocuklara konuşma yapmak. O kadar sahici ve yalınlar ki, söylediklerinizin gerçekliğini Turnusol Kağıdı kadar net test ediyorlar. Ekin Koleji’nde önce tüm öğrencilerle sohbet ettik. Öyle iyi bir bakış açısına sahipler ki, müthiş sorular sordular.
Sonrasında ‘Değişim İçin İplerinden Kurtul’ kitabımı okumuş olan üst sınıflarla söyleştik ve dünyada, toplumda ya da kendilerinde değiştirmek istedikleri şeyleri balonlara yazıp pencereden salıverdik. İlginç şeyler çıktı ortaya. Ama en çok yok etmek istedikleri ‘şiddet’ti.. Yaşadığımız günlerde farklı birşey beklemek mümkün mü?
Paylaş