Yasemin Boran: Yasemin'ce






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ay'ın çocukları

Yengeçler tıpkı yöneticileri olan Ay gibidir. Nasıl ki, Ay'ın büyüyüp küçülen devreleri vardır, tıpkı Yengeçler'in duyguları da Ay'ın evreleri gibi hareket eder.

Ay'ın karanlık zamanları gibi Yengeçler'in duyguları da bazen hiç görünmez. Bazen de tıpkı dolunay gibi parlar.

Ay'ın çocukları Yengeçler'in kendilerini güvende hissetmeleri çok önemlidir. Ama yeterince birikmiş paraları olsa bile içten içe korkuları devam eder.

Evet, Yengeçler kaybetmekten çok korkarlar. Üstelik sadece paralarını değil aşklarını da kaybetmekten korkarlar. Hem de çok sevildiklerini bilseler bile...

İkibuçuk günde burç değiştiren Ay'ın gökyüzündeki dönemleri gibi Yengeçler'in de duygusal dönemleri vardır. Gelip geçici huyları sanki Ay'ın büyüyüp küçülen görünümüyle bağlantılı gibidir. Tıpkı denizlerdeki suyun Ay'a bağlı alçalıp yükselmesi gibi.

Ay'ın çocukları da Ay'ın hareketlerinden çok etkilenirler. Duyguları alçalıp yükselir. Fakat, bütün dalgalanmalara rağmen hep aynı kişidir. Duyguları yoğunlaşır, kabarır veya azalır ama değişmez.

Bir Yengeç'e nasıl davranacağınızı çok kolay anlayabilirsiniz. Şayet Ay'ın hareketlerini inceler gibi, onun dönemlerini de tesbit edebilirsiniz.

Yengeçler'in duygularını etkileyen çok önemli üç konu vardır. Hatta onlar için bu üç şeyi birbirinden ayırmak neredeyse imkansızdır. Birincisi çocuklar, ikincisi yiyecek, üçüncüsü para, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları