Yasemin Boran: Haziran'da neler olacak







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ayın ilk yarısı Türkiye için ayrıntıları gözden geçirme dönemi. Özellikle ortaya çıkartılmamış kararlar ve çalışmalar üzerinde durulabilir ve yeni değerlendirmeler yapılabilir.

Fikirlerin derinleşeceği bu dönem yeni kararlar almak için pek uygun değil. Fakat, projeler üzerinde çalışmak için son derece verimli bir dönem.

Üstelik Jüpiter'in etkisiyle daha iyimser ve yapıcı davranmak da mümkün. Fakat, duygusal ve sadece kendini düşünen bir tavır içinde bulunulursa, sonraki zamanlarda sonuçlarına katlanmak durumu ortaya çıkabilir.

Aslında iyimser ve olumlu beklentiler içine girerek alınacak kararlar üzerinde çalışmak ve bütün ayrıntıları görebilmek için çok olumlu bir sürece giriliyor. Çünkü Merkür, Haziran'ın 3'ünden itibaren geri gitmeye başlıyor.

Tabii bu arada Satürn'ün Türkiye'nin yükselen burcuna yaptığı 30 derecelik uyumlu etkiyi de hesaba katmamız gerekiyor. Bu durum bütün zorlayıcı etkilere tahammül gösterilebileceğini ve sabırla direnileceğini işaret ediyor. Ayrıca bazı otoritelerin disiplin etkisi de halk üzerinde yapıcı ve olumlu bir etkiyi işaret ediyor.

Haziran'ın 21'in de ise, tam Güneş Tutulması meydana geliyor. Üstelik bu tutulma Türkiye'nin yıldız haritasındaki Ay'ın üzerinde meydana gelecek. Tabii gökyüzünün bu işareti 21 Haziran'dan itibaren yaklaşık altı aylık zorlu bir sürecin başlayacağını gösteriyor.

Güneş ve Ay tutulmalarının ülkeler üzerinde değiştirici (mutasyon) bir etkiye neden olduğunu önceki yazılarımda belirtmiştim. Bu kez meydana gelen tutulma, bugüne kadar saklanmış, biriktirilmiş ve ortaya konulmamış olanların görünür hale gelmesine, birdenbire ortaya çıkmasına neden olabilir. Geçmişin sorgulanmasını ve yeni bir yapılanmanın kaçınılmaz olacağı olayların meydana gelmesine işaret edebilir.

Elbette ki, aşamaların arifesi son derece zorlayıcı ve sancılıdır. Fakat, sert tecrübelerin zorlaması sonucunda gerçek aşama yapılabilir ve ondan sonraki dönem yepyeni pırıltıların ışığında yaşanacağını vaadeder. Bu nedenle sert tecrübelere direnç göstermek ve zorluklara tahammül etmek gerekir. Çünkü, tahammül gösterenin daha sonraki ödülü de aynı derecede büyük olur diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları