Adnan Kaya

Sahi, adaylar neye göre belirlenecek?

30 Kasım 2023
YEREL seçimler için geri sayım başlarken aday adayları da birer birer ortaya çıkıyor.

Listeler oluşturulurken liyakat mi göz önünde bulundurulacak, yoksa ilişkiler mi?
Genel merkez gücünü arkasına alanlar mı aday yapılacak, yoksa işin şovuna kaçmadan, yığma kitlelerle adaylık açıklaması yerine ekibi ve projeleriyle, “Ben de varım” diyenler mi?
Kısır siyasi tartışmalara girip rakipleri karalayanlar mı dikkate alınacak, yoksa bu polemiklerden uzak durup kendisi gibi olanlar mı?
Bir kez daha altını çizerek söylüyorum ki -hangi parti olursa olsun- o koltuklarda eski yüzler yerine yeni simalar, enerjik gençler, güçlü kadınlar...
Bulunduğu il/ilçeye çağ atlatıp marka yapacak vizyoner projeleri olan, bunu ilk günden beri halkla paylaşan, ortak akıl ve sinerjiye inanan başkanlar görmek istiyoruz.
Bu süreçte umudumuzu yitirmeyelim.
Sözünü ettiğimiz bu çerçeveye uyan adaylar her yerde var.

Yazının Devamını Oku

Çanakkale’den tüyolar

27 Kasım 2023
SİYASETİN giderek kızıştığı şu günlerde birkaç duyum da Çanakkale’den geldi.

 

Öğrendiğime göre, aslen hukukçu olan ama daha çok turizmci kimliğiyle tanınan Mehmet Öngen, Çanakkale Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıklamış ve başvurusunu da yapmış.
Çanakkale’nin sorunlarına çözüm üretmek, potansiyelini ortaya çıkarmak ve 5 yılın sonunda kimsenin tanıyamayacağı bir estetik güzelliğe kavuşturmak için yola çıktığını söylemiş.
Projeleri arasında Çanakkale’ye Türkiye’nin ilk tatlı su yat limanını kazandırmak olduğunu da duyurmuş.
Mehmet Öngen, Ayvacık’a bağlı Büyük Çetmi’yi (şimdiki ismi Yeşilyurt) turizmle tanıştıran kişi.
Aynı zamanda bir dünya kültür mirası olan Kazdağları’nı koruma ve planlı geliştirme mücadelesinin yılmaz bekçisi.
Tanıdığım kadarıyla çalışkan, disiplinli, üretken, vizyoner, yeniliklere açık, araştırmacı ve proje insanı.

Yazının Devamını Oku

Aday adayları netleşiyor

22 Kasım 2023
YEREL seçimler yaklaşıyor...

Kamu ve özel sektörde aday adaylığı düşünenler birer birer ortaya çıkıyor.
Duyduğuma göre...
SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, AK Parti’den Manisa Yunusemre Belediye Başkanlığı’na talipmiş.
Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) Genel Müdürü Sergenç İneler de CHP’den Urla Belediye Başkanlığı için şansını deneyecekmiş.
İşkur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak da AK Parti Aydın Didim için dosyasını vermiş ve saha çalışmalarına başlamış.
Yavuz Kurt, 1978 Manisa doğumlu.
Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu.

Yazının Devamını Oku

Kuruluşunun ve adının temelinde Ata’mızın imzası var

20 Kasım 2023
YILLAR önce yaptığım bir röportajda meraklıları için gayrimenkul sırları, tavsiyeleri ve ipuçları veren konuğum, kadınların bir evi satın alıp almama kararlarını ziyaretlerinin ilk 3 dakikası içinde verdiklerini söylemişti.


“Mutfağı beğenirlerse işlem tamam” demişti.
“Neden mutfak?” sorumu ise şöyle yanıtlamıştı:
“Çünkü evde yaşayan herkesin kalbine giden her şey mutfaktan çıkıyor.
Sabah sohbetleri, yemek denemeleri, akşam çayları vs...
Özellikle genç ev hanımları aydınlık, ferah ve en az 12 metrekarelik bir mutfak istiyor.
Mutfağında da markalı, kaliteli, kullanımı ve bakımı kolay, kapak ve menteşeleri sağlam, pratik, fonksiyonel ürünler olsun istiyor.”

Yazının Devamını Oku

Dost acı söyler

16 Kasım 2023
GEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.


Big Chefs’in kurucusu Gamze Çizreli, Neo Lokal’in kurucu ortağı şef Maksut Aşkar, Kök Köken Toprak Konferansı’nın kurucusu Sabiha Apaydın ve Fernkolektif’in kurucusu Gözdem Gürbüzatik’in sunumları...
Yemek dünyasındaki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken, ‘Cheffes’ kitabının yazarı-fotoğrafçı-yönetmen Vérane Frédiani ve İngiltere’nin saygın isimlerinden, Spring Restoran’ın şefi Skye Gyngell ile yemek kültürü araştırmacısı Gamze İneceli’nin sohbeti...
Eski Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ayşin Işıkgece, şef Ömür Akkor, Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Seraf Restoran’ın şefi Sinem Özler, OdUrla’nın kurucusu şef Osman Sezener ve Barilla Genel Müdürü Murat Koç’un Hürriyet Gazetesi yazarı Müge Akgün’ün moderatörlüğündeki ‘Gıdanın Geleceği, Değişim İçin İşbirliği’ başlıklı panel...
Eataly Genel Şefi Claudio Chinali, Hodan’ın kurucu şefi Çiğdem Seferoğlu, Murat Deniz Temel, Mey Koray Özcan, Teruar Urla’nın kurucu şefi Osman Serdaroğlu ve şef Serhat Doğramacı’nın workshopları eminim ki benim gibi diğer katılımcılara da büyük keyif verdi, yeni ufuklar açtı.
Lezzet tutkunları hem yepyeni bilgiler öğrendi, hem bu isimleri yakından görüp tanıma fırsatı buldu, hem de sosyalleşip kaynaştı.
Ancak...

Yazının Devamını Oku

Siyasete yeni yüzler lazım

13 Kasım 2023
BİR önceki yazıda, “Siyasette kazan kaynıyor” diye yazdım.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere dair İzmir ve Ege’de kulağıma gelen isimlere yer verdim.
Bazı çevrelerden olumlu, bazı çevrelerden olumsuz geri dönüşler aldım.
Oysa hiçbir ismi kendim yazmadım.
Siyasi kulislerde ne konuşuluyorsa onları paylaştım.
Ama şu bir gerçek ki her seçimde aynı yüzleri görmekten şahsen sıkıldım.
STK’larda görev yapan birbirinden değerli gençler var.
Bunlar neden değerlendirilmez hiç anlamıyorum.

Yazının Devamını Oku

Sürprizlere hazır olun

9 Kasım 2023
31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere lider değişikliğiyle girecek olan CHP’de genel başkanlığa Manisa milletvekili Özgür Özel’in seçilmesiyle siyasi kulisler hareketlendi.


Yerel seçimler öncesi gözlerin çevrildiği yerlerden biri de İzmir...
Gelen bilgilere göre mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koltuğunu koruması zora girmiş görünüyor.
Zira, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özel’in, kurultay sürecinin en başından beri yanlarında duran ve açıktan destek veren İzmir eski milletvekili Selin Sayek Böke’yi Soyer’in yerine aday göstereceği konuşuluyor.
Böke’nin yanı sıra yine İzmir milletvekili Murat Bakan, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Senger, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri (şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı) Buğra Gökçe gibi isimlerin de adaylığa yeşil ışık yaktıkları iddia ediliyor.
İlçelerde de durum farklı değil!
CHP’li 24 başkandan koltuğunu koruma olasılığı bulunanların sayısı ya 1 ya da 2...

Yazının Devamını Oku

Bu slogana bayıldım

6 Kasım 2023
DUYDUM ki Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin 9’uncusu 11-12 Kasım’da yapılacakmış.

Türkiye’nin ilk AB coğrafi işaretli zeytinyağı ve yağlı zeytinine sahip olan Milas’ta kadim meyve zeytinin onurlandırılacağı etkinliğin bu yılki sloganı ‘Bin yılın tadı yüz yılın umudu’ olarak belirlenmiş.
Milas’ta ortak akıl vurgusunun en önemli göstergelerinden biri olarak gördüğüm organizasyon 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecekmiş.
Şenlikte yine birbirinden renkli konserler, söyleşiler, zeytin toplama ve sıkım etkinlikleri, workshoplar, defileler, yemek yarışmaları ve kültürel geziler olacakmış.
Hafta sonu programı yapmak isteyenlere şimdiden duyurulur!

///

100’üncü yılda ikinci fabrika

KEMALPAŞA Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) faaliyet gösteren EKO Grup, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Her fabrika bir kaledir” hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında ikinci fabrikasını hizmete açmış.

Yazının Devamını Oku