Bakioğlu Holding, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASİFED, Bayraklı Belediyesi, Bebeğimin Marketi, Bodrum Belediyesi, Bornova Belediyesi, Britishtown, Buca Belediyesi...
Çağdaş Holding, Çamlaraltı Koleji, Çiğli Belediyesi, Coeur de Lion...
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi...
Efeler Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ekol Sağlık Grubu, Ekmas Group, Enisolar, ESBAŞ, ESİAD...
Fethiye Belediyesi...
Gaziemir Belediyesi, Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi...
İzmirgaz, İzmir Atatürk OSB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası, İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları, İzmir Ticaret Borsası, İZVAK...
Son sözümü en başta söylemeliyim ki eşsiz bir sergi olmuş.
7’den 77’ye kadın-erkek herkes mutlaka gidip görmeli.
Ve en az yarım gününü ayırmalı.
O gün öğrendim ki bu sergi, ünlü ozan Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndaki unutulmayan bir dizesinden ilham alınarak oluşturulmuş.
Hazırlanışı tam 7 yıl sürmüş.
Sergide, Büyük Önder’in Türkiye’de ilk kez kamuoyu ile paylaşılan 150 adet yayımlanmamış fotoğrafıyla birlikte, kullandığı birçok obje de bulunuyormuş.
Dolayısıyla sponsorlar da tercihlerini ağırlıklı futboldan yana kullanıyor.
Hal böyle olunca futbol dışındaki branşlarda sponsor bulmak neredeyse imkansız gibi!
Üstüne üstlük, yaptığınız spor dalı bireysel yetenek gerektiriyorsa şansınız sıfıra yakın.
Bunun son örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık.
Sayısız Türkiye ve dünya rekorunu elinde bulunduran serbest dalış sporcumuz Şahika Ercümen, yarışmalara çok zor imkanlarla katılabildiğini söyledi, sponsorluk anlamında yeterli destek bulamamaktan yakındı.
Tam da bu noktada geçtiğimiz pazar günü Çeşme’de katıldığım Türkiye Satranç Federasyonu 2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Ödül Töreni’nde duyduklarım beni hem duygulandırdı, hem de gururlandırdı.
Meğer, Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev aletleri markası Arzum, bu organizasyona kesintisiz tam 15 yıldır sponsorluk desteği veriyormuş.
Doğal ve tarihi güzellik demek.
Zeytin ve çam ağaçları demek.
Oksijen, temiz hava demek.
Arnavut kaldırımlı, rengarenk çiçeklerle bezeli daracık sokaklar demek.
Hepsi birbirinden güzel cumbalı Rum evleri demek.
Masal diyarından fırlamış gibi rengarenk taş evlerden dönüştürülmüş çok sayıda butik otel demek.
Sahil ve hemen arka sokaktaki restoranlar demek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, ATO Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı, Kırlangıç AVM, Cunda Fora Glamping tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat ve Turizm Festivali’ne katıldım.
‘Zeytinin dalında, gastronomi ve turizm yolunda’ temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte ilk dikkatimi çeken şey Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına yakışır şekilde tam 1 haftaya yayılan dolu dolu program oldu.
Öte yandan, organizasyonun adına ilk kez ‘turizm’in de eklendiğini gördüm.
Malum, yıllardır Ayvalık’ın geçim kaynağının turizm mi zeytinyağı mı olduğu tartışılır.
Oysa zeytinyağı ve turizm iç içe geçmiş, bir bütün oluşturmuştur.
Bu yüzden bu eklentinin önemli olduğunu düşünüyorum.
Zira, festivaller düzenlendikleri yerlerin sosyal hayatlarına ve ekonomilerine güç katar.
“Aramızda kalmasın” diyerek, gördüklerimi, BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ile Genel Müdür Yardımcısı Ümit Murat Güner’den duyduklarımı satır başlarıyla paylaşıyorum:
* Yer arayışı tam 3 yıl sürmüş.
* Sonuçta; İzmir-Çanakkale Otoyolu, 18 Mart Çanakkale Köprüsü, Çandarlı Limanı, Aliağa limanları ve İZBAN da dikkate alınarak Bergama’da karar kılınmış.
* Bu tercihte Bergama’nın lojistik avantajlarının yanı sıra tarihi (Asklepion) ve doğal değerlere (Dikili-Ayvalık) olan yakınlığı da etkili olmuş.
* Düğmeye basmadan önce bölge halkı her konuda bilgilendirilmiş, ESBAŞ gezdirilip, “İşte sizin için böyle bir bölge inşa edeceğiz” denilmiş.
* Kendilerine, çocuklarına ve torunlarına sağlanacak iş potansiyeli anlatılmış.
* Sonuçta bir tek kişiden bile projeye itiraz gelmemiş.
Malum, 2013’ten bu yana derneğin başkanlığını Hasan Küçükkurt sürdürüyor.
Küçükkurt, aradan geçen 10 yıllık süreçte önemli projelere imza attı.
Ama bu kez aday değil.
Zira, Mehmet Ali Susam’ın sağlık gerekçeleriyle EGEV Başkanlığı’nı bırakmasının ardından bu görevi de üstlenen Hasan Küçükkurt yoluna burada devam edecek.
İnanıyorum ki EGEV’de de tıpkı İZSİAD’da olduğu gibi ses getiren çalışmalara imza atacak.
Peki, İZSİAD’da ondan boşalan koltuğa kim oturacak?
Kulağıma gelen bilgilere göre, bu kişinin Başkan Yardımcısı Hüseyin Cengiz olması bekleniyor.
Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı, BESOB ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde ‘çok mutluluk’ sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikte organik ve tamamen yöresel lezzetlerden oluşan, hem göze hem de damağa hitap eden Balıkesir kahvaltısı tanıtılacakmış.
Ayrıca; yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, sahne performansı ve konserler ile yöresel ürünlerin tadımı yapılacakmış.
Bana göre Yücel Yılmaz, Türkiye’nin en başarılı, en vizyoner, en yaratıcı, en çalışkan belediye başkanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Bu organizasyon da ‘Marka Şehir Balıkesir’ projesi kapsamında güçbirliği yaptığı paydaşlarla hayata geçirdiği çalışmalardan biri...
Hedef gayet net:
Şehrin yöresel ürünlerinin tanınırlığının sağlanarak ekonomik getirilerinin artırılması, yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi, turizmin geliştirilmesi.