Yasemin Boran: Zamanı kullanmak






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Kim demiş zaman yetmiyor, diye!

Her şey çok hızlandı. Gün hemen bitiyor, işlerimizi bitiremiyoruz diyenler, zamanı bir kez daha gözden geçirmeli, bence.

Sanırım zamanı kullanmayı bilmiyoruz. Kendimizi sadece yaptığımız işe odaklıyoruz ve telaş içinde karman çorman oluyoruz. Tabii bu arada Merkür'ün hala geri gidiyor olması (Yarın düzelmeye başlayacak) karışıklıkların garipleşmesine neden oluyor.

Fakat yine de kullandığımız zamanı bir kez daha gözden geçirmeliyiz.

Günümüz öylesine bir anda geçip gidiyor ve ne kendimizi, ne dostları, ne de etrafımızı görecek halimiz kalmıyor mu? Hatta duygu ve düşüncelerimizin bile farkına varamayacak halde koşuşturup duruyor muyuz? Ve de her akşam 'bugünün nasıl geçtiğini anlamadım, yine de bir şey yapmış sayılmam' diyor musunuz?

Şayet böyle diyorsanız, gerçekten zamanı kullanma konusunda probleminiz var. Aslında hemen hepimiz benzer şikayetler içindeyiz. Bazılarımız işlerini yetiştirememekten yakınırken, bazılarımız kendisine ayıracak hiç vaktinin olmadığından şikayet ediyor.

Ben bir keşikte bulundum ve size hemen anlatmak istiyorum. Aslında bu benim bildiğim ama ihmal ettiğim çok keyifli bir uygulama. Sabahın erken saatlerinde uyanacaksınız ve yürüyüşe çıkacaksınız. Hatta güneşin henüz doğarkenki saatlerini yakalayabilirseniz, mükemmel olur. Böylece güneşin ilk ışıklarını karşılarken durup güneşi selamlayacaksınız. Ve güneşin yaşam enerjisiyle bütünleşeceksiniz, kısa bir süre. Sonra yürümeye başlayacaksınız. Dikkatinizi yavaş yavaş uyanan kente yöneltecek ve o güne kadar farketmediğiniz yepyeni bir enerjiyle içinizin dolduğunu hissedeceksiniz. (Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları